Connect with us

EDUCAȚIE

Schimbare de gardă la Inspectoratul Școlar Gorj!

Postat acum

on

0 Shares

Noul ministru al Educației ar urma, săptămâna viitoare, să schimbe conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, instituție condusă încă de echipa numită de PSD. În locul Marcelei Mrejeru va promova liberală Maria Ciochină, profesor de istorie la CNTV, iar în locul lui Ion Ișfan va promova Iustin Paralescu, profesor de matematică la Colegiul Ecaterina Teodoroiu, fost inspector general în 2009 prin susținerea PDL. Marius Badea, profesor la Colegiul Virgil Madgearu, luat în calcul la un moment dat pentru postul de inspector general, va ocupa postul de adjunct, se vehiculează în IȘJ Gorj, instituție unde se așteaptă săptămâna viitoare noile ordine de numire.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EDUCAȚIE

Biblioteca din Vladimir a lansat proiectul ,,Bucuria lecturii”

Postat acum

on

De către

Biblioteca Vladimir a lansat proiectul ,,Bucuria lecturii” – dedicata Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret în parteneriat cu Asociatia Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Tg Jiu și Școala Gimnazială.,,Tudor Vladimirescu ” Andreești.

,,Activitățile au constat în lecturarea unor cărți dedicate copiilor în funcție de categoria de vârstă, începând de la cea mai fragedă până la tinerii de la clasele a VI-a, o ocazie specială prin care ne dorim să insuflăm copiilor dragostea pentru lectură și a canaliza atenția spre acest gen de cărți.
Sărbătoarea de astăzi este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, apoi sa citească, iar după aceea să-și pună valoarea în atelierele ce urmează a se desfășura. În sprijinul financiar al desfășurări atelierelor a venit Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir reprezentată de Președinte Anișoara Bocai, în achiziționarea de materiale pentru atelierele creative, astfel încât curtea bibliotecii și școlii să îmbrace straie de sărbătoare în preajma sărbătorilor pascale.
Și aș putea încheia :,, Cititul e important pentru că dacă știi să citești, poți învața orice despre tot și tot despre orice .” ( Tomie de Paola)
Mulțumesc pe această cale, cadrelor didactice implicate în desfășurarea acestei minunate activități: Prof Ramona-Ștefania Popescu, Ansia Conteș,Marina Vilceanu, Mogoșanu Mihaela Violeta și Ianasi Sorina”, au transmis, organizatorii evenimentului.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Mobilitate Erasmus + în Turcia, pentru Școala Gimnazială Lihulești

Postat acum

on

De către

În perioada 04.03.2024-08.03.2024 a avut loc a treia mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + „Growing up Green” cu următorul cod de referință 2022-2-RO01-KA210-SCH000102459, la Sehit Pilot Muzaffer Erdonmez Ortaokulu Istanbul, Turcia, unde, Școala Gimnazială Lihulești,reprezentată prin directorul Garcea Florin Cătălin – coordonator proiect și elevii și cadrele didactice participante împreună cu partenerii din Grecia – 6th Junior High School of Volos și gazdele din Turcia au realizat activități non-formale pe temele de mediu și ecologie, precum gestionarea și reducerea risipei gunoiului.

În prima zi s-au desfășurat activitățile de deschidere ale mobilității, precum: vizitarea școlii-gazdă, ceremonia de primire și prezentarea școlii, prezentările activităților desfășurate în cadrul proiectului și a proiectului de revistă „Green Future: the Innovative Face of Waste Management” și vizitarea cartierului școlii-gazdă (Școala și trei biserici grecești, dar și locul în care s-a aflat Palatul de la San Stefano, locul în care s-a recunoscut oficial Independența de Stat a României.

În următoarea zi s-au desfășurat activități de vizită de studiu la o uzină la reciclare a gunoiului din cadrul Primăriei Istanbul, la Acvariul din Istanbul și pe faleza Bosforului și vizită culturală a centrului istoric al orașului Istanbul.

În a treia zi, s-a realizat prezentarea formei finale a revistei „Green Future: the Innovative Face of Waste Management”. Prin desfășurarea unui atelier de realizare de rechizite și căsuțe pentru păsări din materiale reciclate, s-a încercat dezvoltarea capacității participanților de reducere a risipei și de creștere a reciclării. O altă activitate a vizat prezentarea jocului video pe tema reciclării și trierii gunoiului realizat de către elevii școlii-gazdă „Scratch”. Ziua s-a încheiat inedit pentru toți participanții cu cina festivă pentru profesori și cu o seară în familiile elevilor școlii-gazdă pentru elevi.

În a patra zi s-au susținut o activitate pe tema reducerii risipei și vizitarea Universității Bosforului, o vizită de studiu la Inspectoratul Școlar din Bakirkoy, Istanbul, dar și ceremonia de acordare a certificatelor.

Mobilitatea s-a încheiat cu o zi dedicată activităților culturale: vizitarea Pieței Sultan Ahmed, Catedralei Sfânta Sofia și Moscheii Albastre, din centrul istoric al orașului Istanbul. „Prin aceste activități, cadrele didactice implicate în proiectul Erasmus + au realizat activități interculturale, prin care și-au manifestat solidaritatea și atașamentul față de elevii școlilor partenere, ocazie cu care s-au împărtășit impresii și gânduri bune despre identitatea popoarelor noastre”, a transmis directorul școlii din comună Berlești.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

A înflorit laleaua pestriță în Pădurea Botorogi! Nu o rupeți, o puteți admira

Postat acum

on

De către

Laleaua pestriță, o specie pe cale de dispariție, a înflorit în pădurea localității Botorogi, lângă municipiul Târgu Jiu. Floarea este o încântare, susține alesul municipal Claudiu Fiu care invită iubitorii de frumos să admire frumoasa „floare de șah”.

„Nu sunt cuvinte să poți descrie minunăția de culori acompaniată de sunetul pădurii și cântatul păsărilor. Va invit la plimbare, urmează două săptămâni de inflorescență. Atenție însă, specia respectiva este pe cale de dispariție în habitat sălbatic. Este o floare gingașă și foarte fragila, se ofilesc imediat daca sunt culese. Nu rupeti florile! Priviți, admirați, sărutați și fotografiați această minune a naturii”, este mesajul lui Claudiu Fiu, însoțit de fotografii deosebite.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!