Connect with us

ACTUALITATE

PSD-istul Cosmin Morega minte din nou în direct!

Postat acum

on

Mult mai activ în ultimul an pe posturile radio-tv decât în primărie, viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega, îi minte ”în direct” pe cei care-l ascultă.Nu mai demult decât zilele trecute, în direct la un post de radio din Gorj,Morega a fost întrebat despre ultima sa achiziție auto: ”Noua mea mașină… o am chiar de dinainte de a veni la primărie”, a spus candidatul PSD la titlul de prim-gospodar al Motrului, contrazicând cele scrise tot de el în declarația de avere, datată recent, 22 mai 2020.Conform propriei declarații, Morega deține trei autoturisme de top, cumpărate în ultimii trei ani, câte unul pe an, începând cu primul său an la primărie. ”Noua lui mașină, pe care o are chiar de dinainte de a veni în primărie”, așa cum a declarat,
este, de fapt… un SUV Jaguar model recent, pentru care a plătit nu mai puțin de 43.350 de Euro. Un autoturism aproape nelipsit din garajele vedetelor de la Hollywood, dotat cu tehnologii de ultimă oră, pe care producătorul îl descrie ca fiind ”o limuzină foarte sigură, rafinată și de lux”. Cosmin Morega a sărit la Jaguar de la un Hyundai pe care îl cumpărase cu un an în urmă. Cu numai 16.000 de Euro! Iar la Hyundai de la un autoturism Honda, un
SUV compact, cu dotări de confort și siguranță maxime, totul la doar… 35.000 de Euro!
Mașina de 35.000 de Euro a fost cumpărată chiar în primul an la primărie, imediat după ce Morega s-a ocupat în exclusivitate de organizarea zilelor municipiului Motru, 2016. A fost anul cu cea mai mică sumă care a ajuns în contul Primăriei Motru din încasările tarifelor pentru spațiile alocate firmelor care își desfac produsele la aceste manifestări. Motiv pentru care în anii următori organizarea manifestării nu i-a mai intrat în atribuții, casieria municipalității încasând sume onorabile. Salariul pe 4 ani mai mic decât prețul mașinilor din trei ani”Anul și bolidul!” pare să fie deviza activității lui Cosmin Morega.Mașinide lux, la volanul cărora te simți într-adevăr stăpânul lumii. Dar care l-au costat peviceprimarul Motrului aproape 100.000 de euro în numai trei ani!Însă, așa cum scrie același viceprimar în declarația sa de avere, câștigul său salarial în ultimii patru ani este cam două treimi din valoarea celor trei autoturisme! Acesta fiind și motivul care l-a făcut pe candidatul PSD la fotoliul de primar al municipiului Motru să prefere minciuna în direct, uitând că declația sa de avere este publică! Sau mizând pe faptul că oamenii numai de citit declarații on-line nu au vreme!

Chiar dacă toate veniturile ultimilor patru ani ar fi mers până la ultima centimă la dealerii auto, iar restul celor necesare precum hrana, îmbrăcămintea, renovarea și întreținerea proprietăților, vacanțele, combustibilul ș.a i-ar fi fost asigurate din venitul de profesor al soției, tot rămâne de justificat o sumă impresionantă. Iar, până la a demonstra în fața Agenției Naționale de Integritate proveniența banilor, orice motrean îl poate lua la întrebări.

Gorj Express

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

DOCUMENT EXCLUSIV! Pădurea din Bumbești Jiu, tăiată ILEGAL! Cazul, de competența Parchetului Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Ies la iveală noi informații in ceea ce privește defrișările „la ras” de pădure din Bumbești Jiu. Din informațiile obținute de jurnaliștii gorjexpres.ro reiese faptul că pădurea respectivă a fost tăiată ilegal. Mai mult decât atât, se suspectează că anumiți angajați ai Gărzii Forestiere au incercat să mușamalizeze acest caz. Cazul este de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Raportul inițial, realizat de unul dintre angajații Gărzii Forestiere a fost întocmit fără ca angajatul respectiv să meargă în teren.

„PUNCTUL DE VEDERE înregistrat la Garda Forestieră Rm Vâlcea sub numărul 5484 /05.04.2021, întocmit de către domnul consilier superior Miu Liviu s-a efectuat :  ,, fără a avea toate informațiile necesare unei analize exhaustive și este foarte posibil ca analiza să nu aibă relevanța scontată  ’’ și fără deplasarea pe teren a domnului consilier superior Miu Liviu”, se arată în document.

In raport se mai menționează că:

„Petițiile menționate mai sus au fost rezoluționate spre soluționare Gărzii Forestiere Județene Mehedinți – Gorj, iar la nivelul gărzii județene s-au rezoluționat domnului consilier superior Simionescu Nicu Gabriel.

Domnul consilier Simionescu Nicu Gabriel s-a deplasat pe teren, a încheiat un proces verbal de control al exploatării în parchetul despre care se făcea referire în sesizare și nu a constatat nereguli.S-a procedat la întocmirea raportului de activitate de către domnul consilier superior Simionescu Nicu Gabriel și a fost depus spre verificare subsemnatului,în calitate de  șef de serviciu .

Șeful de serviciu ( Dinucă Nicolae Cătălin) după ce a analizat raportul și prevederile amenajamentului silvic a dispus în data de 26.03.2021  refacerea raportului cu aplicarea prevederilor legii 171 / 2010 R , art. 14,alin 1, litera c. APV -ul nr.2100 1671 00610 constituit în UP I Bumbești, UA 601C, a fost aprobat și autorizat la exploatare cu încălcarea prevederilor Ord. MMAP nr.1238/13.08.2015 prin care s-a aprobat amenajamentul silvic întocmit pentru Obștea  Bumbești”.

În urma deplasării in teren, dar și a consultării cu specialiștii Gărzii Forestiere Mehedinți, au apărut și neregulile.

„(…) prin care se precizează : ,, la constituirea actului de punere în valoare nr.2100167100610 au fost încălcate dispozițiile normelor tehnice ( NT 3 și NT 5 ) în vigoare, prin extragerea exemplarelor din speciile de cireș și gorun, în acest caz fiind aplicabile dispozițiile art.14 alin (1) lit c din legea 171 / 2010 ’’ .

– (…)prin care se precizează :

,, Prin extragerea exemplarelor de cireș al căror diametru mediu nu depășește 17 cm s-au încălcat și  dispozițiile și recomandările  cu caracter general din cap.7 al Ord. MAPPM nr.1650/2000 prin care se se stabilea promovarea regenerării unor specii valoroase rar întâlnite ( paltin, frasin, cireș, sorb).

   Întrucât  legislația silvică nu prevede aplicarea unor măsuri contravenționale consider că modul de soluționare  și aplicarea unor sancțiuni este de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu deoarece au fost încălcate niște prevederi ale unor ordine de  ministru  ” .

Raportul cu constatarea a încălcării legii a fost trimis mai departe către Garda Forestieră Vâlcea, cu propunerea de trimitere la Parchet, acolo unde zace la sertar de mai bine de o lună.

Specialiștii au calculat și prejudiciul.

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua in continuare măsurile care se impun și dacă raportul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

De azi, cei care se întorc din Grecia intră în carantină

Postat acum

on

De către

Grecia a intrat, de azi, în zona roșie, iar turiștii care se întorc din concedii intră în carantină pentru 14 zile. Sunt însă și excepții. Persoanele vaccinate nu trebuie să mai stea izolați. Excepţie fac și minoriicu vârste între 6 şi 16 ani, care prezintă un test negativ la vamă. Sunt două mii de cazuri pe zi în Grecia, iar autoritățile au anunțat impunerea unor noi restricţii. Mulți români și-au scurtat vacanțele și s-au întors de ieri în țară, pentru a evita carantinarea.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Încep noi proteste la CEO

Postat acum

on

De către

Reîncep protestele la Complexul Energetic Oltenia. De la jumătatea lunii august, acestea se reiau, după același program aplicat în pichetările pentru aprobarea legii privind reducerea vârstei de pensionare. Liderul Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaica, anunță că, din 16 august, va protesta împotriva posturilor de inspectori sociali, pe care le vrea desființate. „Fac apel către toți minerii și energeticienii, ca pe data de 16 august să ne adunăm la sediul executiv CEO, pentru că voi iniția un protest pentru desființarea departamentului de inspectori sociali, Programul va fi de la ora 9:00 la 12:00 li de la 16:00 la 18:00”, este mesajul lui Nicu Bunoaica.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR