Connect with us

COMUNITATE

Se bagă marfă la Motru: Zece câini pe zi, cu buletine de Mehedinți

Postat acum

on

Autoritatea locală din Motru se plângea că, zilnic în zona UATAA dar și în jurul localității Ploștina sunt aduși în jur de zece câini fără stăpân. Cei care fac transferul patrupedelor ar fi indivizi din Mehedinți care se fac că lasă animalele slobode în aceste zone ale municipiului. Un apel public, în acest sens, a fost lansat și de către Direcția Publică Motru.

„De regulă, câini fără stăpân nu există, ci doar câini abandonați de stăpâni iresponsabili! Acele personaje ce, sfidând legea, aruncă pe umerii noștri și ai autorității locale responsabilitatea capturării acestor animale și, cel mai grav, pun în pericol viața sau integritatea fizică a cetățenilor. Asigurăm cetățenii municipiului Motru că Directia Publica Motru SA își duce la îndeplinire obligațiile asumate însă nu poate stârpi fenomenul abandonarii acestor animale pe domeniul public fără ajutorul autorităților publice și al dumneavoastră”, a comunicat DP Motru.

Facem apel la: cetățeni, pe care îi rugăm să comunice orice detaliu ce ar putea ajuta autoritățile în identificarea și sancționarea persoanelor ce aduc și abandonează câini pe raza municipiului Motru; Poliția Locală Motru, cea care are sarcini în aceasta problema a comunității – în vederea întreprinderii tuturor masurilor de intensificare a acțiunilor de monitorizare a zonelor de intrare în Municipiu (din informațiile noastre, cei mai multi caini apar la intrarea dinspre judetul Mehedinți) si sancționarea la limita maximă a amenzilor pe cei ce abandonează aceste animale; Poliția Municipiului Motru – pentru a ne sprijini în acțiunile noastre și ale autorității tutelare de identificare a persoanelor iresponsabile ce recurg la astfel de metode (abandonarea câinilor), sprijin pe care l-am solicitat si prin adrese scrise.Dacă nu ne implicăm cu toții, orice măsură întreprinsa nu poate fi decât temporară, fapt pentru care vom pune în discuție inclusiv recompensarea cetățenilor care furnizează informații ce conduc la identificarea și sancționarea celor ce abandonează câinii!Telefon sesizări: 0253 362416.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Drum asfaltat cu picioarele la Târgu Jiu! Edilitara face anchetă

Postat acum

on

De către

O stradă din Târgu Jiu a fost asfaltată cu picioarele de salariați ai firmei Edilitara Public. Cetățenii care locuiesc pe strada în cauză au privit șocați cum asfaltul era bătătorit cu încălțările a doi angajați și nicidecum cu un utilaj, cum ar fi fost normal.

Cert este că Edilitară a anunțat că a fost formată o comisie care analizează dacă a fost respectată sau nu procedura de aplicare a asfaltului.
Dacă se va constata că cei care s-au ocupat de această lucrare nu au respectat procedura, vor fi introduși într-o comisie de disciplină care, cel mai probabil, îi va sancționa.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Activitate sistată de ITM Gorj pentru angajatorul din Plopșoru. Plus amendă

Postat acum

on

De către

Doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Plopșoru, județul Gorj, în vederea efectuării cercetării inițiale a evenimentului produs astăzi, 26.01.2023, în urma căruia doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. În urma acestui eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului.

 

 

 

 

 

 

Compartimentul Comunicare

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Târgu Jiu: Un polițist aflat în timpul liber a prins un hoț aflat în exercițiul funcțiunii

Postat acum

on

De către

Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins, săptămâna trecută, un individ care fura produse dintr-un supermarket din Târgu Jiu. Polițistul l-a dat pe făptaș pe mâna colegilor săi.

„La data de 20 ianuarie a.c., un ofiter de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins în flagrant delict, un bărbat de 59 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, în timp ce sustrăgea mai multe produse alimentare dintr-un supermarket din municipiul Târgu-Jiu. Polițistul a procedat la urmărirea bărbatului, l-a imobilizat și a luat legătura cu patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar cu ocazia efectuării controlului bagajelor, asupra bărbatului au fost identificate produsele sustrase. Bunurile au fost predate reprezentantului societății comerciale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR