Connect with us

POLITICĂ

PSD Gorj se întreabă: De ce s-a pichetat doar sediul social-democrat?!

Postat acum

on

PSD Gorj a transmis un comunicat de presă vizavi de acțiunea de pichetare a sediului organizației politice din Târgu Jiu și de acuzațiile venite de la un lider de sindicat doar la adresa acestui partid aflat la Guvernare.

„Angajații Complexului Energetic Oltenia merită din plin drepturile pe care le cer și mai mult de atât! Sunt cei care au susținut un întreg sistem, atunci când nimeni altcineva nu putea, și au făcut asta cu eforturi foarte mari. Revendicările transmise de câțiva angajați ai companiei parlamentarilor PSD sunt pertinente, iar oamenii știu că Partidul Social Democrat a avut întotdeauna deschidere către ei.

În ceea ce privește acțiunile și acuzațiile unui lider de sindicat, care susține că rezolvarea problemei legate de aplicarea Legii 197/2021 este în sarcina PSD, conducerea Partidului Social Democrat Gorj face următoarele precizări: PSD Gorj a fost singurul partid vizat de acțiunea unui lider de sindicat, în condițiile în care responsabilitatea aplicării Legii 197/2021 revine Casei Naționale de Pensii, adică PNL. Atitudinea acestuia nu este obiectivă și intervine întrebarea: de ce nu s-au organizat acțiuni la sediile PNL sau USR, partide care în 2021 se aflau la guvernare, an în care s-a votat legea respectivă, fără să se țină cont de obiecțiile care includeau exact revendicările de astăzi. Atunci când a venit în Gorj, la invitația prefectului și a președintelui PNL Gorj, președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, numit în funcție de PNL, a declarat că este nevoie de sincronizarea softului pentru aplicarea legii în favoarea angajaților CEO. De ce după aproape două luni, nu s-a făcut nimic, deși colegul său de partid, președintele PNL Gorj, promitea că în două săptămâni problema se rezolvă?Reprezentanții PSD din Parlamentul României au inițiat și au susținut întotdeauna orice inițiativă bună, legi care acum funcționează, exemplu Legea 74, de care, până în prezent, au beneficiat peste 11 mii de angajați ai Complexului Oltenia. Casa Națională de Pensii este instituţia de interes naţional care administrează sistemul public de pensii. Aceasta are obligația de a transmite către toate Casele de Pensii metodologia de aplicare a legii și de a pune la dispoziție softul cu care se lucrează, iar dacă este nevoie de modificări legislative pentru a funcționa, reprezentanții Casei trebuie să solicite acest lucru Legislativului.Calea dialogului dintre toți factorii de decizie (sindicate, administrația CEO, factorul politic și administrativ), reprezintă singura soluție de rezolvare a acestei probleme. Conducerea PSD Gorj face un apel la responsabilitate și implicare în sprijinul angajaților și companiei pe viitor.

Biroul de presă al PSD Gorj

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Gheorghe Pecingină, pus pe făraș de Ciucă

Postat acum

on

Zilele lui Gheorghe Pecingină în PNL sunt numărate, după ce parlamentarul a semnat, alături de Dan Vîlceanu, sesizarea USR la Curtea Constituțională privind pachetul fiscal-bugetar pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu. Fostul premier Nicolae Ciucă, actualul lider al liberalilor, îl vrea urgent afară din PNL pe deputatul de Gorj, Gheorghe Pecingină.

„Libertatea de expresie e garantată în partid. Dar când tu semnezi demersuri directe împotriva PNL, ți-ai semnat practic demisia din partid. Sunt unii care au senzația că pot face ce vor împotriva partidului, iar partidul îi va mângâia pe cap. Fals! Să zburde în afara partidului, că și așa nu aduc voturi!”, ar fi spus Nicolae Ciucă mai multor lideri liberali cu care a discutat cazul celor doi deputați.

Procedura de excludere împotriva lui Gheorghe Pecingină va fi declanșată în zilele următoare în organizația județeană Gorj, în care acesta e membru, în timp ce excluderea lui Vîlceanu, deja declanșată, se va afla pe agenda următorului Consiliu Național al PNL, forul intern care are ultimul cuvânt în cazurile de excludere a unor demnitari ai partidului.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Liberalii nu au mai sancționat plecarea lui Romanescu la PSD

Postat acum

on

Liberalii au amânat o decizie cu privire la situația politică în PNL Gorj a primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul și-a anunțat trecerea la PSD Gorj și o candidatură în 2024 din partea social-democraților. PNL a decis înainte de hotărârea lui Romanescu faptul că acesta nu va mai fi candidat al PNL pentru postul de primar de Târgu Jiu. După trecerea la PSD, liberalii au dat de înțeles că Marcel Romanescu a încălcat statutul partidului și vor fi luate măsuri dure. Dacă va fi exclus din partid, atunci își va putea păstra mandatul de primar. Liberalii își caută acum un candidat pentru postul de primar la Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

OFSD Gorj și-a mărit echipa!

Postat acum

on

De către

Organizația Femeilor Social Democrate Gorj are o filială locală și la Stănești.

„O nouă structură locală a prins contur ca urmare a dorinței doamnelor de a se implica în viața comunității.Le urez mult succes în tot ceea ce fac, tuturor colegelor din OFSD Stănești, precum și doamnei Cami Peagu, noul președinte ales!”, a transmis Anca Bordușanu, președintele OFSD Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK