Connect with us

COMUNITATE

Sfânta Varvara, la Motru: Depuneri de coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea minerilor

Postat acum

on

Astăzi, la orele amiezii, în Motru, autoritatea locală a marcat Sfânta Varvara prin depunere de coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea minerilor decedați la locul de muncă.

Au depus, alături de Primăria, CL Motru și de Consiliul Județean, coroane de flori și reprezentanții CEO, managerul companiei Daniel Burlan fiind prezent personal la eveniment.

În discursul primarului de Motru, Cosmin Morega, a scos în evidență că orașul există ca urmare a mineritului dezvoltat în zonă, a extracției aurului negru din subteran dar și de la suprafață. De asemenea, primarul a spus că este necesar ca, în următoarea perioadă, această activitate să fie menținută, altfel județul Gorj va avea de suferit pe toate domeniile de activitate.

Daniel Burlan a ținut și el un discurs, întărind cele spuse de primarul Morega și subliniind necesitatea mineritului în zona.

În timpul manifestații s-a oficiat o slujbă religioasă unde s-a dat citire, spre pomenire, numelor tuturor minerilor din zonă, decedați la locul de muncă, nume care apar trecute și pe monument.

La final s-au transmis urări de sănătate și la mulți ani minerilor, fiind depuse coroane de flori pe imnul acestei categorii profesionale.

În ciuda vremii nefavorabile, zeci de salariați din minerit, activi ori pensionari, dar și reprezentanții a trei partide politice au depus coroane de flori la monumentul Sf.Varvara, situat pe Bulevardul Trandafirilor, în apropierea Casei de Cultură a municipiului.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Copil de cinci ani, înțepat de o albină la bâlciul de la Tismana! SMURD chemat în ajutorul minorului

Postat acum

on

De către

Un copil în vârstă de 5 ani a fost înțepat de o albină, astăzi, în bâlciul de la Tismana. Familia s-a panicat și a apelat la 112. Un echipaj SMURD a intervenit, confirmă ISU Gorj, iar minorul a fost transportat la SJU Târgu Jiu. Copilul este în afara oricărui pericol.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Trei femei, victimele accidentului de la Tămășești!

Postat acum

on

De către

Trei femei de 30, 35 si 65 de ani sunt victimele accidentului din această seară de la Tămășești. Femeile au fost găsite conștiente și neincarcerate la prezența ambulanțelor la locul accidentului. Victimele au fost transportate la SJU Târgu Jiu.

ISU Gorj a intervenit cu 2 autospeciale pentru descarcerare și un echipaj SMURD iar Serviciul Județean de Ambulanță cu 2 salvări.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Video: Apă neagră la robinetele locuitorilor din Schela

Postat acum

on

De către

Locuitorii comunei Schela nu pot folosi nici măcar pentru uz casnic sau menajer apa de la robinet. Asta și pentru că ceea ce curge, pe banii lor, este o apă plină de nămol care nu face decât să le distrugă centralele termice și mașinile de spălat.

 

Grav este că localnicii au parte de o astfel de apă după ce, în ultimele două luni, au suferit de lipsa ei, spun cetățenii care arata cu degetul acuzator spre autoritatea locală.

Apa la Schela nu este administrată de Aparegio ci de primăria din localitate. Localnicii spun că plătesc apa fără să o poată utiliza, cerând DSP Gorj sa se autosesizeze în acest caz.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR