Connect with us

POLITICĂ

PSD și PNL se luptă în amendamente pentru CEO

Postat acum

on

Liberalii și social-democrații gorjeni se bat în amendamente pentru Legea pensiilor, în favoarea angajaților Complexului Energetic Oltenia. Cele mai importante se referă la menținerea reducerii cu 13 ani a vârstei de pensionare și păstrarea în condiții speciale de muncă a angajaților din meserii asimilate și sectorul mentenanță.

Legea pensiilor a trecut de Guvern și Senat și a ajuns la Camera Deputaților. Proiectul propune reducerea facilităților la pensionare de la 13 la 10 ani pentru mineri și energeticieni și elimină categoriile asimilate și lucrătorii de la mentenanță, de la condițiile speciale de muncă. Liberalii susțin, prin senatorul Ion Iordache, că se luptă singuri pentru CEO:

„La Senat, de unul singur, am reușit cea mai mare victorie pentru gorjeni!

Am trecut amendamentele la legea pensiilor prin care se acordă drepturi egale tuturor celor care au lucrat în condiții speciale, indiferent de angajator, adică am obținut mult mai mult decât aveam în legea 197!!!

Legea pensiilor a trecut de comisiile din Senat în forma de care Gorjul are atâta nevoie! Parlamentarii PSD Gorj nu au venit nici măcar să-și susțină propriile amendamente și niciun PSD-ist nu a votat pentru ele! Asta este o rușine și o durere pentru orice gorjean!”, conform senatorului PNL Gorj, Ion Iordache.

La rândul lor, social-democrații susțin că angajații companiei reprezintă preocuparea PSD.

„ANGAJAȚII Complexului Energetic Oltenia și VIITORUL companiei reprezintă preocuparea PSD!

Am promis că salvăm cele 1800 de locuri de muncă din Complexul Energetic Oltenia și asta am făcut! Am depus amendamentele necesare, le-am susținut în comisiile de specialitate și le-am votat în Camera Deputaților, for DECIZIONAL, iar acum, locurile de muncă ale celor 1800 de angajați ai companiei, cărora le expirau contractele de muncă sunt funcționale.

La întâlnirea cu ministrul Muncii, le-am promis liderilor sindicatelor reprezentative din CEO că vom depune amendamentele agreate de toți, privind reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și preluarea celor mai avantajoase condiții din legislația actuală ( de exemplu categoriile Mentenanță și Asimilate), iar asta s-a întâmplat luni, 13.11.2023, în Parlamentul României.  Amendamentele au fost depuse în Parlament cu nr. De înregistrare 215/13.11.2023.

În Senat, din păcate, s-a reiventat, pe moment, coaliția nocivă pentru români- PNL-USR-UDMR- (exact cei care au cerut ELIMINAREA conditiilor speciale de muncă în PNRR), susținând un amalgam de amendamente într-o comisie, care nu aveau nicio șansă de a fi puse în practică.Intervenția rapidă a parlamentarilor PSD, a premierului României, a președintelui Senatului și a ministrului Muncii, a condus la retragerea tuturor amendamentelor, cu excepția unuia singur, cel susținut în plenul Senatului de domnul senator Cristinel Rujan, cu privire la reducerea vârstei de pensionare a angajaților din CEO cu 13 ani. Categoriile Mentenanță și Asimilate au fost deja CLARIFICATE, urmând ca și capitolul privind reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani să se rezolve săptămâna viitoare în Camera Deputaților. Cel mai important aspect care trebuie reținut este că, această Lege va ajunge în Camera Deputaților, for DECIZIONAL, acolo unde noi nu suntem SINGURI, suntem mulți, majoritari și înțelegem că, atunci când sunt de rezolvat probleme importante pentru români, dăm totul la o parte, ne mobilizăm și rezolvăm!”, potrivit unui comunicat al PSD Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Drapelul României, lung de o sută de metri, desfășurat de liberali la Târgu Jiu, Rovinari și Motru

Postat acum

on

De către

Un drapel național al României, lung de 100 de metri, a fost desfășurat de liberalii gorjeni în Parcul Central din Târgu Jiu, pe Calea Eroilor și în Parcul Coloanei, celebrând Ziua Națională.

Același drapel a ajuns și la Motru și la Rovinari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un lider PNL și-a dat demisia și a făcut un partid nou

Postat acum

on

De către

Fostul vicepreședinte PNL, Ben-Oni Ardelean, a format un nou partid. Deputatul din județul Hunedoara a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că părăsește Partidul Național Liberal, pentru un nou proiect politic, o platformă conservatoare. Presa centrală a anunțat, pe surse, că denumirea noii formațiuni, cu care ex-liderul liberal vrea să intre în campania electorală de anul viitor, este PACE.
În PNL există, în ultima perioadă, tot mai mulți membri nemulțumiți de modul în care este gestionat partidul de actuala conducere. Din filialele din țară au fost anunțate sute de plecări ale membrilor, printre care numeroși primari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Deputat de Gorj, protest împotriva violenței asupra femeilor

Postat acum

on

De către

Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, a îmbrăcat, azi, un tricou cu mesaj împotriva violenței asupra femeilor. Parlamentarul PSD a mers în plenul Parlamentului cu un tricou negru, pe care scria ”Stop violenței împotriva femeilor” și care afișa numărul de telefon, la care victimele violenței domestice pot să sune. ”Statisticile arată că, la fiecare 12 minute, o persoană este victima violenței, iar cele mai multe dintre victime, 66%, sunt femei. Alături de colegii mei din PSD, am tras un semnal de alarmă, legat de această situație, în plenul Parlamentului. Combaterea violenței, că este fizică, de limbaj sau de orice altă natură, este o obligație a autorităților din fiecare stat civilizat. PSD rămâne un susținător al protejării victimelor și persoanelor vulnerabile. Avem obligație, legală și morală, să ajutăm aceste persoane și să le învățăm să-și ceară drepturile”, a transmis deputatul Claudiu Manta.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!