Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

SCANDALOS! Pacient cu afecțiuni psihiatrice, externat cu CAPUL SPART, după ce un coleg de salon L-A LOVIT CU O BARĂ metalică! Incidentul a fost mușamalizat!

Postat acum

on

Un nou caz de-a dreptul șocant a avut loc, în urmă cu două luni, în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, acolo unde, anul trecut, fiica fostului manager Gigel Capotă a filmat pacienții cu afecțiuni psihice în ipostaze erotice.

Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, internat la Psihiatrie, a fost lovit în cap cu o bară metalică de la paturile vechi din secție, de un alt pacient, după cum susțin surse medicale. Ca să mușamalizeze incidentul, bărbatul a fost transferat, în aceeași zi, de la secția Psihiatrie la cea de Neurologie, iar în ziua următoare a fost externat.

Medicul Ana Maria Câmpeanu, șeful Secției Psihiatrie a avut o discuție despre incident cu managerul SJU, în urmă cu mai bine de o lună, însă afirmă că a aflat de el abia luni, de la jurnaliști.

Claudiu Matei

Calvarul

La data de 8 decembrie 2019, la ieșirea din tura de zi, doi asistenți de la Secția Psihiatrie a SJU, Cornelia Dăneț și Gheorghe Popescu, au consemnat în procesul-verbal că un pacient, în vârstă de 55 de ani, să-i zicem ”Cornel”, rămâne sub ”supraveghere”.

A doua zi, dimineața, pe 9 decembrie, când asistentul Alexandru Crăciun a predat tura de noapte, a scris în procesul-verbal că ”Pacientul … prezintă, la ora 7,00, plagă deschisă în regiunea parietală”. Cu alte cuvinte, omul s-a culcat seara întreg, iar dimineața avea capul spart.

Cornel” era un pacient cu internări frecvente la Psihiatrie, ultima fiind în data de 3 decembrie, însă calvarul trăit timp de o săptămână l-a traumatizat pe om mai mult decât afecțiunile psihiatrice de care suferă.

Concret, bărbatul de 55 de ani s-a prezentat pe 3 decembrie la Spitalul Novaci. În după-amiaza aceleiași zile, la orele 15,50 de minute a ajuns la SJU Tg-Jiu în strada T. Vladimirescu, iar de acolo a fost plimbat, pentru investigații medicale, la spitalul de pe strada Progresului (Spitalul 700) și retur. Tot atunci s-a decis efectuarea unei tomografii la Spitalul Motru, iar pacientul a revenit la camera de gardă a Spitalului 700 la orele 19,00 și, 20 de minute mai târziu, s-a hotărât internarea sa la Secția de Neurologie.

Pe 5 decembrie, la ora 7,33, pacientul a fost transferat în Secția Psihiatrie de la Spitalul nr.1, de pe strada A.I Cuza, sau spitalul de la Pasarelă cu e mai cunoscut, unde se afla și patru zile mai târziu, când asistentul medical a consemnat, într-un document, că acesta avea capul spart.

Aceeași mențiune, că pacientul prezenta o plagă deschisă în zona parietală, a fost făcută de un medic și în foaia de observație a acestuia.

Surse medicale susțin că bărbatul a fost victima unei agresiuni, astfel de incidente, adică bătăi între pacienți, fiind destul de frecvente, însă mai toate sunt trecute sub tăcere.

Potrivit unor informații, ”Cornel” a fost lovit în cap cu o bară metalică de către un coleg de salon. În loc să fie dus la UPU pentru îngrijiri medicale de urgență, eventual să i se facă investigații suplimentare, în salonul în care era internat acesta s-a spălat săngele de pe jos, cearcefurile au fost schimbate, iar bărbatului i-a fost aplicat un pansament superficial și i s-a pus un fes pe cap să nu i se mai vadă plaga sângerândă.

Externat ”ameliorat”, dar cu capul spart

Cu toate acestea, deși medicul șef de secție și medicul de gardă aveau obligația să anunțe conducerea spitalului, cei care au fost de serviciu în acea zi au fost preocupați să se ”acopere” pentru că, trebuie spus, inițial, nici asistentul Crăciun nu consemnase în procesul verbal de predare a turei, la ora 7,00 dimineața, faptul că bărbatul avea capul spart, acesta fiind rechemat de acasă după câteva ore și a refăcut documentul.

