Connect with us

COMUNITATE

Șefii Obștii Peștișani, acuzați că sifonează sume colosale. „Banii obștii dispar în neant”

Postat acum

on

Șefii Obștii Peștișani sunt acuzați de primarul localității, că sifonează sume de câteva ori mai mari decât bugetul primăriei. Cosmin Pigui recunoaște că vrea schimbarea președintelui și a consiliului de administrație. Acest lucru se poate întâmpla la alegerile ce vor avea loc duminică, la obște. Aceasta deține 12.000 de hectare de fond forestier și pășune alpină, pe raza județelor Gorj și Hunedoara. La Obștea Peștișani, scandalurile s-au ținut lanț. În urmă cu doi ani, membrii s-au dus la sediul obștii, acuzând că le sunt reținute drepturile financiare ce li se cuvin.
De data aceasta, într-un mesaj transmis pe pagina de socializare, primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, le cere membrilor să participe la alegeri și să schimbe actuala conducere. „Sute de miliarde se sifonează, iar noi nu avem niciun control, nu cunoaștem nimic și conducerea obștii nu ne informează cum sifonează sute de miliarde de lei. Înseamnă că obștea are un buget de două, trei ori mai mare decât bugetul primăriei. Noi facem asfaltări, reparăm școli, licee, facem dispensare, iar la obște nu se face nimic și bani nu sunt. Deci banii obștii dispar în neant, iar când vine vorba de dividende, avem cele mai mici dividende, din toate obștile la un loc”, a spus primarul Cosmin Pigui.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Se mărește populația de lebede de pe râul Jiu

Postat acum

on

Comunitatea de lebede de la Târgu Jiu, de pe lacul de acumulare Vădeni și Parcul Central, s-a mărit. Lebedele au făcut pui. Pe barajul de la Vădeni și pe lacul din zona Parcului Central trăiesc peste 30 de lebede.

Acestea s-au stabilit permanent aici. Au hrană și un mediu în care se simt în siguranță. Din păcate, o lebădă a fost atacată recent cu pietre de către câțiva tineri. Întreaga colonie de păsări este monitorizată de către reprezentanții AJVPS Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se deschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina

Postat acum

on

Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina. Este vorba de Stâna Ștefanu, deținută de Marioara Babu, din Novaci. Stâna, care oferă preparate tradiționale ciobănești, este vizitată de mii de turiști an de an. Obiectivul ar fi trebuit să fie deschis pe 1 iunie, însă încă se mai lucrează la punerea în siguranță a șoselei Transalpina. Cel mai probabil totul va fi gata în jurul datei de 10 iunie. Stâna dispune și de un muzeu al portului popular.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Câlnic: Bucurie maximă pentru copii, primarul alături de sărbătoriți

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Câlnic a fost alături de sărbătoriții zilei de 1 Iunie încă de ieri când primarul le-a oferit copiilor de la școlile și grădinițele de pe raza localității cadouri și distracție cu mascote din desene animate.

„Astăzi am avut din nou imensa bucurie să fiu în mijlocul copiilor, să fiu în mijlocul micuților, dar și mai marilor mei câlniceni. Această bucurie s-a datorat faptului că mâine este 1 Iunie, Ziua internațională a copilului, și, cu această ocazie, am oferit cadouri tuturor elevilor si preșcolarilor care frecventează cursurile școlilor sau grădinițelor de pe raza comunei Câlnic. Am fost primiți cu entuziasm de către copii, iar fericirea li se citea în ochișori. Pe lângă plăsuțele cu dulciuri, micuții mei câlniceni au mai avut parte și de alte surprize, în mijlocul lor fiind astăzi Mickey Mouse și Minnie Mouse. Copiii au fost extraordinar de încântați, iar pentru mine nu există satisfacție mai mare decât aceasta.Dragi mei câlniceni, vă doresc din suflet să aveți copii sănătoși și să vă bucurați de ei și de realizările lor toată viața”, a transmis, miercuri, primarul Dumitru Vulpe.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR