Connect with us

POLITICĂ

PSD anunță patru proiecte pentru Gorj

Postat acum

on

PSD Gorj a transmis un comunicat de presă în care lansează un apel către factorii politici și administrativi să renunțe la nemulțumirile personale și să susțină împreună câteva proiecte importante pentru județ. Social-democrații au identificat patru puncte importante pentru dezvoltarea județului Gorj.

„Gorjul are nevoie, mai mult ca oricând, de oameni implicați, care au capacitatea și puterea de a pune umărul la dezvoltarea sa. De aceea, conducerea Partidului Social Democrat Gorj face un apel către toți factorii politici și administrativi din județul Gorj, să treacă peste nemulțumirile personale și orgolii, și, împreună, prin susținerea celor mai importante obiective care pot contribui în mod decisiv la dezvoltarea economică a Gorjului, să dea un impuls spre realizarea lor. Este vorba despre patru puncte vitale pentru progresul județului, în viziunea PSD Gorj:

  • Susținerea continuării activității la Complexul Energetic Oltenia. Fără această companie, Gorjul va întâmpina probleme sociale și economice mari, iar România va pierde unul dintre cei mai siguri producători de energie. În acest sens, la solicitarea prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a făcut parte din comisia care a elaborat Programul național de guvernare – pe componenta energie, unde a fost inserată clar necesitatea inițierii dialogului cu Comisia Europeană, de către Ministerul Energiei, în vederea amânării termenelor asumate în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia.
  • Atragerea fondurilor europene pe toate axele de finanțare, iar oportunitatea momentului o reprezintă Banii din Fondul de Tranziție Justă, care trebuie cheltuiți eficient. FTJ-ul reprezintă o șansă pe care județul Gorj nu o va rata. Datorită echipei de la Consiliul Județean, Gorjului i-a fost alocată cea mai mare sumă dintre cele șase județe incluse în programul de tranziție justă, respectiv 534 de milioane de euro.
  • Realizarea Drumului Expres Craiova -Târgu Jiu. În acest sens, se cunoaște că proiectul inițiat de președintele PSD Gorj, Mihai Weber, se află într-o fază avansată de execuție. În urma numeroaselor întâlniri de lucru la care acesta a participat, oficialii Ministerului Transporturilor au confirmat necesitatea construirii drumului care va pune Gorjul pe harta județelor cu infrastructură rutieră modernă, astfel că , până la finalul anului, lucrările la tronsonul Craiova-Târgu Jiu vor intra în execuție. Dacă mai este vreun dubiu pentru anumiți lideri politici, este cazul să se lămurească de faptul că acest tronson se va face
  • Construirea unui spital nou la Târgu Jiu, prinde contur. Obiectivul se află pe lista Ministerului Sănătății, fiind deja obținuți indicatorii economici și financiari. Conform proiectului, spitalul prevăzut cu 2S+P+8E+9R+ include și un heliport la ultimul etaj. Suma alocată construirii unității spitalicești se ridică la peste 735.000.000 de lei, construcție plus dotare și servicii medicale de calitate, iar banii provin de la Banca Europeană de Investiții, deoarece prin PNRR, Oltenia nu a beneficiat de nicio investiție noua în spitale, iar din această cauză gorjenii ar fi avut mult de suferit. Așadar, nevoia construirii acestui spital nu mai intră în discuție.

” Din cauza situației generate de problemele Complexului Energetic Oltenia, de criza economică de la nivel central, suprapuse cu vulnerabilitățile produse de conflictul din Ucraina, Gorjul traversează o perioadă dificilă, iar de modul în care va reuși să treacă peste aceste greutăți, ne facem responsabili cu toții. Îmi dau seama că este dificil pentru unii să se dezbrace de haina politică și să uite de ambițiile personale, dar este timpul să punem cu toții orgoliile la o parte și să ne stabilim ținte comune pentru a dezvolta Gorjul. Fac acest apel către toți factorii politici și administrativi, pe care îi rog să conștientizeze că dacă nu reușim să ne așezăm la aceeași masă și nu înțelegem că doar criticând facem foarte mult rău județului, Gorjul riscă să piardă oportunități importante. Echipa PSD Gorj are capacitatea de a pune mai presus de orice interesul gorjenilor și ne dorim ca același lucru să se întâmple și la celelalte formațiuni politice. În ceea ce ne privește, vom susține orice propunere bună venită din partea tuturor factorilor implicați, dacă este în interesul gorjenilor”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.”

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Gutău anunță că ecologiștii PER și verzii își vor da mâna

Postat acum

on

De către

Liderii Partidului Ecologist Român, formațiune politică ce este condusă la centru de edilul Mircia Gutău, au avut vineri o întâlnirea cu conducerea Verzilor.

„Au fost discuții de principiu și am agreat că există deschidere de ambele părți pentru a analiza o posibilă alianță sau chiar fuziune. A rămas să ne vedem săptămâna aceasta sau cel tarziu săptămâna viitoare. De data aceasta am să merg împreună cu colegul nostru Cosmin Cristian. După aceasta a doua întâlnire o să analizam în cadrul partidului daca continuăm sau nu discuțiile cu ei. De asemenea, doresc să vă aduc la cunoștință că vom organiza o ședință BExN în a doua jumatate a lui octombrie”, le-a transmis Gutău, primarul orașului Râmnicu Vâlcea, totodată lider al PER, organizațiilor din țară.

 

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

PSD a dizolvat organizațiile ale căror lideri s-au afișat la PNL

Postat acum

on

De către

În cadrul ședinței Consiliului Politic Județean al Partidului Social-Democrat Gorj, care a avut loc astăzi, 21 Septembrie 2023, s-au adoptat următoarele hotărâri:

– S-a luat act de dizolvarea organizațiilor locale PSD din localitățile Prigoria, Bolboși, Ionești și Urdari și numirea conducerilor interimare până la organizarea alegerilor pentru desemnarea noilor structuri de conducere.

– În urma numirii în funcția de coordonator zonal, inclusiv pe Municipiul Târgu Jiu, a domnului senator Cristinel Rujan, domnul Adrian Dăianu a preluat funcția de președinte interimar al Organizației Municipale PSD Târgu-Jiu.

De asemenea, conducerea Partidului Social-Democrat Gorj a avut în cursul acestei zile o serie de întâlniri cu membrii celor patru organizații dizolvate, inclusiv consilierii locali, iar concluzia este una singură: niciunul dintre consilierii locali din Prigoria, Bolboși, Ionești și Urdari nu vor să plece din PSD spre niciun alt partid, indiferent de decizia primarilor din localitățile respective.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Fostul senator Ilie Petrescu, în PNL! ALDE a fuzionat cu liberalii

Postat acum

on

De către

ALDE a fuzionat cu PNL, fuziunea prin absorbție fiind parafată la nivelul județului Gorj. Ilie Petrescu fostul senator a devenit astfel membru al PNL. La nivelul județului Gorj, ALDE are consilieri locali în 16 localități, peste 40 de organizații locale și 2253 de membri.

În urma discuțiilor între liderii celor două formațiuni politice s-a stabilit un calendar de activități care să permită membrilor de partid să se cunoască și să se compatibilizeze.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR