Connect with us

ACTUALITATE

Schimb de replici între CEO și un deputat de Gorj, după moartea unui salariat

Postat acum

on

0 Shares

Reprezentanții Complexului Oltenia și deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, fac schimb de replici, prin comunicate de presă. Compania a răspuns, după ce s-au cerut controale, inclusiv de la Munisterul Muncii, în cazul decesului unui angajat de la Peșteanu, mort strivit de utilajul pe care îl conducea, despre care s-a spus că nu avea frâne. ”În cazul tragicului eveniment care a avut loc în data de 09.11.2021, la UMC Rosia Pesteana – Sector Roșia, cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestuia este efectuată de către Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj”, a comunicat compania, ai cărei reprezentanți spun că „la nivelul CE Oltenia, se desfasoara un control riguros asupra modului in care sunt respectate normele de sanatate si securitate in munca, conducerea companiei fiind preocupata in permanenta de conditiile de lucru ale tuturor salariatilor si de siguranta acestora la locurile de munca”.

Deputatul care a interpelat conducerea companiei, de la tribuna Parlamentului, despre condițiile de securitate în muncă, cere ca rezultatele raportului să fie făcut public, spunând că, în caz contrar, va solicita acest lucru, din nou, în Parlament. „Am luat act de comunicatul CEO referitor la declaratiile pe care le-am facut de la tribuna Parlamentului in legatura cu modul in care sunt respectate normele de securitate si sanatate in munca in Societate, precum si in cazul concret al anchetei mortii muncitorului Petre Stoian. Cat priveste precizarea din comunicat referitoare la preocuparea permanenta a companiei privind siguranta salariatilor la locul de munca, realitatea din teren infirmă din păcate acest lucru. Stau marturie declaratiile muncitorilor care reclama ba lipsa carburantului, ba utilajele invechite, ba lipsa echipamentelor de protecție, etc. Solicit CEO să informeze opinia publica, asa cum a făcut-o azi, si in privinta rezultatelor ”controlului riguros” pe care îl face in Societate asupra modului în care sunt respectate normele de securitate si sănătate in muncă. Imi rezerv dreptul, dacă acest raport nu va fi public, sa interpelez CEO din nou de la tribuna parlamentului si sa solicit prezentarea transparenta a acestui raport”, a fost replica parlamentarului Radu Miruță.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Incendiu de vegetație la Dobrița

Postat acum

on

De către

Jandarmii montani din Runcu au intervenit, astăzi, pentru a stinge un incendiu de vegetație la Dobrița. Pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona localității Dobrița, un echipaj de jandarmi a observat un incendiu de vegetație care se extindea pe o pajiște, existând riscul de extindere în zona locuințelor cetățenilor. Aceștia au intervenit pentru stingerea focului iar în sprijinul lor a venit și un pompier militar din cadrul ISUJ Vâlcea care se afla în timpul liber la activități agricole cu familia.
,,Vă recomandăm să respectați sfaturile autorităților care au competențe în prevenirea și gestionarea incendiilor, să evitați aprinderea focului în zone cu vegetație iar dacă observați situații de urgențe, anunțați SNUAU 112.
Rămânem vigilenți pe timpul executării misiunilor, fiind pregătiți să intervenim și să acordăm sprijin, unde situația impune”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Clubul Rotary Târgu-Jiu a decernat premiul special

Postat acum

on

De către

Clubul Rotary Tg Jiu a acordat zilele acestea premiul special în cadrul concursului ”Structuri Ludice în opera lui Constantin Brâncuși”. Diploma a fost înmânată de președintele Rotary Tg Jiu, dna. Raluca Davițoiu elevei Gunici Frăguța Elena de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, profesor coordonator Cioplea Cristina.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu, Primăria Tg Jiu și Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” și s-a bucurat de participare națională și internațională.

Lucrarea realizată de Frăguța Gunici va fi licitată la Balul Rotary ce va fi organizat în luna mai, o parte din suma astfel obținută urmând a-i reveni autoarei și restul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu.

”Ne bucurăm că anul acesta premiul a revenit unei tinere din Tg Jiu. Clubul Rotary se implică în susținerea valorilor și îmi doresc ca lucrarea premiată azi să fie o adevărată provocare la licitația din cadrul balului caritabil pe care îl vom organiza pe 10 mai”, a declarat Raluca Davițoiu, președintele Clubului Rotary Tg Jiu.

Tot cu această ocazie a fost finalizată și acțiunea anuală ”O cană de fericire”, acțiune prin care pe data de 1 decembrie, la standul din Piața Prefecturii, au fost strânse donații în schimbul unor cănuțe de lut pictate de elevii de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Suma astfel obținută a fost dublată de Clubul Rotary Tg Jiu și astfel au putut fi achiziționate 3 tablete grafice și mese pentru secția de arhitectură a Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Prefectul Virgil Drăgușin, la jurământ!

Postat acum

on

De către

Noul prefect de Gorj, Virgil Drăgușin, a fost investit, astăzi, în funcție. La evenimentul de la Prefectura Gorj a participat și senatorul Ion Iordache, fosta echipă de conducere a instituției și șefi din deconcentrate.

Drăgușin a fost subprefect de două ori, în ultimii ani.

„În primul rând mi-am propus ca în perioada următoare să gestionăm foarte bine organizarea alegerilor locale şi europarlamentare, cu siguranţă nu vor lipsi nici provocările din cadrul Instituţiei Prefectului, dar şi problemele legate de judeţ cu tot ceea ce înseamnă controlul de legalitate al autorităţilor publice locale. Îmi doresc ca, împreună cu colegii din Instituţia Prefectului, să ducem cu succes la îndeplinire toate aceste provocări”, a declarat Virgil Drăguşin, la învestire.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!