Câteva ore mai târziu, mai precis la orele 12,00, pacientul a fost transferat din Psihiatrie, din nou în Neurologie, la Spitalul 700. Fără să intereseze pe nimeni starea acestuia de sănătate, sau mai bine zis pentru a scăpa de el din spital, ”Cornel” a fost externat, a doua zi, pe 10 decembrie, la orele 12,46, de medicul Mariana Frăsie.

În biletul de externare sunt consemnate OPT afecțiuni și, cu toate acestea, medicul a consemnat că starea pacientului la externare – ”ameliorat”, fără să fie menționat, în niciun alt document, că avea capul spart destul de serios.

Incidentul a fost mușamalizat pentru a nu readuce în atenție problemele din Secția de Psihiatrie și din SJU Tg-Jiu, în contextul în care asfel de episoade pot cântări greu într-o eventuală verificare a activității secției, conduse de doctorița Câmpeanu Ana Maria.

Acesta e motivul din care s-ar fi ascuns și faptul că, înainte să ajungă la Neurologie, pacientul ”Cornel” a fost dus în Unitatea de Primiri Urgențe, unde i-a fost curățată plaga, pentru a se asigura că situația nu este una gravă, însă acest aspect nu este consemnat în niciun document, afirmă aceleași surse.

Declarații contradictorii

Medicul Ana Maria Câmpeanu a declarat că este pentru prima oară când aude despre acel incident și se va interesa despre situația expusă de jurnaliști.

Mie nu mi s-a adus la cunoștință că s-ar fi lovit sau s-ar fi bătut pacienți în secție, în luna decembrie. Ei se mai lovesc, într-adevăr, dar nu s-au bătut că mi s-ar fi adus la cunoștință. Astăzi (luni, 17 februarie a.c.) am aflat despre incident, dar să știți că în documente este consemnat faptul că pacientul prezenta plaga deschisă parietală dreaptă când a fost internat, pe data de 3 decembrie. Nu știu dacă asistenții au scris sau nu în procesele-verbale că acesta avea capul spart. Știți, pacienții noștri mai poartă fesuri pe cap și e posibil să nu fi văzut. Da, din câte îmi amintesc au trecut cu el pe la UPU să-i îngrijească rana când l-au dus la Neurologie. Externarea sa nu are legătură cu așa zisul incident, a fost decizia medicului de la Neurologie”, a afirmat medicul Câmpeanu.

Managerul SJU Tg-Jiu, Dumitru Vienescu, a spus însă că a avut o discuție cu șefa de la Psihiatrie în legătură cu acel incident, în urmă cu mai bine de o lună, când jurnaliștii i-au semnalat cazul.

Mi-a întocmit și o adresa scrisa în care a spus că nu a existat o asemenea situație la nivelul secției. Voi face o comisie care va verifica toate aceste aspecte. O să am o discuție cu șefa de secție și o s-o rog să-mi facă în scris, să-mi aducă la cunoștință pentru a lua măsuri. Eu am avut discuții cu șefa de secție în luna decembrie și mi-a spus că nu există asemenea situații. O să fac public raportul, după ce se va face cercetarea respectivă. Nu se poate întâmpla așa ceva într-un spital”, a declarat managerul SJU Tg-Jiu.

Ascunderea incidentelor…

… de acest fel e o practică în Secția de Psihiatrie. Așa s-a întâmplat și în cazul infirmierului Constantin Pecingină, în aprilie anul trecut, când s-a ales cu două coaste fisurate, după ce a fost lovit de un pacient cu genunchiul în zona toracelui. În declarațiile date de infirmier, acesta a spus că șefa de secție, medicul Ana Maria Câmpeanu afirma, la acel moment, că ”o să sune imediat la UPU să vadă cine este pentru a mă consulta”. Infirmierul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe abia la finalul programului, cu TAXI, fiind însoțit de un coleg.

Infirmierul declara autorităților care au cercetat incidentul că ”după câteva secunde nu am mai suportat durerea și m-am lăsat în genunchi lângă pat. Nu mai puteam să respir de durere, îmi curgeau lacrimile și transpiram abundent din cauza durerilor”.

În acțiunile promovate în justiție împotriva celor care au relatat incidentul, medicul Câmpeanu spune că ”l-am examinat ocular și nu avea nimic”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Consilier USR, acuzat de “țepe”. Lucrări de mântuială și fără acte

Postat acum

on

De către

Un consilier local din Telești este acuzat de țepe, prin firma de construcții pe care o gestionează. Traian Coiculescu este arătat cu degetul, după ce a executat lucrări de mântuială, care au început să se deterioreze, înainte chiar de a fi finalizate. Mai multe persoane fizice, care au apelat la serviciile politicianului afacerist, s-au trezit că acesta fie nu a mai definitivat lucrările începute, fie nu le-a mai răspuns la telefon, când i s-a reproșat că au apărut probleme, pe care trebuie să le remedieze. Un târgujian spune că i-a plătit 4.500 de lei, pentru care nu a primit bon fiscal. Treptele scărilor pe care le-a turnat firma lui Coiculescu s-au măcinat, iar colțurile au ajuns să se rotunjească. Clientul a fost amânat de mai multe ori, până când nu i s-a mai răspuns la telefon. “Eu l-am crezut de bună credință, i-am achitat 4.500 de lei, dar când am văzut ce deficiențe sunt, l-am rugat să vină să repare. Nu a venit, deși mi-a dat asigurări că o să remedieze. Am aflat apoi, de la alte persoane, că nu sunt singurul în această situație”, spune târgujianul rămas cu lucrarea de mântuială, ce trebuie refăcută, după intervenția firmei lui Coiculescu. Păgubitul spune că se va adresa organelor abilitate, dacă afaceristul politician nu remediază lucrarea, pentru care l-a plătit deja.
Traian Coiculescu a candidat pentru postul de primar, pe listele USR, însă numărul de voturi obținut în comuna în care locuiește, Telești, a fost sub 50.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dănești: Tablourile cu Domnitori din Școala Brătuia, amplasate în bătaie de joc în aer liber

Postat acum

on

De către

Primarul de Dănești, Mădălin Paliță, a ridicat de la fosta Școală Gimnazială Brătuia tablourile cu Domnitori, care au fost amplasat în ultimii 50 de ani pe holul unității de învățământ, și le-a amplasat, în mare bătaie de joc pe o construcție unde edilul își organizează diferite chefuri și petreceri.

Edilul a oprit doar două tablouri, cel cu dictatorul Nicolae Ceaușescu și cu sângerosul domnitorul Vlad Țepeș, pe care și le-a amplasat în propriul birou de la primărie.

Tablourile cu domnitorii Ștefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Alexandru I.Cuza, Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu și Mircea cel Bătrân sunt puse, în schimb, pe niște pari, în bătaia vântului și a ploilor, pe o șandrama amplasată lângă monumentul eroilor din Valea Brătuiei.

Acești domnitori nu au fost pe placul primarului oportunist politic, care a schimbat partidul în timpul mandatului, pentru beneficii financiare și electorale.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Zonele unde s-au produs seisme în Gorj, scanate cu drona. INFP: Un cutremur mare se poate produce în continuare

Postat acum

on

Zonele unde s-au produs seisme în județul Gorj vor fi scanate cu drona. Vor fi folosite drone din cadrul Salvamont Gorj și o dronă specială a Institutului Național pentru Fizica Pământului. Scanările vor fi realizate imediat ce vremea va permite.
Se vor avea în vedere posibile modificări la nivelul solului, respectiv dacă au apărut schimbări față de perioada anterioară seismelor, care au început pe 13 februarie. Acestea au avut peste 1.500 de replici. Salvamontiștii cunosc foarte bine zona montană și își vor da seama dacă au apărut diferențe.
Mihai Diaconescu, seismolog în cadrul INFP, a declarat miercuri că zona din Gorj unde s-au produs cutremure va rămâne mult timp sub monitorizarea INFP și că nu exclude posibilitatea de producere a unui seism mare în continuare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR