Connect with us

ACTUALITATE

Scârbos: Deșeuri animaliere, aruncate pe râul Galben

Postat acum

on

Reprezentanții Primăriei Bumbești-Pițic fac un apel insistent la toţi cetățenii comunei, și în special crescătorilor de animale din localitate, care încalcă, din păcate, cele mai elementare norme de convieţuire civilizată, aruncând în albia râului Galben, și nu numai, deșeuri animaliere(lână) dar și alte resturi menajere sau gospodărești.

„Dacă fiecare dintre noi ne dorim să avem gospodării cât mai frumos îngrijite, pentru ce motiv și cu ce justificare ne comportăm urât față de spațiul nevinovat care ne înconjoară și care are și el dreptul la frumusețea lui? Să încercăm a nu uita un lucru esențial în viață: curățenia înseamnă sănătate, murdăria înseamnă boală. A păstra un lucru curat vorbește despre, conștiință, respect, bun simț și responsabilitate. A murdări, în schimb, vorbește despre nepăsare, lipsă de considerație, de educație și bun simț.Dacă înaintașii noștri ne-au lăsat o comună îngrijită, pe care autoritățile noastre locale încearcă să o mențină, cu mari eforturi, așa cum s-a moștenit, avem o datorie scumpă să o predăm generațiilor viitoare la fel de curată și îngrijită”, transmite Primăria Bumbești-Pițic pe siteul oficial.

De altfel, primăria avertizează că, în caz contrar, se va incerca stoparea proliferării acestui fenomen, prin aplicarea Legii contra unor astfel de gesturi care îmbolnăvesc natura și oamenii.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul din Albeni, revocat de prefect, ținut în șah de instanță

Postat acum

on

De către

Primarul din Albeni, trimis în judecată pentru mită și revocat din funcție, încă este ținut ”agățat” de instituția publică, deoarece instanța nu a dat motivarea, care ar rezolva situația. Decizia de revocare a fost dată de Prefectura Gorj. Prefectul Iulian Popescu spune că legea a permis revocarea edilului Ionuț Stan, deoarece acesta nu a mai putut să desfășoare activitatea în istituție, din cauza restricțiilor puse de magistrați.
Încă nu există o hotărâre definitivă în acest caz, primarul putând contesta decizia, însă fără drept de recurs. Clarificarea situației de la Albeni trenează, deoarece instanța nu a dat încă motivarea în acest caz. Atribuțiile primarului Ionuț Stan au fost preluate de viceprimar.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Postat acum

on

De către

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judecă doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.

„Nu suntem în prezența unui protest clasic, ci într-o campanie de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, o zi destinată la nivel național pentru mediatizarea problemelor cu care se confruntă avocatura, justițiabilii, și, implicit, întregul sistem judiciar. Această campanie debutează cu o zi de întrerupere a activității avocațiale in totalitatea formelor sale și pe întreg teritoriul țării, cu excepția cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive s-au asiguratorii și orice alte cauze cu caracter de urgență, de natură a pune în pericol drepturi și libertăți fundamentale”, a precizat decanul Baroului Gorj, avocatul Constantin Groza.

Avocații prezenți la protestul de la Tribunalul Gorj au purtat peste robe, banderole albe pe brațe.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK