Connect with us

COMUNITATE

Recensământ de probă, în martie

Postat acum

on

În luna aprilie, începe recensământul de probă. Autoritățile se pregătesc pentru instruirea personalului angrenat în această etapă. „Recensământul de probă denumit și recensământ pilot se va desfășura în cursul lunii martie pe teritoriul a două localități respectiv municipiul Târgu Jiu și comuna Bălești. Pe raza municipiului Târgu Jiu sunt stabilite 12 sectoare de recensământ, în medie cuprinzând 50 de locuințe pe fiecare sector, iar la nivelul comunei Bălești au fost stabilite nouă sectoare. Pentru primă fază, vom face o vizită preliminară la locuințele selectate, în aceste eșantioane vor fi lăsate niște postere, flyere, în cutiile poștale”, a declarat Vasile Păunescu, directorul Direcției Județene de Statistică Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Au început lucrările la noul bloc din Motru, cu 30 de unități locative

Postat acum

on

De către

Din data de 4 mai, conform contractului și ordinului de începere a lucrărilor, executantul construcției din Motru, un bloc nou cu 30 de unități locative situat la intrarea în oraș, a început săpăturile. Lucrările sunt în grafic, s-a săpat fundația noului imobil iar în următoarea perioadă se va turna fundația și elevația și se vor trage instalațiile de canalizare, apa și curent.

Primarul de Motru, așa cum a promis, nu a acceptat nicio zi de întârziere legat de noua construcție, lucru pe care executantul și l-a asumat și respectat.

Practic, lucrarea de peste 1,5 milioane euro va trebui sa fie finalizată în 12 luni de la data începerii, după care aceste apartamente vor fi repartizate tinerilor cu o situație materială precară, tocmai pentru a fi stimulați să rămână în oraș. Acest aspect este o altă promisiune a primarului.

La Primăria Motru sunt zeci de cereri pentru o locuință, solicitări care nu au putut fi onorate.

De altfel este bine de precizat că blocul nu va fi unul social, ci un bloc pentru tinerii cu resurse financiare reduse dar care vor trebui să aibă o familie întemeiată și un loc de muncă în Motru.

Blocul va fi realizat pe fonduri europene. Constructorul este o firma din Târgu Jiu, lucru benefic deoarece banii rămân în Gorj.

Lucrările de infrastructură avansează și în zona de Mijloc a municipiului Motru.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Autodenunțul asistentului comunitar de la Primăria Albeni: Își cere mita înapoi de la primar

Postat acum

on

De către

Irinel Cotojman, angajat în 2018 la Primăria Albeni pe postul de asistent comunitar, a depus la mapa primarului Ionuț Stan, aflat un concediu de odihnă, un autodenunț. Practic, Cotojman și-a cerut înapoi mită dată primarului la angajare, aducă 3000 de euro,cu mențiunea că l-ar fi mituit pe primarul PNL pe 6 noiembrie 2018 în Câmpul Mare.

Asistentul comunitar i-a mai cerut primarului să-i restituie si 1000 de lei plus 20 de litri de vin dați primarului opt luni mai târziu. Cotojman a cerut să îi fie restituiți de către Stan și cei 500 de lei pe care i-ar fi oferit edilului liberal în schimbul actelor pentru aprobarea sporului Covid.

Acesta lasă apoi la latitudinea primarului suma meritată pentru cele șase luni cat ar fi lucrat la vila acestuia din Târgu Jiu.

Salariatul spune, în scris, că, în momentul în care va primi înapoi acești bani își va da demisia din funcție.

Asistentul comunitar este trimis să facă teren în cele mai îndepărtate cătune ale comunei, pe jos. Asta pentru că nu mai este în grațiile șefului său, primarul Stan de Albeni. De altfel, a fost și mușcat de un câine, în una dintre deplasările respective.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Incendiul celor trei clădiri din Scoarța, pus de două persoane

Postat acum

on

De către

Incendiul înregistrat în comuna Scoarța, la două case de locuit și un magazin din Budieni, a fost pus de doi indivizi. Ambii au fost prinși la o zi distanță unul de celălalt.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Gorj l-au reținut și pe al doilea făptaș în cauza penală privind distrugerea prin incendiere a două case cu etaj din Scoarța și a unui magazin alimentar din vecinătate, comisă în noaptea de 3 spre 4 mai. A mai fost identificat un bărbat de 44 de ani, din comuna Scoarța, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta ar fi sustras împreună cu un alt localnic de 39 de ani, din comuna Scoarța, reținut anterior în aceeași cauză, două televizoare ce se aflau în interiorul locuinței unui bărbat de 62 de ani. Și față de acest bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR