Connect with us

COMUNITATE

Proiect de înfrățire, semnat între Novaci și Dugopolije! 

Postat acum

on

Novacenii prezenți la Forumul de Afaceri România – Croația de la Bucuresti au parafat proiectul de înfrățire între Novaci și Dugopolije.

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Croația, în perioada 19 – 20 Octombrie a.c. in Bucuresti, din partea orașului Novaci a participat o delegație oficială reprezentata de Simona Stanișel secretar si Elena Basarabă director al Casei de Cultura din localitate, prilej cu care s-a parafat proiectul de înfrățire Novaci – Dugopolje (localitate similară situata lângă Split in Croatia).

Obiectivul înfrățirii este de a adauga plus valoare ambelor localitati prin aducerea împreuna a tinerilor din ambele tari in activități din domeniile cultural, artistic, sportiv, schimb de bune practici între oamenii de afaceri precum si între administrațiile publice.

La Cocktail-ul de primire a delegației oficiale economice din Republica Croatia, organizat intr-un cadru deosebit, pe terasa hotelului Novotel situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, Novacenii din Ansamblul Folcloric Nedeia au promovat portul popular, dansurile și Tradițiile locului, încântand oaspeții veniți de peste hotare, dar și bucureștenii prezenți la eveniment. S-au alăturat și numeroși Novaceni stabiliți in Bucuresti, împărtășind bucuria revederii si dând suport întâlnirii.

Evenimentul a fost moderat de Hildegard Brand arhitect si om de afaceri, un adevarat ambasador al zonei Novaci.

A doua zi, la Camera de Comerț si Industrie a Municipiului București, in prezenta Ambasadorului Republicii Croatia, E.S. Dna. Marija Kapitanović și a președintelui CCIB Dl. Iuliu Stocklosa, s-a organizat Forumul de Afaceri România – Croatia, in cadrul căruia localitatea Novaci și-a promovat bogăția artistica a zonei prin Colecția Etnografică Daciana Ungureanu care prin autenticitatea costumelor populare deosebite si a măiestriei ceramicii realizate prin talentul său, a reusit sa atragă interesul și admirația publicului participant.

Întregul eveniment a fost organizat sub brandul Lifestyle Check-in, companie condusă de românca Monica Ioanițescu care locuiește la Split, în colaborare cu Maria Moţa promotor al potențialului turistic al zonei natale Novaci din județul Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Un tânăr are nevoie de o proteză, să se poată deplasa

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 23 de ani, din Motru, are nevoie urgentă de o proteză pentru picior, pentru a se putea deplasa. Adrian Nicolcea nu are piciorul stâng, iar proteza pe care o are tot din donații, nu mai poate fi folosită. Proteza costă 15.000 de lei, iar autoritățile locale s-au implicat într-o campanie de strângere de fonduri, pentru achiziționarea uneia noi. „Împreună reușim. Adrian va avea o proteză corespunzătoare în următoarea perioadă”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega. Persoanele care doresc să ajute pot dona pentru proteza lui Adrian.
RO54BTRLRONCRT0CE8913401
Coricovac Marian Cristian
Cu specificația (Donație Adrian Nicolcea)

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Masă caldă pentru școlarii și preșcolarii de la Roșia de Amaradia

Postat acum

on

De către

Primarul Liviu Cotojman a anunțat că a prins finanțare pentru un proiect care se adresează elevilor ce frecventează cursurile școlare la unitățile de învățământ de pe raza localității.

Astfel, „începând cu data de 05.12.2022 la toți elevii(preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și liceu) li se va acorda, zilnic, o masă caldă (care va fi servită în pauza mare), în regim de caterig”, a anunțat edilul local.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Criză de vaccinuri pentru bebeluși. Nicio doză, în tot județul

Postat acum

on

De către

Direcția de Sănătate Publică Gorj nu mai are în stoc nicio doză de vaccin antihepatitic B, care se administrează bebelușilor, în primele 24 de ore de la naștere. De asemenea, lipsește și vaccinul ROR împotriva rujeolei, oreonului și rubeolei care se administrează la un an și la vârsta de 6/7 ani a copilului.
Criza de vaccinuri este una la nivel național, însă județul Gorj se numără printre cele trei județe din țară, alături de Cluj și Harghita, care au stocurile epuizate complet.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR