Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

SCANDALOS! Pacient cu afecțiuni psihiatrice, externat cu CAPUL SPART, după ce un coleg de salon L-A LOVIT CU O BARĂ metalică! Incidentul a fost mușamalizat!

Postat acum

on

Un nou caz de-a dreptul șocant a avut loc, în urmă cu două luni, în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, acolo unde, anul trecut, fiica fostului manager Gigel Capotă a filmat pacienții cu afecțiuni psihice în ipostaze erotice.

Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, internat la Psihiatrie, a fost lovit în cap cu o bară metalică de la paturile vechi din secție, de un alt pacient, după cum susțin surse medicale. Ca să mușamalizeze incidentul, bărbatul a fost transferat, în aceeași zi, de la secția Psihiatrie la cea de Neurologie, iar în ziua următoare a fost externat.

Medicul Ana Maria Câmpeanu, șeful Secției Psihiatrie a avut o discuție despre incident cu managerul SJU, în urmă cu mai bine de o lună, însă afirmă că a aflat de el abia luni, de la jurnaliști.

Claudiu Matei

Calvarul

La data de 8 decembrie 2019, la ieșirea din tura de zi, doi asistenți de la Secția Psihiatrie a SJU, Cornelia Dăneț și Gheorghe Popescu, au consemnat în procesul-verbal că un pacient, în vârstă de 55 de ani, să-i zicem ”Cornel”, rămâne sub ”supraveghere”.

A doua zi, dimineața, pe 9 decembrie, când asistentul Alexandru Crăciun a predat tura de noapte, a scris în procesul-verbal că ”Pacientul … prezintă, la ora 7,00, plagă deschisă în regiunea parietală”. Cu alte cuvinte, omul s-a culcat seara întreg, iar dimineața avea capul spart.

Cornel” era un pacient cu internări frecvente la Psihiatrie, ultima fiind în data de 3 decembrie, însă calvarul trăit timp de o săptămână l-a traumatizat pe om mai mult decât afecțiunile psihiatrice de care suferă.

Concret, bărbatul de 55 de ani s-a prezentat pe 3 decembrie la Spitalul Novaci. În după-amiaza aceleiași zile, la orele 15,50 de minute a ajuns la SJU Tg-Jiu în strada T. Vladimirescu, iar de acolo a fost plimbat, pentru investigații medicale, la spitalul de pe strada Progresului (Spitalul 700) și retur. Tot atunci s-a decis efectuarea unei tomografii la Spitalul Motru, iar pacientul a revenit la camera de gardă a Spitalului 700 la orele 19,00 și, 20 de minute mai târziu, s-a hotărât internarea sa la Secția de Neurologie.

Pe 5 decembrie, la ora 7,33, pacientul a fost transferat în Secția Psihiatrie de la Spitalul nr.1, de pe strada A.I Cuza, sau spitalul de la Pasarelă cu e mai cunoscut, unde se afla și patru zile mai târziu, când asistentul medical a consemnat, într-un document, că acesta avea capul spart.

Aceeași mențiune, că pacientul prezenta o plagă deschisă în zona parietală, a fost făcută de un medic și în foaia de observație a acestuia.

Surse medicale susțin că bărbatul a fost victima unei agresiuni, astfel de incidente, adică bătăi între pacienți, fiind destul de frecvente, însă mai toate sunt trecute sub tăcere.

Potrivit unor informații, ”Cornel” a fost lovit în cap cu o bară metalică de către un coleg de salon. În loc să fie dus la UPU pentru îngrijiri medicale de urgență, eventual să i se facă investigații suplimentare, în salonul în care era internat acesta s-a spălat săngele de pe jos, cearcefurile au fost schimbate, iar bărbatului i-a fost aplicat un pansament superficial și i s-a pus un fes pe cap să nu i se mai vadă plaga sângerândă.

Externat ”ameliorat”, dar cu capul spart

Cu toate acestea, deși medicul șef de secție și medicul de gardă aveau obligația să anunțe conducerea spitalului, cei care au fost de serviciu în acea zi au fost preocupați să se ”acopere” pentru că, trebuie spus, inițial, nici asistentul Crăciun nu consemnase în procesul verbal de predare a turei, la ora 7,00 dimineața, faptul că bărbatul avea capul spart, acesta fiind rechemat de acasă după câteva ore și a refăcut documentul.

Câteva ore mai târziu, mai precis la orele 12,00, pacientul a fost transferat din Psihiatrie, din nou în Neurologie, la Spitalul 700. Fără să intereseze pe nimeni starea acestuia de sănătate, sau mai bine zis pentru a scăpa de el din spital, ”Cornel” a fost externat, a doua zi, pe 10 decembrie, la orele 12,46, de medicul Mariana Frăsie.

În biletul de externare sunt consemnate OPT afecțiuni și, cu toate acestea, medicul a consemnat că starea pacientului la externare – ”ameliorat”, fără să fie menționat, în niciun alt document, că avea capul spart destul de serios.

Incidentul a fost mușamalizat pentru a nu readuce în atenție problemele din Secția de Psihiatrie și din SJU Tg-Jiu, în contextul în care asfel de episoade pot cântări greu într-o eventuală verificare a activității secției, conduse de doctorița Câmpeanu Ana Maria.

Acesta e motivul din care s-ar fi ascuns și faptul că, înainte să ajungă la Neurologie, pacientul ”Cornel” a fost dus în Unitatea de Primiri Urgențe, unde i-a fost curățată plaga, pentru a se asigura că situația nu este una gravă, însă acest aspect nu este consemnat în niciun document, afirmă aceleași surse.

Declarații contradictorii

Medicul Ana Maria Câmpeanu a declarat că este pentru prima oară când aude despre acel incident și se va interesa despre situația expusă de jurnaliști.

Mie nu mi s-a adus la cunoștință că s-ar fi lovit sau s-ar fi bătut pacienți în secție, în luna decembrie. Ei se mai lovesc, într-adevăr, dar nu s-au bătut că mi s-ar fi adus la cunoștință. Astăzi (luni, 17 februarie a.c.) am aflat despre incident, dar să știți că în documente este consemnat faptul că pacientul prezenta plaga deschisă parietală dreaptă când a fost internat, pe data de 3 decembrie. Nu știu dacă asistenții au scris sau nu în procesele-verbale că acesta avea capul spart. Știți, pacienții noștri mai poartă fesuri pe cap și e posibil să nu fi văzut. Da, din câte îmi amintesc au trecut cu el pe la UPU să-i îngrijească rana când l-au dus la Neurologie. Externarea sa nu are legătură cu așa zisul incident, a fost decizia medicului de la Neurologie”, a afirmat medicul Câmpeanu.

Managerul SJU Tg-Jiu, Dumitru Vienescu, a spus însă că a avut o discuție cu șefa de la Psihiatrie în legătură cu acel incident, în urmă cu mai bine de o lună, când jurnaliștii i-au semnalat cazul.

Mi-a întocmit și o adresa scrisa în care a spus că nu a existat o asemenea situație la nivelul secției. Voi face o comisie care va verifica toate aceste aspecte. O să am o discuție cu șefa de secție și o s-o rog să-mi facă în scris, să-mi aducă la cunoștință pentru a lua măsuri. Eu am avut discuții cu șefa de secție în luna decembrie și mi-a spus că nu există asemenea situații. O să fac public raportul, după ce se va face cercetarea respectivă. Nu se poate întâmpla așa ceva într-un spital”, a declarat managerul SJU Tg-Jiu.

Ascunderea incidentelor…

… de acest fel e o practică în Secția de Psihiatrie. Așa s-a întâmplat și în cazul infirmierului Constantin Pecingină, în aprilie anul trecut, când s-a ales cu două coaste fisurate, după ce a fost lovit de un pacient cu genunchiul în zona toracelui. În declarațiile date de infirmier, acesta a spus că șefa de secție, medicul Ana Maria Câmpeanu afirma, la acel moment, că ”o să sune imediat la UPU să vadă cine este pentru a mă consulta”. Infirmierul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe abia la finalul programului, cu TAXI, fiind însoțit de un coleg.

Infirmierul declara autorităților care au cercetat incidentul că ”după câteva secunde nu am mai suportat durerea și m-am lăsat în genunchi lângă pat. Nu mai puteam să respir de durere, îmi curgeau lacrimile și transpiram abundent din cauza durerilor”.

În acțiunile promovate în justiție împotriva celor care au relatat incidentul, medicul Câmpeanu spune că ”l-am examinat ocular și nu avea nimic”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Funcționari din CJ Gorj reținuți pentru complicitatea la obținerea ilegală de fonduri publice

Postat acum

on

De către

La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice, anunță IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbați vor fi prezentați Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Mihăilescu și Mihai Tomoiu de la Compartimentul Întreținere Drumuri al CJ Gorj ar fi cei doi funcționari reținuți susțin surse din instituție.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tupeu de primar! A parcat ca un bo… lovan

Postat acum

on

De către

Primatul de Bîlteni, Vasile Vladuleanu, a plecat astăzi cu treabă la Târgu Jiu. Evident cu mașina de serviciu. Iar pentru că la municipiu nu e că în comuna sa, cel puțin la capitolul locuri de parcare, edilul a parcat cum s-a nimerit, chiar daca acolo nu era un loc de parcare. Ce mai contează că a blocat circulația pe strada Victoria, deoarece participanții la trafic au avut onoarea să înjure un șofer cu eșarfă și mandat de patru ani.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Inspectoarea penală, impusă de primarul Ungureanu registrator la centru de vaccinare!

Postat acum

on

De către

O angajată a Primariei Bălești lucrează cu jumătate de normă și la Centrul de vaccinare din localitate, iar surse din zonă afirmă că este una din persoanele avantajate de primarul Mădălin Ungureanu, în condițiile în care a fost transferată de la o altă primărie din județ și condamnată, ulterior, la o pedeapsă cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele penale în fața procurorilor DNA.

Ligia Predescu este angajată ca inspector asistență socială în cadrul Primăriei Bălești, iar după orele de program prestează, jumătate de normă, ca registrator la Centrul de vaccinare din comună. Miza sunt banii: 16 lei pentru fiecare oră, spun alți angajați ai instituției care au și calculat că, într-o lună, se adună în jur de 1.900 de lei, doar pentru patru ore, zilnic.

A fost privilegiată tot timpul, din momentul în care a venit, prin transfer, și deși e condamnată penal pentru fapte de corupție lucrează, în continuare, într-o instituție, iar primarul i-a facilitat și jumătate de normă la Centrul de vaccinare pentru că, pe lângă salariu, se mai adună și de acolo în jur de 2.000 de lei. Doar asistenții medicali comunitari sunt și ei, după program la centru de vaccinare și, probabil, îndreptățiți, dar registrator trebuia să ia pe altcineva care nu are un loc de muncă”, spun oamenii.

Ligia Predescu a fost anagajată a Primăriei Săcelu, însă a intrat în conflict cu fostul primar Florin Jurebie care a sancționat-o de două ori, numai că după ce a reușit să anuleze dispozițiile de sancționare în instanță s-a transferat la Primăria Bălești.

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA au trimis-o în judecată, în decembrie 2019, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe când era formator la o societate comercială, în perioada martie – octombrie 2012, Ligia Predescu a întocmit în fals fișe individuale de prezență la cursurile teoretice și practice, având ca obiect specializarea de lucrător în gospodării agroturistice, respectiv de igienă și estetică a corpului, cursuri care, în realitate, nu s-au desfășurat.
Prin aceste demersuri ar fi fost decontate contravaloarea cursurilor și a subvenției pe cursant, din fonduri europene, în sumă totală de 47.320 lei.
Tânăra și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord cu procurorii de recunoaștere a vinovăției, a achitat prejudiciul și a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a unor drepturilor. Mai mult, aceasta a fost obligată la 60 de zile de muncă în folosul comunității și să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR