Home / ACTUALITATE / Școlile din România se deschid mai repede. Anunțul făcut de noul ministru al Educației

Școlile din România se deschid mai repede. Anunțul făcut de noul ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al educației făcut un set de promisiuni legate de începerea școlii în format tradițional, la scurt timp după ce a inceput să ocupe scaunul ministerial.

„În calitate de ministru al Educaţiei, îmi doresc redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor în format clasic. În urma discuţiilor cu majoritatea celor implicaţi în procesul de educaţie, precum şi a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cu factori de decizie din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi în campania de vaccinare, vă anunţ că această decizie se va lua pe baza unei analize responsabil fundamentate care să ia în considerare, în primul rând, evoluţia epidemiologică. Aşteptăm rezultatele cu privire la numărul de infectări în urma vacanţei de iarnă, mai exact vom avea aceste rezultate în jurul datei de 15 ianuarie”, a afirmat ministrul.

Acesta a mai declarat că primele școli care se vor deschide vor fi cele în care cadrele didactice și personalul auxiliar e dispus să se vaccineze, deși nu se va impune acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *