Connect with us

ACTUALITATE

Programul de Tranziție Justă, prezentat la Motru! 537 de milioane de euro pentru Gorj

Postat acum

on

0 Shares

În sala de ședințe a CL Motru, începând cu ora 15.00, a avut loc o întâlnire a reprezentanților IMM-urilor de pe Valea Motrului. La întâlnire a participat și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, primarii comunelor din jurul municipiului, consultanți dar și doritori interesați de fondurile disponibile pe Tranziție Justă. Prezentarea a fost realizată de președinte Consiliului Județean Gorj care a anunțat că valoarea alocată pe acest program pentru județul nostru este de 537 de milioane de euro.

În zona Motru au fost identificate peste 300 de firme care ar putea atrage o parte din fondurile pe tranziție justă, cu o valoare de la 200.000 la 5 milioane de euro. Asta, având în vedere cifra de afaceri, situația financiară, numărul de angajați, adică, condițiile necesare pentru atragerea de fonduri importante pentru Gorj.

Acestea pot aduce un plus valoare IMM-urilor, sumele nerambursabile ajungând la 75 % pentru dezvoltarea diferitelor activități care ar crea locuri semnificative de muncă și în zona Motru. În colaborare cu consultanții, primăria din Motru a scos o primă listă a IMM-urilor care pot accesa fonduri între 600.000 și 5 milioane de euro.

Participanții prezenți la acest eveniment au primit plachete pentru munca depusă în vederea menținerii in activitate a zecilor de angajați și pentru dezvoltarea activităților din Motru. De asemenea, pentru susținerea arătată municipiului Motru,  și președintelui CJ Gorj i-a fost înmânată o astfel de plachetă.

Întâlnirea a fost de bun augur, toți cei prezenți fiind încântați și considerând că după 25 septembrie trebuie să se mai realizeze măcar o astfel de întâlnire pentru clarificarea proiectelor, în vederea depunerii lor.

La această întâlnire, au participat, numeroși  reprezentanți ai IMM-urilor din oraș dar și din Cătunele, Glogova, Samarinești și Văgiulești. Întâlnirea a fost organizată de Primăria Motru, în parteneriat cu CJ Gorj.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Radiologul Eugen Lăcătușu deschide clinica EcoScan, lângă spitalul 700. Medici de renume se alătură echipei

Postat acum

on

De către

Dr. Eugen Lăcătușu este un medic specialist în radiologie și imagistică medicală, activând în Târgu Jiu. El este cunoscut pentru competențele sale în tomografie computerizată (CT) și rezonanță magnetică (RMN).

Dr. Lăcătușu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și a participat la diverse cursuri de perfecționare anuală. Este recunoscut pentru profesionalismul și deschiderea sa către noile tehnologii medicale, precum și pentru modul calm și răbdător în care interacționează cu pacienții.

Lăcătușu este recunoscut atât la nivel local cât și național. Câteva spitale mari din București de stat trimit pentru diagnostice precise către doctorul Lăcătușu.

Radiologul Lăcătușu a deschis clinica EcoScan, având alături o echipă de profesioniști. Printre aceștia se numără Dr. Cristian Nedelcuță, medic primar urolog, doctor în Științe Medicale.


Dr. Cristian Nedelcuță

Echipei Doctorului Lăcătușu se alătură și un cunoscut medic gastroenterolog dar și un medic specialist în pneumologie. În viitor, în cadrul clinicii se vor oferi consultații și pe partea de chirurgie generală de către un cunoscut chirurg din capitală.

Clinica se găsește pe strada 23 August, lângă Spitalul 700.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Romanescu: “Am preluat noile mandate după câștigarea alegerilor locale”

Postat acum

on

De către

Mandatele pentru Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu au fost ridicate, astăzi, de candidații PSD, AUR și Partidul Verde, iar mandatele consilierilor PNL au fost ridicate de reprezentantul partidului în Circumscripția Municipală Nr. 1 Târgu Jiu, Eduard Berca.

Pe rețelele sociale, primarul Marcel Romanescu, câștigătorul alegerilor locale din 9 iunie, a anunțat că noile mandate au fost preluate. Acesta a postat inclusiv un filmuleț pe platforma Tik Tok pentru a transmite acest lucru.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

240 de preșcolari, vizitați de polițiști

Postat acum

on

De către

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Târgu Jiu au primit azi în vizită polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic.

Copiii au învățat regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni și au experimentat amprentarea, despre care au învățat că este o tehnică folosită de polițiști pentru identificarea anumitor categorii de persoane.

Totodată, ei au avut ocazia să se întâlnească cu câinele de urmă ”Vas”, din rasa ciobănesc german, folosit în activitățile de căutare specifice muncii de poliție, care, împreună cu conducătorul lui, a făcut mici exerciții demonstrative, spre deliciul copiilor care l-au răsplătit cu aplauze.

La întâlnirea cu polițiștii, discuțiile cu preșcolarii au vizat și promovarea unui comportament antivictimal și conștientizarea riscurilor la care se expun prin neglijarea normelor de conduită.

Prin intermediul acestui tip de activități, copiii înțeleg care este rolul polițistului în societate și sunt încurajați să aibă încredere în polițiști și în instituția poliției.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!