Connect with us

COMUNITATE

Proiect de educație prin joc, lansat pentru trei licee din Gorj de Fundația “Valea Bistriței”

Postat acum

on

0 Shares

Vizualizări

Fundația Valea Bistriței lansează primul proiect de educație prin joc pentru elevii din Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu și Liceul Tehnologic Turburea.

Sub denumirea ActivTin, Fundația Valea Bistriței își propune să pregătească 60 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani pentru a deveni agenți ai schimbării în comunitatea locală din care fac parte. Am creat pentru aceștia un program educațional prin care urmărim să creștem interesul lor față de abilitățile de comunicare, educație pe zona de mediu și cetățenie activă.

,,Este important ca tinerii din regiunea noastră să își dezvolte astfel de abilități și cunoștințe. Prin acest proiect vrem să le arătăm copiilor că ei pot produce schimbări benefice în propriile comunități, prin implicare activă, utilizând mediul online și social media.” – Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect.

Inițiativa vine în contextul în care sistemul educațional actual se adaptează cu greu la provocările prezentului, iar copiii au nevoie să fie pregătiți într-o manieră profesionistă pentru a se integra în societatea de astăzi.

Prima ediție a ActivTin se va desfășura în perioada noiembrie-decembrie 2022, fiind structurată sub forma unei experiențe complexe. Activitățile se vor susține online și în incinta Bibliotecii Județene Christian Tell și a liceelor partenere, sub formă de module fiind coordonate de Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect. Dezvoltat pentru copiii care doresc să devină agenți ai schimbării, proiectul își propune să sprijine generațiile tinere care au potențialul de a crea un viitor mai bun.

Printre activitățile pe care le vor parcurge copiii se numără:

● atelier de comunicare și creare de conținut

● atelier despre combaterea schimbărilor climatice

● atelier tehnologie și creație

● atelier de abilități digitale

● ​atelier de cetățenie activă – drepturi, obligații, tipuri de intervenție.

Astfel, elevii participanți vor avea ocazia să-și exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale și profesionale, prin crearea unor contexte în care ei fac proiecții asupra viitorului.

Pentru Fundația Valea Bistriței, educația este una dintre cele mai importante direcții de implicare în societate. Pe lângă educația formală care este însușita la cursurile de la școală, elevii trebuie să dobândeasca cunoștințe de dezvoltare personala și cele specifice profilului la care studiază, atât de necesare pentru întregirea educației lor ca indivizi. Susținem proiectele în acest sens și ne bucurăm mult când observăm ca ni se alatura inițativelor cât mai multe organizații. Împreună putem face mai mult, mai bine.

Proiectul este realizat cu sprijinul Station Europe , printr-un grant oferit de Romania United Fund. Partenerii educaționali sunt: Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turburea și Biblioteca Județeană Christian Tell.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Roboți de dezinfecție, cumpărați de Consiliul Judetean Gorj pentru SJU Târgu-Jiu

Postat acum

on

Vizualizări

Consiliul Județean Gorj continuă eforturile de îmbunătățire a serviciilor medicale oferite în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, prin achiziția de echipamente moderne și materiale necesare prestării unui act medical la standarde europene.

Astfel, în cadrul proiectului proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, au fost recepționate astăzi, 29.04.2025, două echipamente de ultimă generație pentru instituția sanitară, respectiv doi roboți pentru dezinfecție UV-C, în valoare totală de 980.000 de lei, fără TVA. Echipamentele vor fi date în exploatare la blocurile operatorii ale spitalului, la locația din strada Progresului, precum și în zona centrală, la locația din strada Tudor Vladimirescu.

Reamintim că, proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta: 12. Sănătate, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Obiectivul general al proiectului visează adaptarea infrastructurii existente a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, prin dotarea cu echipamente pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM).

Echipamentele achiziționate sunt destinate dotării Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu la nivelul standardelor internaționale, în sensul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale prin investiții în infrastructura Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, în controlul microbiologic al aerului din secțiile și compartimentele spitalului prin instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare, investiții ce vor conduce pe termen lung, la consolidarea sistemului de sănătate județean și la reducerea impactului major pe care îl are circulația germenilor multirezistenți la antibiotice

Serviciile medicale de calitate au reprezentat, permanent, o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj. Astfel, autoritatea publică județeană și-a orientat eforturile pentru achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație pentru unitatea sanitară.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Reciclarea devine artă la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Vizualizări

Un eveniment dedicat educației și mediului a avut loc, la începutul acestei săptămâni, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu Jiu.

“Într-o lume în care protejarea mediului devine o prioritate, Caravana Reciclării Creative a adus un suflu nou de inspirație în comunitatea noastră. Evenimentul, desfășurat la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Târgu Jiu, a reunit copii, părinți și cadre didactice într-un demers comun de a transforma materialele reciclabile în adevărate opere de artă”, transmit reprezentanții unității de învățământ.

Sub îndrumarea profesoarei Popescu Ramona Ștefania, copiii, împreună cu educatoarele lor și alături de directoarea Burci Elena Claudia și colegele din proiect- educatoarele Sichitiu Cecilia, Marinescu Carmen Monica și Staicu Alexandra Marina – au reușit să creeze cinci zone tematice speciale:

„Păsări fericite” – unde, din materiale reciclabile, copiii au confecționat căsuțe colorate și pline de imaginație pentru păsări, aducând un strop de natură și veselie în grădiniță.

„Grădina minunată” – o zonă plină de flori și plante lucrate manual, unde vase confecționate din materiale reciclabile au fost folosite pentru a planta semințe, stimulând grija pentru mediul înconjurător;

„Lecturi inspirate” – un colț dedicat lecturii și poveștilor ecologice, unde copiii, alături de educatoarele lor, au pictat un copac ale cărui ramuri au fost create din cutii de carton și au construit un televizor din materiale reciclate, care „derulează” povești prin imaginația creativă, îmbinând astfel lectura cu arta meșteșugită. Acest copac, denumit „Ramuri de Povești”, a devenit un simbol al imaginației și al educației ecologice. – „Reciclate și-napoi la lume date” – zona în care obiectele vechi, aparent fără utilitate, au fost transformate în lucruri noi și frumoase, demonstrând că nimic nu se pierde, ci totul se reinventează;

– „Colectare selectivă” – un spațiu educativ unde copiii au învățat cum să sorteze deșeurile corect, folosind recipiente special amenajate pentru plastic, hârtie, metal și sticlă, dezvoltând astfel de timpuriu obiceiuri eco-responsabile.

Toate aceste realizări au fost posibile datorită muncii în echipă, creativității și spiritului de implicare, într-un proiect care a transformat reciclarea într-o adevărată sărbătoare a educației ecologice.

 

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Cei șase veterani de război din Gorj, vizitați de subprefectul județului

Postat acum

on

De către

Vizualizări

Astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, subprefectul Iani Gârbaciu a vizitat, personal, cei șase veterani din județul Gorj.

“Am avut privilegiul de a-i întâlni și de a le strânge mâna celor 6 eroi ai Gorjului care încă poartă în suflet amintirea zilelor în care au luptat pentru țară, în Armata Română. Am ținut mult să ajung personal la gorjenii care au luptat sub tricolor, apărând cu orice risc libertatea, demnitatea și viitorul țării. Înfruntând greutăți inimaginabile – foamea, frigul tranșeelor, greutățile cumplite ale frontului, umilințele prizonieratului sau chiar deportarea în Siberia – au rămas drepți și demni, cu credință în bunul Dumnezeu și în țara noastră, România”, a transmis subprefectul.

“Astfel, alături de reprezentanții Armatei Române și de autoritățile locale, am mers în Prigoria, acasă la domnul Pasăre I. Florea, Colonel în retragere al Armatei Române; în Alimpești, acasă la domnul Păunescu V. Constantin, Locotenent Colonel în retragere al Armatei Române; în Polovragi, la domnul Manasia C. Ioan, Maior în retragere al Armatei Române; în Bumbești-Pițic, acasă la domnul Condel N. Ion, Locotenent în retragere al Armatei Române; în Târgu Jiu, acasă la domnul Heleșteanu Marin, Maior în retragere al Armatei Române și în Turcinești – Rugi, acasă la domnul Sichitiu Adam, Sublocotenent în retragere al Armatei Române. Fiecare dintre domniile lor poartă pe umeri povestea unei generații care a știut ce înseamnă sacrificiul adevărat, iar prin curajul, dăruirea și suferința lor, au făcut posibilă cea mai de preț moștenire, România noastră de astăzi”, a completat reprezentantul Guvernului in teritoriu.

 

Continuă să citeşti