Connect with us

POLITICĂ

PSD anunță patru proiecte pentru Gorj

Postat acum

on

0 Shares

PSD Gorj a transmis un comunicat de presă în care lansează un apel către factorii politici și administrativi să renunțe la nemulțumirile personale și să susțină împreună câteva proiecte importante pentru județ. Social-democrații au identificat patru puncte importante pentru dezvoltarea județului Gorj.

„Gorjul are nevoie, mai mult ca oricând, de oameni implicați, care au capacitatea și puterea de a pune umărul la dezvoltarea sa. De aceea, conducerea Partidului Social Democrat Gorj face un apel către toți factorii politici și administrativi din județul Gorj, să treacă peste nemulțumirile personale și orgolii, și, împreună, prin susținerea celor mai importante obiective care pot contribui în mod decisiv la dezvoltarea economică a Gorjului, să dea un impuls spre realizarea lor. Este vorba despre patru puncte vitale pentru progresul județului, în viziunea PSD Gorj:

  • Susținerea continuării activității la Complexul Energetic Oltenia. Fără această companie, Gorjul va întâmpina probleme sociale și economice mari, iar România va pierde unul dintre cei mai siguri producători de energie. În acest sens, la solicitarea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a făcut parte din comisia care a elaborat Programul național de guvernare – pe componenta energie, unde a fost inserată clar necesitatea inițierii dialogului cu Comisia Europeană, de către Ministerul Energiei, în vederea amânării termenelor asumate în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia.
  • Atragerea fondurilor europene pe toate axele de finanțare, iar oportunitatea momentului o reprezintă Banii din Fondul de Tranziție Justă, care trebuie cheltuiți eficient. FTJ-ul reprezintă o șansă pe care județul Gorj nu o va rata. Datorită echipei de la Consiliul Județean, Gorjului i-a fost alocată cea mai mare sumă dintre cele șase județe incluse în programul de tranziție justă, respectiv 534 de milioane de euro.
  • Realizarea Drumului Expres Craiova -Târgu Jiu. În acest sens, se cunoaște că proiectul inițiat de președintele PSD Gorj, Mihai Weber, se află într-o fază avansată de execuție. În urma numeroaselor întâlniri de lucru la care acesta a participat, oficialii Ministerului Transporturilor au confirmat necesitatea construirii drumului care va pune Gorjul pe harta județelor cu infrastructură rutieră modernă, astfel că , până la finalul anului, lucrările la tronsonul Craiova-Târgu Jiu vor intra în execuție. Dacă mai este vreun dubiu pentru anumiți lideri politici, este cazul să se lămurească de faptul că acest tronson se va face
  • Construirea unui spital nou la Târgu Jiu, prinde contur. Obiectivul se află pe lista Ministerului Sănătății, fiind deja obținuți indicatorii economici și financiari. Conform proiectului, spitalul prevăzut cu 2S+P+8E+9R+ include și un heliport la ultimul etaj. Suma alocată construirii unității spitalicești se ridică la peste 735.000.000 de lei, construcție plus dotare și servicii medicale de calitate, iar banii provin de la Banca Europeană de Investiții, deoarece prin PNRR, Oltenia nu a beneficiat de nicio investiție noua în spitale, iar din această cauză gorjenii ar fi avut mult de suferit. Așadar, nevoia construirii acestui spital nu mai intră în discuție.

” Din cauza situației generate de problemele Complexului Energetic Oltenia, de criza economică de la nivel central, suprapuse cu vulnerabilitățile produse de conflictul din Ucraina, Gorjul traversează o perioadă dificilă, iar de modul în care va reuși să treacă peste aceste greutăți, ne facem responsabili cu toții. Îmi dau seama că este dificil pentru unii să se dezbrace de haina politică și să uite de ambițiile personale, dar este timpul să punem cu toții orgoliile la o parte și să ne stabilim ținte comune pentru a dezvolta Gorjul. Fac acest apel către toți factorii politici și administrativi, pe care îi rog să conștientizeze că dacă nu reușim să ne așezăm la aceeași masă și nu înțelegem că doar criticând facem foarte mult rău județului, Gorjul riscă să piardă oportunități importante. Echipa PSD Gorj are capacitatea de a pune mai presus de orice interesul gorjenilor și ne dorim ca același lucru să se întâmple și la celelalte formațiuni politice. În ceea ce ne privește, vom susține orice propunere bună venită din partea tuturor factorilor implicați, dacă este în interesul gorjenilor”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.”

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

20.000 de voturi pentru Adrian Zorlescu! Este consilier județean

Postat acum

on

De către

Adrian Zorlescu a candidat din partea AUR pentru Președinția CJ Gorj dar și pentru Consiliul Județean. A obținut 20.000 de voturi și un mandat de consilier. A intrat recent în posesia certificatului constatator de ales județean. 

„Azi am primit certificatul doveditor al alegerii mele ca și consilier județean de la Biroul Electoral Județean. Acest moment este unul deosebit pentru mine și îl dedic tuturor celor care au avut încredere în mine și în viziunea mea pentru județul Gorj. Mulțumesc celor peste 20.000 de gorjeni care mi-au dat votul și mi-au arătat sprijinul și încrederea lor.Fără susținerea voastră, acest pas nu ar fi fost posibil. Vă asigur că voi lucra neobosit pentru a îndeplini așteptările voastre și pentru a transforma Gorjul într-un loc mai bun pentru noi toți. Cum am promis, mă voi implica pentru ca județul Gorj să fie unul prosper. Voi sprijini antreprenoriatul local și voi contribui cu expertiza mea pentru a ajuta comunitățile noastre.Împreună putem crea un viitor mai bun pentru toți gorjenii”, a transmis Zorlescu.

 

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Senatorul Rujan și manifestarea penibilului din PNL: Bobiță, Dorele… ați pierdut!

Postat acum

on

De către

Senatorul social-democrat A avut o reacție tranșantă vizavi de manifestările PNL din ultimele zile de la Târgu Jiu și încercarea de a pune o pată urâtă pe votul democratic al gorjenilor.

„Constat că există o virulentă manifestare a penibilului la unii din PNL, care strigă cât îi țin plămânii că au fost furați de prefectul PNL, cel care a organizat alegerile în Gorj, de reprezentanții PNL în secțiile de votare care au semnat procesele-verbale, de judecătorii, procurorii, avocații și consilierii juridici care au fost președinți și locțiitori în secțiile de votare și la circumscripții, de STS cu tabletele sale, de cei care au pus mâna pe „ochiul dracului” și nu s-au ținut de cuvânt, de hârtia buletinelor de vot care nu era de calitate, de sigla PNL de pe buletinele de vot care nu era color, de AEP care nu a fost de acord să tipărească fotografia proclamagiului de la Padeș pe buletinele de vot, ca să-l vadă norodul în toată splendoarea vanității sale”, a transmis parlamentarul PSD.

„Nu PSD este cauza afecțiunii voastre, ci propria voastră reprezentare deformată, în sens augmentativ, a valorii pe care o aveți. Există tratamente și terapii specifice ale acestor stări de tulburări anxioase generate de șocuri posttraumatice. Vă ajutăm cu maximă compasiune”, a completat Rujan.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Capotă a demisionat de la conducerea PER Gorj, în timp ce era în Maldive

Postat acum

on

De către

Gigel Capotă, liderul Partidului Ecologist Român Gorj, a demisionat din funcția de președinte în timp ce se afla în Maldive. Acesta a candidat pentru funcția de consilier județean PER pentru care a obținut 930 de voturi, dar și pentru funcția de consilier la Crasna.

Capotă nici măcar nu s-a votat deoarece a plecat în Maldive în vacanță cu o zi înainte de alegeri.

PER a scos doi consilieri locali la Bumbești Jiu.

Continuă să citeşti