BUCĂTĂRIE
Salată de ouă cu avocado
Ingrediente salata de oua cu avocado
2 avocado
2 oua fierte tari
1 ceapa rosie mica
100 ml iaurt grecesc
1 lingura zeama lamaie
1 lingura mustar
sare dupa gust
Mod de preparare salata de oua cu avocado
Alegem avocado bine coapte. Le taiem in doua pe lungime, indepartam samburele si, cu ajutorul unei linguri scobim miezul apoi il taiem cubulete mici si il stropim cu zeama de lamaie. Fierbem ouale, le lasam sa se raceasca apoi le taiem cubulete. Tocam marunt ceapa rosie.
Amestecam si daca este cazul putem sa mai adaugam sare sau zeama de lamaie. Adaugam patrunjel verde, tocat marunt. Merge foarte bine cu paine prajita.
BUCĂTĂRIE
Elevii și studenții UCB s-au întrecut la cratiță!
Patru echipe formate din studenți și elevi au gătit cum au știut ei mai bine patru preparare tradiționale, după rețete știute din familie. Asta urmare a unui Concurs Gastronomic Tradițional la care toți au participat plini de entuziasm.
Concursul a fost adresat studenților de la programul de studii Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, dar și elevilor din trei licee și are ca scop promovarea și continuitatea tradițiilor culinare din județul Gorj, valorificarea produselor locale, prezentarea portului popular și editarea unei broșuri cu rețetele tradiționale prezentate.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Novaci Oficial, Colegiul Tehnic General Gheorghe Mageru și Colegiul Economic ” Virgil Madgearu Târgu Jiu.
BUCĂTĂRIE
Chef Fabian de la Cooking Adventures a revenit în Gorj! Ce ne pregătește?
Gorjeanul Alin Fabian Seifried, stabilit în Austria, a revenit în această vară în Gorj, pentru a găti, preparate de câteva stele Michelin, în zone mirifice din județul nostru.
În doar câteva filmări profesioniste, pe care le puteți vedea dacă intrați și vă abonați pe www.youtube.com/@cooking.adventures, puteți înțelege „Arta Gătitului la Înălțime” cu care Chef Fabian ne-a obișnuit.
Puteți să vă imaginați savoarea uimitoarelor rețete de gătit la munte, pe foc, cu preparate din porc din vită! Sunt preparate care va lasă gura apă la foc automat, Chef Fabian folosind cu lejeritate, în mijlocul naturii, tehnici de gătit utilizate în bucătăriile austriece exclusiviste.
BUCĂTĂRIE
Premiul Margareta de Aur pentru gastronomie, obținut de Pensiunea „La Moara” din Peștișani
Preparatele tradiționale de te lingi pe degete, aspectuoase și cu un gust divin dar și preparatele din bucătăria internațională, toate servite într-un ambient deosebit la Peștișani, la Pensiunea „La Moara”, nu au rămas neobservate de către cunoscătorii în ale gastronomiei.
Astfel, cunoscuta pensiune din comuna lui Brâncuși a fost nominalizată pentru premiul Margareta de Aur, de către Antrec România și Revista Vacanțe la țară.
Evident că nominalizarea a venit și cu premiul pentru pensiunea din Peștișani, diploma demonstrând că în această locație gastronomia nu este doar un cuvânt din dicționar. De altfel, vinovat de preparatele nu doar aspectuoase ci cu adevărat delicioase este chef Raul Ungureanu.
You must be logged in to post a comment Login