COMUNITATE
Proiect de educație prin joc, lansat pentru trei licee din Gorj de Fundația „Valea Bistriței”
Fundația Valea Bistriței lansează primul proiect de educație prin joc pentru elevii din Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu și Liceul Tehnologic Turburea.
Sub denumirea ActivTin, Fundația Valea Bistriței își propune să pregătească 60 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani pentru a deveni agenți ai schimbării în comunitatea locală din care fac parte. Am creat pentru aceștia un program educațional prin care urmărim să creștem interesul lor față de abilitățile de comunicare, educație pe zona de mediu și cetățenie activă.
,,Este important ca tinerii din regiunea noastră să își dezvolte astfel de abilități și cunoștințe. Prin acest proiect vrem să le arătăm copiilor că ei pot produce schimbări benefice în propriile comunități, prin implicare activă, utilizând mediul online și social media.” – Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect.
Inițiativa vine în contextul în care sistemul educațional actual se adaptează cu greu la provocările prezentului, iar copiii au nevoie să fie pregătiți într-o manieră profesionistă pentru a se integra în societatea de astăzi.
Prima ediție a ActivTin se va desfășura în perioada noiembrie-decembrie 2022, fiind structurată sub forma unei experiențe complexe. Activitățile se vor susține online și în incinta Bibliotecii Județene Christian Tell și a liceelor partenere, sub formă de module fiind coordonate de Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect. Dezvoltat pentru copiii care doresc să devină agenți ai schimbării, proiectul își propune să sprijine generațiile tinere care au potențialul de a crea un viitor mai bun.
Printre activitățile pe care le vor parcurge copiii se numără:
● atelier de comunicare și creare de conținut
● atelier despre combaterea schimbărilor climatice
● atelier tehnologie și creație
● atelier de abilități digitale
● atelier de cetățenie activă – drepturi, obligații, tipuri de intervenție.
Astfel, elevii participanți vor avea ocazia să-și exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale și profesionale, prin crearea unor contexte în care ei fac proiecții asupra viitorului.
Pentru Fundația Valea Bistriței, educația este una dintre cele mai importante direcții de implicare în societate. Pe lângă educația formală care este însușita la cursurile de la școală, elevii trebuie să dobândeasca cunoștințe de dezvoltare personala și cele specifice profilului la care studiază, atât de necesare pentru întregirea educației lor ca indivizi. Susținem proiectele în acest sens și ne bucurăm mult când observăm ca ni se alatura inițativelor cât mai multe organizații. Împreună putem face mai mult, mai bine.
Proiectul este realizat cu sprijinul Station Europe , printr-un grant oferit de Romania United Fund. Partenerii educaționali sunt: Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turburea și Biblioteca Județeană Christian Tell.
COMUNITATE
Lecție, interactivă, de istorie pentru mai mulți elevi din Gorj
La sfârșitul lunii octombrie 2024, reprezentanții Fundației Social Culturale a Romilor “Ion Cioabă” s-au aflat la Școala Gimnazială ”Voievod Litovoi”, Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială și Liceul din Târgu-Cărbunești, Școala Gimnazială Scoarța și Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși”, aici având loc și o întâlnire cu profesorii de istorie din județ. La întâlnire au participat și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj: prof. Adriana Rădoi-inspector școlar general adjunct al județului Gorj și prof. Angelica Necșulea – inspector de specialitate. În cadrul întâlnirii au fost vizionate mai multe imagini ale istoriei Holocaustului rromilor. S-a discutat despre lupta împotriva rasismului, discriminării, excluziunii sociale, terorismului.
COMUNITATE
Târgu Jiu: Film în parc de Halloween cu sute de participanți!
Proiectul „Film în parc” desfășurat de câteva luni de municipalitate a atins un nou record de participare. Sute de copiii, tineri dar și adulți au participat la ediția din Parcul Central de astăzi în ton cu sărbătoarea din această seară. Toată lumea a sărbătorit astfel Halloween, cei mari și cei mici fiind fericiți să se costumeze sau sa se bucure de decorul evenimentului.
COMUNITATE
Acțiune de igienizare și decolmatarea a râului Jiu
Angajații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au efectuat săptămâna aceasta decolmatarea râului Jiu, în zona barajului plutitor montat la Rovinari.
,,Cu ajutorul bărcii, colegii noștri au reușit să strângă atât puținele pet-uri care fuseseră oprite la barajul plutitor, dar cu precădere butucii, lemnele aduce de râu. La acțiunea de decolmatare și igienizare a cursului de apă au fost folosite, atât resursele umane, cât și cele materiale, pe lângă barcă și o autobasculantă și un excavator pe șenile.
S-au strâns aproximativ 100 de tone de vegetație acvactică, material lemnos, mâlos, resturi, deșeuri de tot felul aduse de Jiu din aval. Totodată, pet-urile adunate separat au fost preluate de firma de salubrizare din zonă”, au transmis reprezentanții ABA Jiu.
You must be logged in to post a comment Login