Connect with us

COMUNITATE

Proiect de educație prin joc, lansat pentru trei licee din Gorj de Fundația „Valea Bistriței”

Postat acum

on

Fundația Valea Bistriței lansează primul proiect de educație prin joc pentru elevii din Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu și Liceul Tehnologic Turburea.

Sub denumirea ActivTin, Fundația Valea Bistriței își propune să pregătească 60 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani pentru a deveni agenți ai schimbării în comunitatea locală din care fac parte. Am creat pentru aceștia un program educațional prin care urmărim să creștem interesul lor față de abilitățile de comunicare, educație pe zona de mediu și cetățenie activă.

,,Este important ca tinerii din regiunea noastră să își dezvolte astfel de abilități și cunoștințe. Prin acest proiect vrem să le arătăm copiilor că ei pot produce schimbări benefice în propriile comunități, prin implicare activă, utilizând mediul online și social media.” – Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect.

Inițiativa vine în contextul în care sistemul educațional actual se adaptează cu greu la provocările prezentului, iar copiii au nevoie să fie pregătiți într-o manieră profesionistă pentru a se integra în societatea de astăzi.

Prima ediție a ActivTin se va desfășura în perioada noiembrie-decembrie 2022, fiind structurată sub forma unei experiențe complexe. Activitățile se vor susține online și în incinta Bibliotecii Județene Christian Tell și a liceelor partenere, sub formă de module fiind coordonate de Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect. Dezvoltat pentru copiii care doresc să devină agenți ai schimbării, proiectul își propune să sprijine generațiile tinere care au potențialul de a crea un viitor mai bun.

Printre activitățile pe care le vor parcurge copiii se numără:

● atelier de comunicare și creare de conținut

● atelier despre combaterea schimbărilor climatice

● atelier tehnologie și creație

● atelier de abilități digitale

● ​atelier de cetățenie activă – drepturi, obligații, tipuri de intervenție.

Astfel, elevii participanți vor avea ocazia să-și exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale și profesionale, prin crearea unor contexte în care ei fac proiecții asupra viitorului.

Pentru Fundația Valea Bistriței, educația este una dintre cele mai importante direcții de implicare în societate. Pe lângă educația formală care este însușita la cursurile de la școală, elevii trebuie să dobândeasca cunoștințe de dezvoltare personala și cele specifice profilului la care studiază, atât de necesare pentru întregirea educației lor ca indivizi. Susținem proiectele în acest sens și ne bucurăm mult când observăm ca ni se alatura inițativelor cât mai multe organizații. Împreună putem face mai mult, mai bine.

Proiectul este realizat cu sprijinul Station Europe , printr-un grant oferit de Romania United Fund. Partenerii educaționali sunt: Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turburea și Biblioteca Județeană Christian Tell.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Un tânăr are nevoie de o proteză, să se poată deplasa

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 23 de ani, din Motru, are nevoie urgentă de o proteză pentru picior, pentru a se putea deplasa. Adrian Nicolcea nu are piciorul stâng, iar proteza pe care o are tot din donații, nu mai poate fi folosită. Proteza costă 15.000 de lei, iar autoritățile locale s-au implicat într-o campanie de strângere de fonduri, pentru achiziționarea uneia noi. „Împreună reușim. Adrian va avea o proteză corespunzătoare în următoarea perioadă”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega. Persoanele care doresc să ajute pot dona pentru proteza lui Adrian.
RO54BTRLRONCRT0CE8913401
Coricovac Marian Cristian
Cu specificația (Donație Adrian Nicolcea)

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Masă caldă pentru școlarii și preșcolarii de la Roșia de Amaradia

Postat acum

on

De către

Primarul Liviu Cotojman a anunțat că a prins finanțare pentru un proiect care se adresează elevilor ce frecventează cursurile școlare la unitățile de învățământ de pe raza localității.

Astfel, „începând cu data de 05.12.2022 la toți elevii(preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și liceu) li se va acorda, zilnic, o masă caldă (care va fi servită în pauza mare), în regim de caterig”, a anunțat edilul local.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Criză de vaccinuri pentru bebeluși. Nicio doză, în tot județul

Postat acum

on

De către

Direcția de Sănătate Publică Gorj nu mai are în stoc nicio doză de vaccin antihepatitic B, care se administrează bebelușilor, în primele 24 de ore de la naștere. De asemenea, lipsește și vaccinul ROR împotriva rujeolei, oreonului și rubeolei care se administrează la un an și la vârsta de 6/7 ani a copilului.
Criza de vaccinuri este una la nivel național, însă județul Gorj se numără printre cele trei județe din țară, alături de Cluj și Harghita, care au stocurile epuizate complet.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR