Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șeful ANPC, surprins de un bodycam când a fost oprit de polițiștii de la Rutieră! Exact ca afaceristul Sarcină

Postat acum

on

În 2012, afaceristul din Gorj, Nicu Sarcină, era tras pe dreapta de un echipaj al Poliției Rutiere. Acesta a încercat să scape de o sancțiune încercând să înduplece agentul că este un potent magnat, a scos chiar o legitimație, și a dat de înțeles că ar trebui să fie lăsat în pace. A fost filmat cu un bodycam, iar de aici un întreg scandal, Sarcină fiind acuzat chiar de o tentativă de dare de mită după ce imaginile au fost făcute publice de Pro TV. În final, Sarcină a platit amenda.

O situație similară a pățit și șeful ANPC, Horia Constantinescu care a avut o tentativă de trafic de influentă în 2020 când a încercat și el să scape de polițiștii de la Rutieră care l-au tras pe dreapta, la Eforie. Și acesta a scos legitimația de serviciu… nici lui nu i-a reușit cu acest document. De data aceasta, social-democratul Horia Constantinescu l-a sunat șeful IP Constanța. Polițistul șef nu a percutat însă la cererea șefului ANPC. Interesat este că în registrarea a fost făcută publică însă acum, creand un val de întrebări în sânul PSD. În acest context, în partid se discuta de o potențială schimbare din funcție a lui Constantinescu..

Conform înregistrării, inițial, Horia Constantinescu nu i-a prezentat actele sale şi ale maşinii agentului de poliţie, ci i-a înmânat legitimaţia de la ANPC şi i-a transmis că se grăbea la o intervenţie la un hotel, acolo unde o colegă de-a sa ar fi fost agresată în timpul unei inspecţii. Pentru că agentul nu l-a lăsat să plece, Horia Constantinescu l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa, Constantin Glugă.

Iată dialogul dintre agentul de poliţie şi Horia Constantinescu, dar şi apelul făcut de preşedintele ANPC către şeful IPJ Constanţa.

Poliţist: Vă rog să îmi prezentaţi documentele.

Horia Constantinescu: Da, vă mai prezint o dată legitimaţia.

Poliţist: Nu, mi-aţi prezentat o legitimaţie. Documentele personale şi auto.

Horia Constantinescu: Domnule, am plecat la acest incident. Vă rog eu, sunaţi la 112 sau îl sun eu pe dl Glugă ca să vă tempereze puţin avântul.

Poliţist: Da, sunaţi-l pe dl Glugă.

Horia Constantinescu: Da, dacă asta e atitudinea poliţienească…

Poliţist: Nu am voie să vă legitimez?

Horia Constantinescu: Ba da, dar eu vă spun că sunt la un incident, mi-au bătut o colegă în hotelul Oxford.

Poliţist: Am înţeles, bănuiesc că sunt organe de poliţie în zonă, se deplasează. Dvs sunteţi intervenţie sau ce?

După acest moment, Horia Constantinescu l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa:

„Alo, îmi cer scuze că vă deranjez la ora asta. Am avut un incident cu o colegă aflată în acţiune în noaptea asta la hotelul Oxford. M-au oprit colegii dvs de la Poliţia Eforie care mă tratează ca pe un infractor”, a spus Horia Constantinescu, moment în care se aude cum poliţistul intervine şi spune „Doamne fereşte, nu a zis nimeni că sunteţi infractor”.

Din conversaţia care a urmat, însă, se pare că nici şeful IPJ Constanţa nu i-a fost de ajutor lui Horia Constantinescu. Drept urmare, la finalul apelului telefonic, acesta i-a furnizat datele personale agentului care l-a oprit în trafic.

„E adevărat că alerga maşina, ca să ajung să îmi salvez colega de acolo, că e bătută, scuipată, până ajung colegii dvs. Da, a fost bătută, scuipată. Am plecat din sudul litoralului ca să ajung în Mamaia, la incident. M-au oprit, că alergam maşina spre incident. Da, da, da, acum, sunt două apeluri la 112, al meu şi al colegei bătute. Nu ştiu, o plătesc contravenţia, dacă asta e nevoie. Am înţeles. Eram curios dacă se poate, măcar colegii mei să fie ajutaţi de un echipaj acolo. Am înţeles”, a vorbit Horia Constantinescu cu şeful IPJ Constanţa.

Contactat acum de DC News, Horia Constantinescu spune că nu l-a sunat pe şeful IPJ Constanţa pentru a evita o amendă, ci pentru a explica situaţia: „Am rugat agentul să îi las documentele, ca să mă duc la intervenţie. Nu aveam numărul de înmatriculare de pe faţă, căzuse într-un incident dintr-o altă acţiune de control, când a dat un alt coleg mai tare cu spatele. Aveam numărul pus sus în geam. Şi l-am rugat pe colegul de la circulaţie să oprească documentele, să mă întorc la ora 7 la ei la Poliţie. O colegă de-a noastră fusese bătută. L-am sunat pe şeful IPJ, pentru că fusesem într-o acţiune comună cu Poliţia în Vama Veche, în pandemie. Nu l-am sunat să spun să nu îmi dea amendă. Colega mea şi o altă colegă erau într-o acţiune unde un reprezentat al unui agent economic avea o efervescenţă şi aşa a înţeles să se manifeste. Eu l-am rugat pe şeful IPJ să verifice, era apel făcut la 112. Nu se aude că l-am rugat să nu îmi dea amendă, sau să dau vreo mită, nimic. Am vrut doar să las documentele şi să mă întorc la o oră ulterioară.Mi-au dat amendă, mi-au oprit tot. Din ce îmi aduc aminte, m-am întors la poliţie la Eforie şi am semnat toate documentele. Parcă mi-a fost suspendat şi talonul şi m-am dus apoi cu suportul de număr.Eu nu cred în coincidenţe. Am avut o acţiune în Eforie în ziua aia, şi fostul şef al Poliţiei, care ulterior a fost şi arestat, m-a rugat, pentru fiica sau concubinul fiicei, sau ceva de genul ăsta, să închidem ochii la un beach bar. I-am zis că nu se poate. La acea acţiune am rămas eu fără număr. Probabil ştiau cei din Eforie. Incredibil. M-au oprit cei din Eforie să îmi atragă atenţia că nu am numărul. Da, ştiam, îl aveam în geam. M-am dus, am plătit amenda. E foarte interesant că materiale de acest tip, presupun din arhiva poliţiei, ajung în presă. Foarte interesant. Abia asta e o poveste foarte interesantă. Eu nu am nimic de ascuns. Mi s-a mai suspendat permisul, mi s-a luat talonul.”

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Decizia magistraților în legătură cu bărbatul care se plimba prin centrul Târgu Jiului cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu

Postat acum

on

De către

Judecătorii au hotărât: Bărbatul care se plimba prin Târgu Jiu, echipat cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu, rămâne în arest, sub acuzația de tentativă la tâlhărie.

Magistrații Tribunalului Gorj au constatat că măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Marin Boboc, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată, este legală și temeinică.  Trebuie spus că, pe 30 august a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul judecătoriei Târgu Jiu, a decis arestarea bărbatului pentru 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au respins, luni, cererile lui Boboc de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau control judiciar, ca neîntemeiate.

Marin Boboc a semănat panică printre trecătorii care l-au văzut, pe 20 august a.c., prin centrul municipiului Tg-Jiu, cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol la brâu. Bărbatul a fost identificat de polițiștii locali, în zona Pieței Centrale, după ce fotografii cu acesta au apărut în presă și pe rețelele de socializare. Acesta nu mai avea asupra sa pistolul. Polițiștii locali au stabilit că era vorba de un pistol de jucărie, pe care bărbatul îl vânduse. Boboc a fost amendat cu 500 de lei pentru injurii aduse trecătorilor.

Peste doar câteva zile de la acel incident, polițiștii locali l-au prins în flagrant pe Marin Boboc în timp ce încerca să smulgă poșeta unei femei în vârstă de 68 de ani. Era ora 5,30 dimineața și nu era nimeni pe trotuarul de pe Bulevardul Republicii, din zona Comisariatului Militar Județean. Boboc a fost încătușat și dus la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, ulterior fiind reținut și, mai apoi arestat.

Femeia aflată în stare de șoc a suferit atac de panică și acuza dureri acute la nivelul șoldului, așa că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La acea dată, Boboc se afla sub control judiciar și era cercetat pentru infracţiuni de lovire, violenţe şi furt. Șirul acuzațiilor este completat acum și de o tentativă de tâlhărie.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Schimbare la Primăria Târgu Jiu: Jianu, promovat în locul lui Nodea!

Postat acum

on

De către

Grigore Jianu nu mai este secretarul Primăriei Târgu Jiu, după sentința definitivă a instanței de la București în procesul cu CNSAS. Acesta a fost promovat însă de către primarul municipiului Târgu Jiu în postul de administrator public al UAT-ului.

Postul era liber de un an, după ce a fost eliberat de către Ramona Nodea în septembrie anul trecut. Jianu nu mai putea ocupa funcția de secretar de primărie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Incredibil! Capcane din cuie instalate într-o pădure din Gorj

Postat acum

on

Pericol de rănire gravă într-o pădure din Gorj. La Arcani, persoane necunoscute au montat capcane din cuie. Acestea îi pot pune în pericol pe cei care fac drumeții în zonă. Un tânăr a ajuns în zonă și a reușit să mai elimine din cuie.
„Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost „montate cuie”. Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informaee existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât! Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire? De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?! Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici.”, conform lui Flavius Marcău.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK