Connect with us

ACTUALITATE

Schimb de replici între CEO și un deputat de Gorj, după moartea unui salariat

Postat acum

on

Reprezentanții Complexului Oltenia și deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, fac schimb de replici, prin comunicate de presă. Compania a răspuns, după ce s-au cerut controale, inclusiv de la Munisterul Muncii, în cazul decesului unui angajat de la Peșteanu, mort strivit de utilajul pe care îl conducea, despre care s-a spus că nu avea frâne. ”În cazul tragicului eveniment care a avut loc în data de 09.11.2021, la UMC Rosia Pesteana – Sector Roșia, cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestuia este efectuată de către Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj”, a comunicat compania, ai cărei reprezentanți spun că „la nivelul CE Oltenia, se desfasoara un control riguros asupra modului in care sunt respectate normele de sanatate si securitate in munca, conducerea companiei fiind preocupata in permanenta de conditiile de lucru ale tuturor salariatilor si de siguranta acestora la locurile de munca”.

Deputatul care a interpelat conducerea companiei, de la tribuna Parlamentului, despre condițiile de securitate în muncă, cere ca rezultatele raportului să fie făcut public, spunând că, în caz contrar, va solicita acest lucru, din nou, în Parlament. „Am luat act de comunicatul CEO referitor la declaratiile pe care le-am facut de la tribuna Parlamentului in legatura cu modul in care sunt respectate normele de securitate si sanatate in munca in Societate, precum si in cazul concret al anchetei mortii muncitorului Petre Stoian. Cat priveste precizarea din comunicat referitoare la preocuparea permanenta a companiei privind siguranta salariatilor la locul de munca, realitatea din teren infirmă din păcate acest lucru. Stau marturie declaratiile muncitorilor care reclama ba lipsa carburantului, ba utilajele invechite, ba lipsa echipamentelor de protecție, etc. Solicit CEO să informeze opinia publica, asa cum a făcut-o azi, si in privinta rezultatelor ”controlului riguros” pe care îl face in Societate asupra modului în care sunt respectate normele de securitate si sănătate in muncă. Imi rezerv dreptul, dacă acest raport nu va fi public, sa interpelez CEO din nou de la tribuna parlamentului si sa solicit prezentarea transparenta a acestui raport”, a fost replica parlamentarului Radu Miruță.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Murgești: Tractoristul transportat la Spitalul Turceni

Postat acum

on

De către

„În jurul orei 13:00, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident feroviar, un tractor lovit de o drezină, pe raza orașului Turceni, satul Murgești. La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Turceni cu o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și două ambulanțe din cadrul SAJ Gorj”, anunță ISU Gorj.

Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că, în urma accidentului, a rezultat o victima de sex masculin in vârsta de 42 de ani. Victima, conducătorul tractorului, era încarcerata, conștienta si cooperanta. Pompierii au intervenit rapid pentru descarcerarea victimei, acesteia fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportata de către echipajul SAJ GORJ la Spitalul Orășenesc Turceni.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Amenzi de 7,4 milioane lei, date de inspectorii de muncă

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul anului 2022 un număr de 1937 controale, din care 1376 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 561 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.
În urma acțiunilor efectuate, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 7.470.500 lei, din care 844.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă și 6.626.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, dintre care 2.540.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată.
Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 5056 măsuri, 4849 în domeniul relațiilor de muncă și 207 în domeniul securității și sănătății în muncă, în vederea intrării în legalitate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Investiție de 420.000 de lei la SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost dotată cu un sistem de endoscopie digestivă superioară şi inferioară în valoare de 420.000 lei, investiţia fiind făcută din fondurile proprii ale administraţiei judeţene.

Potrivit CJ Gorj, echipamentul medical va ajuta pacienţii să beneficieze de investigaţii imagistice exploratorii de maximă acurateţe pentru stabilirea unui diagnostic precis sau pentru stabilizarea stadiului şi monitorizarea diferitelor afecţiuni deja existente.

„La finalul anului trecut, Consiliul Judeţean Gorj a finalizat procedura de achiziţie, iar recent a încheiat etapa de punere în funcţiune şi dare în folosinţă a noului sistem de endoscopie digestivă superioară şi inferioară de ultimă generaţie, care facilitează vizualizarea şi examinarea detaliată, fiind compus din Videogastroscop HDTV, Videocolonoscop HDTV, Videoprocesor cu posibilitate de configurare a limbii române şi înregistrare a datelor pentru 50 de pacienţi, sursă de lumină, tester de imersibilitate, aspirator, monitor medical LCD, troliu endoscopie. Astfel, din data de 20 ianuarie până în momentul de faţă, cu noul echipament medical au fost efectuate 29 de endoscopii şi 15 colonoscopii, conform datelor transmise de reprezentanţii SJU Târgu Jiu”, se arată în informarea CJ Gorj.

Valoarea sistemului de endoscopie digestivă superioară şi inferioară a fost de 420.000 de lei fără TVA, conform contractului de furnizare încheiat. Acesta face parte din seturile de echipamente şi aparatură medicală achiziţionate anul trecut de CJ Gorj cu fonduri alocate din bugetul propriu al judeţului pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, investiţia fiind de 1.725.158,63 lei, fără TVA.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR