ACTUALITATE
Programul de Tranziție Justă, prezentat la Motru! 537 de milioane de euro pentru Gorj

În sala de ședințe a CL Motru, începând cu ora 15.00, a avut loc o întâlnire a reprezentanților IMM-urilor de pe Valea Motrului. La întâlnire a participat și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, primarii comunelor din jurul municipiului, consultanți dar și doritori interesați de fondurile disponibile pe Tranziție Justă. Prezentarea a fost realizată de președinte Consiliului Județean Gorj care a anunțat că valoarea alocată pe acest program pentru județul nostru este de 537 de milioane de euro.
În zona Motru au fost identificate peste 300 de firme care ar putea atrage o parte din fondurile pe tranziție justă, cu o valoare de la 200.000 la 5 milioane de euro. Asta, având în vedere cifra de afaceri, situația financiară, numărul de angajați, adică, condițiile necesare pentru atragerea de fonduri importante pentru Gorj.
Acestea pot aduce un plus valoare IMM-urilor, sumele nerambursabile ajungând la 75 % pentru dezvoltarea diferitelor activități care ar crea locuri semnificative de muncă și în zona Motru. În colaborare cu consultanții, primăria din Motru a scos o primă listă a IMM-urilor care pot accesa fonduri între 600.000 și 5 milioane de euro.
Participanții prezenți la acest eveniment au primit plachete pentru munca depusă în vederea menținerii in activitate a zecilor de angajați și pentru dezvoltarea activităților din Motru. De asemenea, pentru susținerea arătată municipiului Motru, și președintelui CJ Gorj i-a fost înmânată o astfel de plachetă.
Întâlnirea a fost de bun augur, toți cei prezenți fiind încântați și considerând că după 25 septembrie trebuie să se mai realizeze măcar o astfel de întâlnire pentru clarificarea proiectelor, în vederea depunerii lor.
La această întâlnire, au participat, numeroși reprezentanți ai IMM-urilor din oraș dar și din Cătunele, Glogova, Samarinești și Văgiulești. Întâlnirea a fost organizată de Primăria Motru, în parteneriat cu CJ Gorj.
ACTUALITATE
Ministrul Intotero, la Târgu Jiu: Am crezut și cred în „Pactul pentru tineri”!

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Natalia Intotero a participat, vineri la Târgu Jiu, oraş desemnat anul acesta „Capitala Tineretului”, la o dezbatere despre reducerea abandonului şcolar, fenomenul mamelor minore, eradicarea consumului de droguri în rândul tinerilor, diminuarea fenomenului de bullying, dar şi a violenţei de orice fel în şcoli, fenomene care s-au intensificat foarte mult în ultima perioadă.
„Am crezut și cred în “𝙋𝙖𝙘𝙩𝙪𝙡 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙞”, un proiect național inițiat anul trecut de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, cu atât mai mult cu cât evenimentul, la care am participat astăzi, s-a desfășurat la Târgu Jiu, oraș desemnat pentru acest an “𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢””, a declarat ministrul Natalia Intotero, o data cu prezenta sa, ieri, la Târgu Jiu.
„Felicit CONAF pentru această lădabilă inițiativă pentru că ne demonstrează că munca în echipă dă întotdeauna roade. Discuțiile de astăzi s-au axat în principal pe reducerea abandonului școlar, fenomenul mamelor minore, eradicarea consumului de droguri în rândul tinerilor, diminuarea fenomenului de bullying, dar și a violenței de orice fel în școli, fenomene care s-au intensificat foarte mult în ultima perioadă. Am vorbit și despre Clasa M, un proiect care a luat naștere anul trecut, și care a fost primul pas în colaborarea mea cu CONAF. Acest proiect a pus bazele modificărilor legislative, astfel încât mamele minore să primească acea sumă de 700 de lei ca sprijin material, dacă își continuă studiile, iar copiii lor au prioritate la creșele și grădinițele de stat”, a transmis ministrul.
„Un alt proiect la care țin foarte mult este înființarea, cu ajutorul fondurilor europene, a centrelor de tratare a adicției.Mulțumesc Cristinei Chiriac, președinte CONAF pentru invitația de a participa la această dezbatere, dar mai ales pentru contribuția concretă pe care o are în ceea ce privește reducerea cu 1% a numărului copiilor care abandonează școala”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.
ACTUALITATE
Rovinari: Bărbat de 28 de ani, prins drogat la volan!

În noaptea de 22/23 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Rovinari au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor rutiere, în vederea reducerii riscului rutier pe drumurile publice și pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere.
La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Rovinari au depistat în trafic, un bărbat de 28 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Școlii din localitate, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În urma controlului efectuat asupra autoturismului condus de bărbat, precum și al controlului corporal, polițiștii au găsit mai multe fragmente vegetale de culoare verde-maroniu, un recipient ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-maroniu, fiind ridicate și înaintate structurilor competente pentru continuarea cercetărilor.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.
ACTUALITATE
Ce artiști vin la Festivalul Sarmalelor, din Peștișani

Festivalul piftiilor, ce se organizează pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Peștișani, aduce, în acest an, artiști cunoscuți la nivel național. Cap de afiș este Ștefan Bănică.
„Ștefan Bănică vine sâmbătă seara, pe 30 septembrie, în Nucet la Peștișani. Motivul-Festivalul Sarmalelor și Piftiilor”, anunță organizatorii.
Seara va fi deschisă de recitalurile susținute de Emeric Imre -nominalizat la titlul de ”Cel mai bun artist Folk” și Florin Chilian cu ale sale celebre piese ”Zece” și ”Chiar dacă”-melodie cu care a primit Premiul „Romanian Music Awards Best Male“ 2008.
Duminică, 1 octombrie, atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.