Connect with us

COMUNITATE

Proiect de înfrățire, semnat între Novaci și Dugopolije! 

Postat acum

on

Novacenii prezenți la Forumul de Afaceri România – Croația de la Bucuresti au parafat proiectul de înfrățire între Novaci și Dugopolije.

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Croația, în perioada 19 – 20 Octombrie a.c. in Bucuresti, din partea orașului Novaci a participat o delegație oficială reprezentata de Simona Stanișel secretar si Elena Basarabă director al Casei de Cultura din localitate, prilej cu care s-a parafat proiectul de înfrățire Novaci – Dugopolje (localitate similară situata lângă Split in Croatia).

Obiectivul înfrățirii este de a adauga plus valoare ambelor localitati prin aducerea împreuna a tinerilor din ambele tari in activități din domeniile cultural, artistic, sportiv, schimb de bune practici între oamenii de afaceri precum si între administrațiile publice.

La Cocktail-ul de primire a delegației oficiale economice din Republica Croatia, organizat intr-un cadru deosebit, pe terasa hotelului Novotel situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, Novacenii din Ansamblul Folcloric Nedeia au promovat portul popular, dansurile și Tradițiile locului, încântand oaspeții veniți de peste hotare, dar și bucureștenii prezenți la eveniment. S-au alăturat și numeroși Novaceni stabiliți in Bucuresti, împărtășind bucuria revederii si dând suport întâlnirii.

Evenimentul a fost moderat de Hildegard Brand arhitect si om de afaceri, un adevarat ambasador al zonei Novaci.

A doua zi, la Camera de Comerț si Industrie a Municipiului București, in prezenta Ambasadorului Republicii Croatia, E.S. Dna. Marija Kapitanović și a președintelui CCIB Dl. Iuliu Stocklosa, s-a organizat Forumul de Afaceri România – Croatia, in cadrul căruia localitatea Novaci și-a promovat bogăția artistica a zonei prin Colecția Etnografică Daciana Ungureanu care prin autenticitatea costumelor populare deosebite si a măiestriei ceramicii realizate prin talentul său, a reusit sa atragă interesul și admirația publicului participant.

Întregul eveniment a fost organizat sub brandul Lifestyle Check-in, companie condusă de românca Monica Ioanițescu care locuiește la Split, în colaborare cu Maria Moţa promotor al potențialului turistic al zonei natale Novaci din județul Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Cel mai în vârstă angajat al ISU Gorj s-a pensionat

Postat acum

on

Cel mai longeviv angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj a ieșit la pensie. Este vorba de inginerul Iordache Marius. Duminică a împlinit 65 de ani de existență și a fost prima zi din viața de pensionar.

„Pe 1 Martie 1986 a fost prima zi de serviciu la Grupul de Pompieri al Județului Gorj!
Foarte mulți oameni din județul Gorj s-au intersectat cu domnul inginer Iordache!
Cel mai longeviv angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență începe azi o nouă etapă a vieții!
O carieră impresionantă, o enciclopedie de om pe care dacă-l asculți realizezi că un film de lung metraj este prea scurt pentru a-i cuprinde viața și trăirile!
A absolvit Institutul Politehnic Gheorghe Gheorghiu-Dej în anul 1982, șef de promoție, fiind repartizat pe un post de inginer stagiar la Termocentrala Rovinari. După 4 ani a ales să renunțe și să se îndrepte către pompieri.
Inspector de prevenire!
Pentru 37 de ani și 16 zile!
Cât o viață de om!
Astăzi împlinește 65 de ani!
Domnule inginer Iordache, cuvintele sunt prea puține pentru a exprima tot ceea ce simțim că meritați!
Vă dorim pensie lungă, să fiți sănătos și să aveți parte numai de bucurii!
La mulți ani!”, conform ISU Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Ministrul Energiei: Fără disponibilizări la intrarea în conservare a grupurilor 3 și 7 de la CEO

Postat acum

on

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat duminică seara, la Prima News, că România şi-a asumat, fără tăgadă, anul 2032 pentru închiderea producţiei pe cărbune, iar termenul pentru trecerea în conservare a celor două unităţi de la Rovinari a fost devansat în luna iunie, el dând asigurări că nu vorbim de niciun fel de disponibilizare. Potrivit ministrului, anul 2032 este un termen suficient de lung pentru a nu periclita sistemul energetic naţional şi pentru ca forţa de muncă de acolo să meargă în altă zonă. „Prin PNRR aveam obligaţia să facem această lege a decarbonării, prin PNRR s-a replicat, în oglindă, acest plan de restructurare aprobat al CE Oltenia, în legea decarbonării, ceea ce este foarte important România şi-a asumat, fără tăgadă, anul 2032, de scoatere a cărbunelui”, a spus ministrul despre închiderea exploatărilor pe cărbune. Virgil Popescu a precizat că la finalul anului trecut trebuia în planul de restructurare al CEO Oltenia să treacă în conservare două unităţi, unitatea 3 şi 7 Rovinari. „Fiind o criză energetică, la sfârşitul anului trecutm am prelungit, nu le-am trecut în conservare până în 30 septembrie, aceste două unităţi, din discuţiile cu Comisia Europeană, termenul de 30 septembrie se devansează în cursul lunii iunie, discutând cu compania şi neexistând probleme vizavi de această punere în conservare. Nu închidere, nu tăiere”, a arătat el, precizând că ele pot fi redeschise oricând.
Virgil Popescu a mai arătat că a fost foarte bine că au fost ţinute în exploatare aceste unităţi în această iarnă. ”România nu a avut absolut nicio problemă, în această iarnă, cu criza energetică, nici cu energia electrică nici cu gazele naturale”, a completat el. „Cred că avem o anordare moderată, sustenabilă, România este o ţară care neneficiază de energie nucleară, Germania nu are aceste ambiţii de a avea energie nucleară”, a mai spus ministrul Energiei. Potrivit ministrului, anul 2032 este un termen suficient de lung pentru a nu periclita sistemul energetic naţional şi pentru ca forţa de muncă de acolo să meargă în altă zonă. Virgil Popescu a precizat că pentru punerea în conservare a unităţilor de la Rovinari ”nu vorbim de niciun fel de disponibilizare”. „Este un deficit de muncă”, a spus Popescu, afirmând că CEO Oltenia şi-a asumat prin planul de restructurare că din 2026 avem doar trei unităţi de producere a energiei pe bază de cărbune, împreună cu două cariere care vor deservi aceste trei unităţi, care vor rămâne la dispoziţie până în 2030, aproximativ 40% din producţie. Sursa: Focus Energetic

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Veste importantă despre seismele din Gorj!

Postat acum

on

Veste importantă despre activitatea seismică din județul Gorj. S-a intrat în cea de-a treia zi în care nu au fost raportate de către INFP seisme semnificative la nivelul județului Gorj. Ultimul cutremur cu magnitudinea de peste 2 grade pe scara Richter a avut loc pe 18 martie în Gorj. Duminică a fost înregistrat un singur cutremur în România, respectiv în zona Vrancea. Magnitudinea a fost una redusă, respectiv de 2,5 grade pe scara Richter.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR