Connect with us

COMUNITATE

Se bagă marfă la Motru: Zece câini pe zi, cu buletine de Mehedinți

Postat acum

on

Autoritatea locală din Motru se plângea că, zilnic în zona UATAA dar și în jurul localității Ploștina sunt aduși în jur de zece câini fără stăpân. Cei care fac transferul patrupedelor ar fi indivizi din Mehedinți care se fac că lasă animalele slobode în aceste zone ale municipiului. Un apel public, în acest sens, a fost lansat și de către Direcția Publică Motru.

„De regulă, câini fără stăpân nu există, ci doar câini abandonați de stăpâni iresponsabili! Acele personaje ce, sfidând legea, aruncă pe umerii noștri și ai autorității locale responsabilitatea capturării acestor animale și, cel mai grav, pun în pericol viața sau integritatea fizică a cetățenilor. Asigurăm cetățenii municipiului Motru că Directia Publica Motru SA își duce la îndeplinire obligațiile asumate însă nu poate stârpi fenomenul abandonarii acestor animale pe domeniul public fără ajutorul autorităților publice și al dumneavoastră”, a comunicat DP Motru.

Facem apel la: cetățeni, pe care îi rugăm să comunice orice detaliu ce ar putea ajuta autoritățile în identificarea și sancționarea persoanelor ce aduc și abandonează câini pe raza municipiului Motru; Poliția Locală Motru, cea care are sarcini în aceasta problema a comunității – în vederea întreprinderii tuturor masurilor de intensificare a acțiunilor de monitorizare a zonelor de intrare în Municipiu (din informațiile noastre, cei mai multi caini apar la intrarea dinspre judetul Mehedinți) si sancționarea la limita maximă a amenzilor pe cei ce abandonează aceste animale; Poliția Municipiului Motru – pentru a ne sprijini în acțiunile noastre și ale autorității tutelare de identificare a persoanelor iresponsabile ce recurg la astfel de metode (abandonarea câinilor), sprijin pe care l-am solicitat si prin adrese scrise.Dacă nu ne implicăm cu toții, orice măsură întreprinsa nu poate fi decât temporară, fapt pentru care vom pune în discuție inclusiv recompensarea cetățenilor care furnizează informații ce conduc la identificarea și sancționarea celor ce abandonează câinii!Telefon sesizări: 0253 362416.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Se mărește populația de lebede de pe râul Jiu

Postat acum

on

Comunitatea de lebede de la Târgu Jiu, de pe lacul de acumulare Vădeni și Parcul Central, s-a mărit. Lebedele au făcut pui. Pe barajul de la Vădeni și pe lacul din zona Parcului Central trăiesc peste 30 de lebede.

Acestea s-au stabilit permanent aici. Au hrană și un mediu în care se simt în siguranță. Din păcate, o lebădă a fost atacată recent cu pietre de către câțiva tineri. Întreaga colonie de păsări este monitorizată de către reprezentanții AJVPS Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se deschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina

Postat acum

on

Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina. Este vorba de Stâna Ștefanu, deținută de Marioara Babu, din Novaci. Stâna, care oferă preparate tradiționale ciobănești, este vizitată de mii de turiști an de an. Obiectivul ar fi trebuit să fie deschis pe 1 iunie, însă încă se mai lucrează la punerea în siguranță a șoselei Transalpina. Cel mai probabil totul va fi gata în jurul datei de 10 iunie. Stâna dispune și de un muzeu al portului popular.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Câlnic: Bucurie maximă pentru copii, primarul alături de sărbătoriți

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Câlnic a fost alături de sărbătoriții zilei de 1 Iunie încă de ieri când primarul le-a oferit copiilor de la școlile și grădinițele de pe raza localității cadouri și distracție cu mascote din desene animate.

„Astăzi am avut din nou imensa bucurie să fiu în mijlocul copiilor, să fiu în mijlocul micuților, dar și mai marilor mei câlniceni. Această bucurie s-a datorat faptului că mâine este 1 Iunie, Ziua internațională a copilului, și, cu această ocazie, am oferit cadouri tuturor elevilor si preșcolarilor care frecventează cursurile școlilor sau grădinițelor de pe raza comunei Câlnic. Am fost primiți cu entuziasm de către copii, iar fericirea li se citea în ochișori. Pe lângă plăsuțele cu dulciuri, micuții mei câlniceni au mai avut parte și de alte surprize, în mijlocul lor fiind astăzi Mickey Mouse și Minnie Mouse. Copiii au fost extraordinar de încântați, iar pentru mine nu există satisfacție mai mare decât aceasta.Dragi mei câlniceni, vă doresc din suflet să aveți copii sănătoși și să vă bucurați de ei și de realizările lor toată viața”, a transmis, miercuri, primarul Dumitru Vulpe.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR