Connect with us

POLITICĂ

PSD Gorj: Soarta CEO pare pecetluită!

Postat acum

on

După Hotărârea de Guvern de ieri, 15 Martie 2023, prin care s-a decis scoaterea din exploatare a grupurilor energetice 3 și 7 de la Termocentralele Rovinari, respectiv Turceni, prin punerea în conservare, soarta Complexului Energetic Oltenia pare pecetluită! Asta transmite PSD Gorj printr-un comunicat de presă. 

“Prin modificările aduse OUG nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, cu modificările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 334/2022, cu modificările și completările ulterioare, se introduc în conservare sau se scot din exploatare 660 MW de capacități de producere a energiei electrice pe bază de lignit. Acestea se trec în conservare pe o perioadă de 3 ani sau chiar se scot din exploatare, începând cu luna iunie 2023. Trecerea în conservare se realizează în baza unui plan de conservare, elaborat de către operatorul economic și avizat de ministerul de resort” se arată în textul Ordonanței!

Indolența liderilor PNL Gorj, care cu puțin timp în urmă vindeau iluzii gorjenilor și le promiteau că nu se va închide nimic la CEO, nu are limite. Realitatea contrazice întru totul declarațiile populiste ale președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, care trebuie să le explice acum oamenilor de ce se închid grupurile de la Complexul Energetic Oltenia, de ce nu se dorește rediscutarea termenelor asumate în Planul de Restructurare al companiei, de ce producția de energie pe bază de cărbune nu mai poate avea viitor, iar angajaților care vor rămâne fără locurile de muncă de ce se întâmplă asta.

”Mă îngrijorează foarte tare faptul că nimic din ceea ce am discut cu partenerii de coaliție, pe subiectul legat de Complexul Energetic Oltenia și ceea ce presupune Planul de restructurare al acestuia, nu a fost respectat. Este foarte greoi dialogul cu cineva care în față spune una, dar face exact opusul. În situația de față cred că este foarte important ca reprezentanții PNL să ne spună ce se va întâmpla cu această companie, în condițiile în care se aplică la virgulă Planul de restructurare. Să le explice miilor de gorjeni cum își vor pierde locurile de muncă și întregii țări că va rămâne fără unul dintre cei mai importanți factori de echilibru pentru Sistemul Energetic Național”, a declarat președinte PSD Gorj, Mihai Weber.

 

 

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Gorjean ales la șefia Autorității Electorale Permanente

Postat acum

on

Toni Greblă, susținut de PSD, UDMR și minorități naționale, a fost votat marți de plenul reunit al Parlamentului în funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru un mandat de opt ani.
Toni Greblă a primit 251 de voturi favorabile și 110 „contra”. Greblă a fost prefect și senator de Gorj și prefectul Capitalei.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Una dintre cele mai cunoscute gorjence a făcut pasul către politică

Postat acum

on

Una dintre cele mai cunoscute gorjence a făcut pasul către lumea politică. Mărioara Babu, din Novaci, s-a înscris în Partidul Ecologist din România. Băcița, care a primit Titlul Tezaur Uman Viu pentru promovarea tradițiilor culinare locale, la Stâna Ștefanu, de pe Transalpina, a devenit direct președinte al PER din Novaci.

Se va ocupa de coordonarea organizației locale și de atragerea de membri. Cel mai probabil, băcița va intra în competiția electorală la alegerile locale din 2024.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Încă un primar PNL trece la PSD

Postat acum

on

De către

Primarul din Arcani a trecut la PSD.”Îi urăm bun venit în echipa PSD Gorj domnului primar al localității Arcani, Aristică Daniel Coiculescu. Relația pe care atât eu cât și Cosmin Popescu o avem cu domnul primar este veche, bazată pe o bună colaborare. L-am susținut de fiecare dată când a avut nevoie, iar domnul primar Aristică Daniel Coiculescu știe că în PSD găsește oricând sprijin în promovarea proiectelor pe care le are pentru comunitatea din Arcani”, este mesajul lui Mihai Weber, de pe pagina de Facebook.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR