Connect with us

POLITICĂ

PSD Gorj: Soarta CEO pare pecetluită!

Postat acum

on

0 Shares

După Hotărârea de Guvern de ieri, 15 Martie 2023, prin care s-a decis scoaterea din exploatare a grupurilor energetice 3 și 7 de la Termocentralele Rovinari, respectiv Turceni, prin punerea în conservare, soarta Complexului Energetic Oltenia pare pecetluită! Asta transmite PSD Gorj printr-un comunicat de presă. 

“Prin modificările aduse OUG nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, cu modificările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 334/2022, cu modificările și completările ulterioare, se introduc în conservare sau se scot din exploatare 660 MW de capacități de producere a energiei electrice pe bază de lignit. Acestea se trec în conservare pe o perioadă de 3 ani sau chiar se scot din exploatare, începând cu luna iunie 2023. Trecerea în conservare se realizează în baza unui plan de conservare, elaborat de către operatorul economic și avizat de ministerul de resort” se arată în textul Ordonanței!

Indolența liderilor PNL Gorj, care cu puțin timp în urmă vindeau iluzii gorjenilor și le promiteau că nu se va închide nimic la CEO, nu are limite. Realitatea contrazice întru totul declarațiile populiste ale președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, care trebuie să le explice acum oamenilor de ce se închid grupurile de la Complexul Energetic Oltenia, de ce nu se dorește rediscutarea termenelor asumate în Planul de Restructurare al companiei, de ce producția de energie pe bază de cărbune nu mai poate avea viitor, iar angajaților care vor rămâne fără locurile de muncă de ce se întâmplă asta.

”Mă îngrijorează foarte tare faptul că nimic din ceea ce am discut cu partenerii de coaliție, pe subiectul legat de Complexul Energetic Oltenia și ceea ce presupune Planul de restructurare al acestuia, nu a fost respectat. Este foarte greoi dialogul cu cineva care în față spune una, dar face exact opusul. În situația de față cred că este foarte important ca reprezentanții PNL să ne spună ce se va întâmpla cu această companie, în condițiile în care se aplică la virgulă Planul de restructurare. Să le explice miilor de gorjeni cum își vor pierde locurile de muncă și întregii țări că va rămâne fără unul dintre cei mai importanți factori de echilibru pentru Sistemul Energetic Național”, a declarat președinte PSD Gorj, Mihai Weber.

 

 

 

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

Senatorul Rujan și manifestarea penibilului din PNL: Bobiță, Dorele… ați pierdut!

Postat acum

on

De către

Senatorul social-democrat A avut o reacție tranșantă vizavi de manifestările PNL din ultimele zile de la Târgu Jiu și încercarea de a pune o pată urâtă pe votul democratic al gorjenilor.

„Constat că există o virulentă manifestare a penibilului la unii din PNL, care strigă cât îi țin plămânii că au fost furați de prefectul PNL, cel care a organizat alegerile în Gorj, de reprezentanții PNL în secțiile de votare care au semnat procesele-verbale, de judecătorii, procurorii, avocații și consilierii juridici care au fost președinți și locțiitori în secțiile de votare și la circumscripții, de STS cu tabletele sale, de cei care au pus mâna pe „ochiul dracului” și nu s-au ținut de cuvânt, de hârtia buletinelor de vot care nu era de calitate, de sigla PNL de pe buletinele de vot care nu era color, de AEP care nu a fost de acord să tipărească fotografia proclamagiului de la Padeș pe buletinele de vot, ca să-l vadă norodul în toată splendoarea vanității sale”, a transmis parlamentarul PSD.

„Nu PSD este cauza afecțiunii voastre, ci propria voastră reprezentare deformată, în sens augmentativ, a valorii pe care o aveți. Există tratamente și terapii specifice ale acestor stări de tulburări anxioase generate de șocuri posttraumatice. Vă ajutăm cu maximă compasiune”, a completat Rujan.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Capotă a demisionat de la conducerea PER Gorj, în timp ce era în Maldive

Postat acum

on

De către

Gigel Capotă, liderul Partidului Ecologist Român Gorj, a demisionat din funcția de președinte în timp ce se afla în Maldive. Acesta a candidat pentru funcția de consilier județean PER pentru care a obținut 930 de voturi, dar și pentru funcția de consilier la Crasna.

Capotă nici măcar nu s-a votat deoarece a plecat în Maldive în vacanță cu o zi înainte de alegeri.

PER a scos doi consilieri locali la Bumbești Jiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Cosmin Popescu a obținut 74.500 de voturi pentru Președinția CJ Gorj

Postat acum

on

De către

Clasamentul final al celor trei principali combatanți în bătălia pentru Consiliul Județean Gorj este următorul:

Cosmin Popescu- 74500 de voturi

Ion Iordache -47191 de voturi

Adrian Zorlescu- 20465 de voturi

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!