Connect with us

SĂNĂTATE

Reguli noi pentru purtarea măștii

Postat acum

on

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre în care sunt clarificate situaţiile în care masca de protecţie poate fi îndepărtată în spaţiile deschise, pentru perioade scurte de timp.

„În localităţile sau judeţele în care portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minim 2 metri faţă de alte persoane”, prevede hotărârea CNSU.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Peste 100.000 de români s-au vaccinat în 24 de ore

Postat acum

on

De către

Număr record de vaccinați, în ultimele 24 de ore. 105.844 de români s-au imunizat de ieri până azi. Astfel, numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 3.711.304, în țara noastră. Peste 2,5 milioane dintre acestea au și a doua doză administrată. 87.497 de persoane s-au vaccinat cu Pfizer, 7.221 cu Moderna, 7.745 cu AstraZeneca și 3.381 cu Johnson&Johnson.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un singur gorjean, depistat cu COVID 19

Postat acum

on

De către

Un singur gorjean a fost depistat cu COVID 19 în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 74 de persoane în carantină la domiciliu/locația declarată și 9.148 de persoane confirmate cu COVID-19, din care 8.647 sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 448 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a fost confirmat un nou caz de îmbolnăvire, dintr-un total de 100 de teste efectuate.

Până astăzi, 10 mai 2021, ora 14.00, s-au primit 99.733 de doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 94.616 persoane. Incidența COVID în județul Gorj este 0,27.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

A murit în parcarea centrului de vaccinare. Făcuse rapelul

Postat acum

on

De către

O femeie de 91 de ani, care își făcuse rapelul, a murit în parcarea centrului de vaccinare. Femeii i se administrase cea de a doua doză de vaccin Pfizer cu o oră înainte și își aștepta fiica. Bătrâna a intrat în stop cardio respirator și deși medicii i-au acordat imediat primul ajutor, nu au mai putut să o readucă la viață. Autoritățile din Treviso, unde s-a întâmplat incidentul, au solicitat efectuarea necropsiei, pentru a se determina cauza morții.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR