Connect with us

COMUNITATE

Se bagă marfă la Motru: Zece câini pe zi, cu buletine de Mehedinți

Postat acum

on

0 Shares

Autoritatea locală din Motru se plângea că, zilnic în zona UATAA dar și în jurul localității Ploștina sunt aduși în jur de zece câini fără stăpân. Cei care fac transferul patrupedelor ar fi indivizi din Mehedinți care se fac că lasă animalele slobode în aceste zone ale municipiului. Un apel public, în acest sens, a fost lansat și de către Direcția Publică Motru.

„De regulă, câini fără stăpân nu există, ci doar câini abandonați de stăpâni iresponsabili! Acele personaje ce, sfidând legea, aruncă pe umerii noștri și ai autorității locale responsabilitatea capturării acestor animale și, cel mai grav, pun în pericol viața sau integritatea fizică a cetățenilor. Asigurăm cetățenii municipiului Motru că Directia Publica Motru SA își duce la îndeplinire obligațiile asumate însă nu poate stârpi fenomenul abandonarii acestor animale pe domeniul public fără ajutorul autorităților publice și al dumneavoastră”, a comunicat DP Motru.

Facem apel la: cetățeni, pe care îi rugăm să comunice orice detaliu ce ar putea ajuta autoritățile în identificarea și sancționarea persoanelor ce aduc și abandonează câini pe raza municipiului Motru; Poliția Locală Motru, cea care are sarcini în aceasta problema a comunității – în vederea întreprinderii tuturor masurilor de intensificare a acțiunilor de monitorizare a zonelor de intrare în Municipiu (din informațiile noastre, cei mai multi caini apar la intrarea dinspre judetul Mehedinți) si sancționarea la limita maximă a amenzilor pe cei ce abandonează aceste animale; Poliția Municipiului Motru – pentru a ne sprijini în acțiunile noastre și ale autorității tutelare de identificare a persoanelor iresponsabile ce recurg la astfel de metode (abandonarea câinilor), sprijin pe care l-am solicitat si prin adrese scrise.Dacă nu ne implicăm cu toții, orice măsură întreprinsa nu poate fi decât temporară, fapt pentru care vom pune în discuție inclusiv recompensarea cetățenilor care furnizează informații ce conduc la identificarea și sancționarea celor ce abandonează câinii!Telefon sesizări: 0253 362416.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Săulești: Hărțuit și amenințat de fosta soție

Postat acum

on

De către

La data de 17 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 47 de ani, din comuna Săulești, cu privire la faptul că se simte amenințat de fosta sa soție, de 39 de ani, din aceeași localitate.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii, care, din cercetările efectuate, au stabilit faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce apelantul se afla la un magazin din comună, s-a întâlnit cu fosta soție, care l-a amenințat că o să dea cu mașina peste el, iar ieri, ar fi fost urmărit cu mașina de femeie, care a circulat frecvent cu autoturismul personal, pe DJ 661, creându-i o stare de temere.

A fost completat formular de evaluare a riscului ocazie cu care a reieșit faptul că există un risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizoriu față de fosta soție a apelantului.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și hărțuire.

 

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Foto: Proiectile găsite în zona centrală din Motru

Postat acum

on

De către

Proiectile, posibil din al doilea război mondial, au fost găsite astăzi de lucrătorii care prestau în centrul municipiului Motru la rețeaua de canalizare. Lucrătorii au anunțat poliția, autoritățile locale și așteaptă acum reprezentanții ISU să le ridice.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Consiliul Local Motru va numi noua conducere a UATAA, după ce foștii conducători liberali au demisionat

Postat acum

on

De către

Datorită dezastrului creat la UATAA și a faptului că au pierdut alegerile, toți liberalii din fruntea UATAA și-au dat demisiile. Ciudat este că deșii respectivii au demisionat rând pe rand, CL și Primăria au fost informate de asta abia vineri spre sfârșitul programului de lucru. Demersul a fost unul strategic pentru a bloca funcționarea uzinei. La conducerea UATAA a rămas contabila.

Dezastrul lăsat în urmă, de fosta conducerea, este următorul: peste 20 de miliarde de lei vechi datorii pentru cărbunele consumat de la CEO, aproximativ 5 miliarde de lei vechi datorii către o firmă privată tot pentru cărbune dar și milioane de euro(certificate de CO2 și amenzi primite pentru neachitarea și predarea acestora la timp). Consilierii locali susțin că se impune la uzină un audit, informarea instituțiilor abilitate dar și soluții rapide din partea autorității locale de a menține în funcție uzina în beneficiul populației.

Groparii acestor uzine sunt, potrivit autorității locale, proaspeții demisionari: Ilie Petrescu, Ileana Pârvulescu-secretar AGA și CA, Dorel Draghici-director UATAA, Romulus Uretyan-membru CA, Raicu Haralambrie-membriu CA, Mitrea Eugenia-membru CA, Ion Raducu-membru CA(cumnatul lui Petrescu), președinte CA, Matei Anton Daniel-membru CA, președinte PNL Motru.

Se așteaptă și alte demisii la UATAA, a șefilor din etalonul doi, inginerii șefi numiți cu sprijin politic în funcții.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!