Connect with us

EDUCAȚIE

Școala Gimnazială ’’Aurel Teodorescu’’ Stejari, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente

Postat acum

on

Comuna Stejari în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Școlii Gimnaziale ’’Aurel Teodorescu’’ Stejari, Comuna Stejari, Județul Gorj’’, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație \Reforma, în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin PNRR\ Pilonul VI.

Proiectul se desfășoară în perioada 29 august 2023–31 decembrie 2024, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 1217508,56 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene–Următoarea Generație UE. Obiectivul general al proiectului este dotarea cu mobilier a sălilor de clasă, dotarea cu mobilier și materiale didactice a laboratoarelor (altele decât cele informatice), dotarea digitală a laboratoarelor (altele decât cele informatice), dotarea sălilor de sport cu echipamente și materiale didactice.

Astfel, toate dotările ce vor fi achiziționate prin proiect vor duce la crearea unor standarde superioare de calitate în unitățile de învățământ cu consecințe pozitive asupra tuturor problemelor cu care se confruntă învățământul în acest moment.

La nivelul Școlii Gimnaziale ’’Aurel Teodorescu’’ Stejari, în cadrul proiectului, sunt avute în vedere îndeplinirea următoarelor obiective:

Asigurarea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare, inclusive dotările și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

Asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, permițând accesul elevilor la tehnologie prin echipamente dedicate.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

O campioană mondială vine la Târgu Jiu

Postat acum

on

Pe 27 septembrie, începând cu ora 17,00 elevii din Târgu Jiu au întâlnire cu Denisa Tîlvescu, multiplă campioană europeană și mondială la canotaj, la hub-ul“ Europa pentru tineri”. Tinerii vor discuta cu sportiva despre oportunitățile pe care i le-a oferit Uniunea Europeană în parcursul său profesional.

„Participă, alături de noi, Ambasadorii Juniori – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și elevi ai C.N.E.T. – Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, interesați de avantajele oferite tinerilor de către Uniunea Europeană și de cum pot să devină cetățeni europeni activi. Dacă dorești să participi și tu, te rugăm să ne contactezi la tel. +40 (783) 062 900. Persoană contact: Oprea Patricia”, conform organizatorilor.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Veste bună pentru elevii gorjeni

Postat acum

on

Veste bună pentru elevii şi profesorii din Gorj și din România. Aceștia vor avea în scurt o zi liberă. Motivul este Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie. În acest an, ziua de 5 octombrie pică într-o zi de joi, așadar elevii vor merge la școală numai patru zile în săptămâna 2-8 octombrie. Ziua Educației este celebrată în fiecare an, la nivel mondial, pe data de 5 octombrie, încă din anul 1994.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

23 de elevi performanți și 2 profesori, invitați la Bruxelles de europarlamentarul Marinescu

Postat acum

on

De către

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, anunță că un grup de elevi cu rezultate la învățătură și doi profesori au plecat în capitală Belgiei, la invitația europarlamentarului liberal Marian-Jean Marinescu.

„Sunt bucuros să vă anunț că în această dimineață, 23 de elevi performanți și dedicați, însoțiți de 2 profesori cu aceleași calități, au pornit într-o excursie de neuitat la Bruxelles – o recompensă bine meritată pentru eforturile lor excepționale în cadrul școlii. Îi mulțumesc domnului europarlamentar liberal Marian-Jean Marinescu pentru invitație, dar și colegilor din PNL Gorj pentru susținerea propunerii privind deplasarea la Bruxelles a elevilor merituoși din județul nostru.Vă felicit încă o dată pentru performanțele voastre excepționale și vă doresc o excursie plină de descoperiri și bucurii”, a transmis prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR