Connect with us

EDUCAȚIE

Se înmulțesc protestele la școli

Postat acum

on

Se înmulțesc protestele, după decizia Inspectoratului Școlar Gorj, de a închide mai multe clase, din anul școlar 2021-2022. După ce profesorii și părinții elevilor de la Liceul de Arte din municipiul Târgu Jiu au ieșit în stradă, zile la rând, pentru a opri desființarea clasei de arhitectură, și profesorii de la Liceul Teologic se răzvrătesc, după ce s-a anunțat desființarea clasei de filologie. Părinții elevilor înscriși aici susțin și ei demersurile cadrelor didactice. Numeroase declarații de susținere au fost depuse de aceștia. Din toamna acestui an, în școlile din județ vor funcționa cu 22 de clase mai puțin , explicația reprezentanților din Învățământul gorjean fiind că reducerea numărului de clase s-a făcut proporțional cu reducerea numărului de elevi. Șefii ISJ Gorj nu au explicat, însă, și care au fost criteriile în stabilirea specializărilor de la care au fost făcute „tăierile”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Zeci de contestații la titularizare

Postat acum

on

De către

Zeci de cadre didactice, care au susținut examenul de titularizare, au depus contestații. 83 de profesori au cerut recorectarea lucrărilor, nemulțumiți de notele obținute. Pentru a deveni titulari, aspiranții la această titulatură trebuie să obțină minim nota 7. Cadrele care iau sub această medie, dar au minim 5, pot preda ca suplinitori.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

75 de candidați la titularizarea din Gorj au obținut note sub 5! Concurența, ca la Medicină 

Postat acum

on

De către

360 de lucrări au fost corectate pentru examenul de titularizare desfășurat la nivelul județului Gorj. De altfel, doar patru lucrări au fost anulate. Din păcate 74 de candidați au obținute note sub 5, iar alti 81 ai avut note cuprinse intre 5.00 și 5.99. Practic, aproape 150 de candidați nu au fost capabili să promoveze examenul de titularizare. 

La polul opus se află doi candidați de 10 dar și alți 21 de 9.00-9.99.

Candidatele de zece sunt Mihaela Violeta Mogoşanu şi Georgiana Şoşoi, la Limba şi Literatura Română, Pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii.

Peste 550 de candidaţi s-au înscris la examenul de Titularizare, fiind scoase la concurs doar 15 posturi pe perioadă nedeterminată şi 70 pe perioadă determinat.

Candidații care au obținut 5 și peste 5 pot activa ca și suplinitori.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Ansamblu folcloric din Gorj, prezent la un festival în Macedonia de Nord

Postat acum

on

De către

În perioada 23-27 iulie, 2021, Ansamblul Folcloric „Nedeia” al Casei de Cultură Novaci este prezent la Festivalul Internațional de Folclor „OHRID WAVES IN 2021” , care are loc In Macedonia de Nord. La spectacolul de vineri seara, 23 iulie, au fost prezente in festival 17 formatii artistice din mai multe țări europene. Tinerii novăceni s-au bucurat de aplauzele în rafală oferite de publicul numeros venit in vacanță pe meleagurile macedonene.

Prestatia deosebita a novacenilor, eleganta costumelor populare fascinante pentru public prin contrastul dintre alb si negru, frumusețea si zâmbetul tinerilor artiști, voiosia lor au ridicat publicul in picioare.

Experienta unică pentru tinerii dansatori din Novaci condusi de directoarea Casei de Cultura Novaci, Elena Basarabă si instruiți de tânarul Dragoș Medrega, a fost posibilă datorită muncii in echipă, datorită increderii pe care autoritătile locale au oferit-o amsamblului folcloric novăcean in calitate de vârf de lance in promovarea Novaciului prin actiuni culturale de tot felul.

Spectacolul prezentat in Macedonia a fost unul tematic, intitulat, „Despre ciobanie”.

Mesajul artistic exprimat prin intermediul dansului popular inspirat din zonele păstoresti ale României, prin recuzita dansatorilor, prin costumatie si muzică, a vorbit despre trăinicia unui popor, despre rezistența si hotărârea cu care ciobanii din Muntii Carpati au infruntat mii de ani viața cu bune si rele.

La festival s-au remarcat prin prestatia artistica frații români de la Hotin și Chisinău. Impresionanti au fost artistii sârbi, din Munte Negru, Ucraina. Festivalul de la Ohrid a oferit ocazia,nesperată, pentru novaceni, aceea de a reveni in rândul formatiilor artistice formate din amatori, renumite în Europa.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR