Connect with us

EDUCAȚIE

Propunere: Cursurile să fie ținute în aer liber

Postat acum

on

Relaxarea măsurilor de izolare, după ridicarea stării de urgență, din 15 mai, poate creea noi probleme, din cauză că nu au fost stabilite reguli clare, pentru a preveni răspândirea virusului Covid, ce nu poate fi eradicat. Una din problemele dezbătute intens, dar fără o finalitate, în ultima săptămână, este legată de reluarea cursurilor. Întoarcerea la școală a copiilor este văzută ca un mare risc, atâta timp cât se înregistrează noi cazuri de infectare cu Coronavirus. Autoritățile nu au prezentat o strategie pertinentă, care să asigure părinții, că micuții vor si în siguranță, în sălile de clasă, în timpul orelor. În timp ce oficialii, profesorii și organizațiile de părinți încearcă să găsească variante sigure, pentru reluarea cursurilor, fostul președinte Traian Băsescu, actual europarlamentar a propus ca orele să se desfășoare în natură, pe perioada verii: „Una din grijile noastre ar trebui să fie copiii. Cred că ar trebui să se meargă pe variante de predare în aer liber, în jurul școlilor, în perioada de vară. Poate nu cu toți copiii dintr-o clasă, în același timp, poate să-i împartă în două, unii într-o zi și alții în altă zi”, a declarat Traian Băsescu, la Realitatea Tv.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Decorațiuni de Paște făcute de bunici, la Biserica Brădiceni

Postat acum

on

De către

Un târg caritabil în deplasare! Asta au organizat duminică Bunicii Comunității Peștișani.

Mai exact, decorațiunile realizate de Bunicii Comunitatii Peștișani au fost apreciate de enoriașii care au participat la slujba de Florii la Biserica Sf. Nicolae din Brădiceni.

Aceștia au donat diferite sume de bani alegându-și decorațiuni pentru masa de Paște.

„Fii bun, fă o faptă bună alegând produsele realizate de vârstnici din Pestisani, beneficiari ai proiectului Bunicii Comunității”, au transmis organizatorii.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Propunere: Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie

Postat acum

on

De către

Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie. Pe masa Ministerului Educației există o propunere care vizează devansarea datei de începere a școlii cu două săptămâni, din septembrie 2022. Mai mult decât atât, s-ar putea trece la varianta cu trimestre în loc de semestre, astfel că semestru 1 se va desfășura în perioada septembrie-decembrie, trimestrul doi va ține din decembrie până în martie, iar trimestrul 3 din martie până în iunie. Momentan, aceasta este însă doar o variantă aflată pe masa de lucru a Ministerului Educației care se va consulta și cu asociațiile din învățământ și ale părinților.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Proiectul de transfer tehnologic UCBECOTECH continuă!

Postat acum

on

De către

Profesorul universitar dr.Luminița Georgeta Popescu anunță că proiectul de transfer tehnologic UCBECOTECH continuă chiar la SE Rovinari cu ,,aprovizionarea cu zgură pentru activitățile de cercetare industrială de la Depozitul de zgură și cenușă Cicani”.

„Multumim conducerii Termocentralei Rovinari – dlui director general Ion Pisc -, pentru sprijin. Multumim partenerilor industriali pentru implicarea in proiect: Macofil SA, Refarom SA Brasov, Prefatim Construct SRL Timisoara, MPP Tungal Targu Jiu, Impex Lumynico SRL Targu Jiu, DSC Dimecosab SRL Targu Jiu”, transmite Luminița Popescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR