Connect with us

ACTUALITATE

Sărbătoare pe Câmpia Soarelui de la Padeș! S-a tăiat panglica la monument

Postat acum

on

„Imn pentru Domnul Tudor” este denumirea manifestării organizate, astăzi, pe Câmpia Soarelui de la Padeș de către autoritatea locală.

Cu această ocazie s-a inaugurat și monumentul reabilitat recent de autoritatea locală, cu bani obținuți de la Consiliul Județean Gorj.

Bugetul pentru reabilitarea, modernizarea, consolidarea și punerea în valoarea a monumentului a depășit 817.000 de lei. Obiectivul nu a mai beneficiat în ultimele decenii de lucrări de reabilitare și punere în valoare.

Măsura de a schimba înfățișarea monumentului a avut legătură cu evenimentele culturale pregătite de autoritățile județene.

2021 a fost declarat Anul „Tudor Vladimirescu“, dar, din păcate autoritățile nu au reușit să termine la timp monumentul.

L-au inaugurat însă astăzi în prezența președintelui CJ Gorj, a prefectului, a unor parlamentari și aleși locali și județeni. La monument s-au depus coroane de flori și s-au susținut momente artistice.

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

La cosit, pe pârtia de schi

Postat acum

on

De către

Pârtiile de schi se întrețin prin diverse procedee, care se fac inclusiv în anotimpul în care nu este zăpadă. Pe pârtia Transalpina, din Parâng, administratorii au cosit iarba. „După acțiunea de cosire a suprafețelor de schi, urmează acțiunea din fiecare an de îndepărtare a pietrelor, pentru facilitarea desfășurării sporturilor de iarnă, în cele mai bune condiții de siguranță pentru cei care ne vizitează”, este explicația celor care au ieșit pe pârtie, în plină toamnă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medic al spitalului Rovinari, promovat manager la o unitate din Craiova

Postat acum

on

De către

Un medic de la spitalul din Rovinari este noul manager al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Mădălina Lăpădat a fost angajată, în ultimii trei ani, ca epidemiolog la unitatea din Rovinari. „Începând de luni, doamna doctor epidemiolog Mădălina Lăpădat, colega noastră, alături de care am petrecut timp de aproape trei ani, omul cu care am reușit să învingem lupta cu pandemia, este managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Îi dorim să rămână același om corect și drept pe care l-am cunoscut. Suntem siguri că Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari a pierdut un bun profesionist, iar Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a câștigat unul. Mult succes, Mădălina!”, a transmis conducerea Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR