Connect with us

ACTUALITATE

Schimb de replici între CEO și un deputat de Gorj, după moartea unui salariat

Postat acum

on

Reprezentanții Complexului Oltenia și deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, fac schimb de replici, prin comunicate de presă. Compania a răspuns, după ce s-au cerut controale, inclusiv de la Munisterul Muncii, în cazul decesului unui angajat de la Peșteanu, mort strivit de utilajul pe care îl conducea, despre care s-a spus că nu avea frâne. ”În cazul tragicului eveniment care a avut loc în data de 09.11.2021, la UMC Rosia Pesteana – Sector Roșia, cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestuia este efectuată de către Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj”, a comunicat compania, ai cărei reprezentanți spun că „la nivelul CE Oltenia, se desfasoara un control riguros asupra modului in care sunt respectate normele de sanatate si securitate in munca, conducerea companiei fiind preocupata in permanenta de conditiile de lucru ale tuturor salariatilor si de siguranta acestora la locurile de munca”.

Deputatul care a interpelat conducerea companiei, de la tribuna Parlamentului, despre condițiile de securitate în muncă, cere ca rezultatele raportului să fie făcut public, spunând că, în caz contrar, va solicita acest lucru, din nou, în Parlament. „Am luat act de comunicatul CEO referitor la declaratiile pe care le-am facut de la tribuna Parlamentului in legatura cu modul in care sunt respectate normele de securitate si sanatate in munca in Societate, precum si in cazul concret al anchetei mortii muncitorului Petre Stoian. Cat priveste precizarea din comunicat referitoare la preocuparea permanenta a companiei privind siguranta salariatilor la locul de munca, realitatea din teren infirmă din păcate acest lucru. Stau marturie declaratiile muncitorilor care reclama ba lipsa carburantului, ba utilajele invechite, ba lipsa echipamentelor de protecție, etc. Solicit CEO să informeze opinia publica, asa cum a făcut-o azi, si in privinta rezultatelor ”controlului riguros” pe care îl face in Societate asupra modului în care sunt respectate normele de securitate si sănătate in muncă. Imi rezerv dreptul, dacă acest raport nu va fi public, sa interpelez CEO din nou de la tribuna parlamentului si sa solicit prezentarea transparenta a acestui raport”, a fost replica parlamentarului Radu Miruță.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiul are bazin de înot acoperit! Investiția este gata

Postat acum

on

De către

Bazinul de înot, acoperit, al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, anunță Victor Banta, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării.

Investiția, în valoare de cca. 2 milioane euro, a fost finanțată de MDLPA prin CNI SA și se alătură stadionului, terenurilor sportive și sălii polivalente, întregind astfel Complexul Sportiv al municipiului.Pe 27.09.2022 va începe recepția la terminarea lucrărilor în urma căreia moderna construcție va putea fi pusă în funcțiune.

Bazinul propriu-zis are dimensiuni de 12,5 x 25 mp și este dotat cu: vestiare complet utilate, cele mai moderne echipamente și instalații de tratarea apei și climatizarea aerului, un mobilier adecvat și confortabil, grupuri sanitare echipate cu instalații de cea mai înaltă calitate, precum și cu un sistem de televiziune cu circuit închis.

Astfel, copiii și adulții, iubitori ai acestui sport, vor beneficia de un spațiu adecvat pentru practicarea înotului la cele mai înalte standarde de igienă și comfort.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mandatele a trei supraveghetori CEO expiră

Postat acum

on

De către

Mandatele a trei supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia expiră în cinci zile. Cei trei sunt Gabriel Giorgi, Nicolae Bobu și Alexandru Gătejescu. Azi, acționarii companiei vor decide dacă prelungesc mandatele membrilor CS al CEO, ce pot fi prelungite cu încă două luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR