Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Se cere demisia primarului de Drăguțești, pe modelul Negoiță! Prefectul, obligat să dea ordin

Se cere demisia primarului de Drăguțești, pe modelul Negoiță! Prefectul, obligat să dea ordin

Prefectul de Gorj este obligat să ia în considerare o cerere venită la instituția pe care o conduce în care i se cere să respecte legea și să îl destituie din funcție pe primarul de Drăguțești, trecut de la ALDE la PSD. Pe modelul primarului destituit Negoiță, prefectul de Gorj este obligat să emită ordinul de încetare al mandatului primarului care și-a depus candidatura la PSD pentru un nou mandat. Edilul de Drăguțești nu este singurul primar în această situație din județul Gorj, astfel că prefectul poate lăsa fără scaune cel puțin 10 primari din județ, aflați în aceiași situație. 

Luni, 31 august, prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a semnat ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al Sectorului 3 al lui Robert Negoiță. Decizia vine după ce edilul a ales să candideze la alegerile locale ce vor avea loc la sfârșitul lunii septembrie din partea altui partid, numit București 2020, decât cel pe listele căruia a candidat în 2016, respectiv PSD. Prefectul Capitalei îl putea demite pe Robert Negoiță de pe data de 19 august, atunci când edilul și-a depus candidatura din partea noii formațiuni politice.

Cazul Negoiță l-a determinat pe Vasile Moșoiu, fost primar de Drăguțești, candidat Pro România la funcția de edil local al acestei comune, să-i ceară Prefectului de Gorj să respecte și el legea și să-l destituie pe primarul Ion Popescu.

,,Dacă prefectul respectă legea, mâine trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului pentru primarul de Drăguțești! În București s-a respectat legea!”, a declarat Moșoiu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *