Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Profesorul Drulă, în greva foamei la Guvern: „Opriți jaful din Liceul Tehnologic Motru”

Postat acum

on

0 Shares

Profesorul Valeriu Drulă, membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Motru, se află, din această dimineață, în greva foamei în fața Guvernului României.

Această formă de protest este a doua în ultima săptămână, profesorul Drulă intrând în grevă foamei și în fața sediului Ministerului Educației, ridicând aceleași probleme privind abuzurile de la Liceul Tehnologic Motru, lipsa de reacție și transparență a Inspectoratului Școlar Gorj și chiar a ministerului, lipsa unui raport al Corpului de Control al ministrului Câmpeanu, verificarea fiind făcută în septembrie 2021 la unitatea de învățământ din Motru și la alte licee din Gorj.

Profesorul are afișate, în fața Guvernului, două mari pancarte pe care sunt lipite fragmente din primele două rapoarte de control de la Liceul Motru, care scot în evidență nenumărate abuzuri și abateri de la prevederile legale care nu au fost însă taxate de organismele abilitate.

Cele mai multe abuzuri au fost stabilite pentru fosta directoare a liceului, Adela Ruseț, căreia i s-a permis, recent, participarea la concursul pentru posturile vacante de director, această promovând pentru funcția de la Motru, în care va fi instalată pe data de 18 aprilie.

În raportul de control sunt prevăzute încălcării ale legii și de către Tutunaru Mariana, actual director adjunct și fost director adjunct în mandatul de director al Adelei Rușeț.

Protestul profesorului este înregistrat la Guvern, acesta a anunțat greva la 112, un echipaj de ambulanță i-a verificat starea de sănătate iar un memoriu legat de nemulțumirile protestatarului a fost depus la instituția de stat.

 

 

0 Shares
Publicitate
1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Salariat al Primăriei Lelești, filmat când sustrăgea bani dintr-o mașină parcată în fața UAT-ului

Postat acum

on

De către

Salariatul care se ocupă de Situațiile de Urgență în Primăria Lelești a fost surprins, pe camerele de luat vederi ale UAT-ului, în timp ce sustrăgea o sumă de bani din portofelul unui cetățean, care se afla în primărie, spun chiar salariați ai unității dar și mai mulți cetățeni. 

Persoana păgubită lăsase portofelul pe scaunul din față a autoturismului și nu a mai închis mașină, după ce a coborât să își rezolve o problemă în Primăria Lelești. Grav este ca angajatul primăriei are soția consilier local în CL Lelesti.

Fapta s-a petrecut miercuri, iar făptașul și-a recunoscut vina la scurt timp după. Asta pentru că păgubitul a revenit în primărie, a sesizat primarului cele petrecute, s-au vizionat camerele de luat vederi care fuseseră stricate, cu câteva ore înainte, cu rea intenție de o persoană necunoscută.

Salariatul și-a recunoscut vina, a restituit suma de bani și a rămas cu rușinea faptei comise. Acesta a fost mustrat verbal de primarul de Lelești și el uimit de cele întâmplate.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Percheziții la locuința vicepreședintelui Dorin Tașcău și la biroul său de la CJ Gorj

Postat acum

on

De către

Procurorii DNA efectuează joi percheziţii la sediul CJ Gorj şi în alte locaţii, într-un dosar de corupţie legat de modalitatea în care au fost încheiate de către funcţionarii publici contracte de achiziţii cu diverse societăţi comerciale, sustin surse judiciare. Achetatorii ridică documente de la CJ Gorj şi din alte 12 locaţii. Vizată a fost și locuința vicepreședintelui CJ Gorj, Dorin Tașcău, și biroul său de la Consiliul Județean Gorj. 

„O echipă de la DNA Craiova s-a prezentat, astăzi, pentru percheziţie la domiciliu şi la Consiliul Judeţean. Mi-au spus că e vorba de o serie de activităţi financiare făcute, că n-am dreptul ca vicepreşedinte al CJ, să fac activităţi economice, ceva de genul ăsta. Ei cred că firmele respective de care vorbesc sunt administrate de mine, dar nu sunt administrate de mine, mă rog, o să vedem.. Am pus la dispoziţie tot ce au cerut. Asociat am dreptul să fiu, sunt asociat în una dintre ele, dar în rest nu administrez niciuna dintre ele.  Urmează procedura, iau documente, probabil o să fie o serie de cercetări în perioada următoare. Asta e tema, în sensul că ar fi probabil o incompatibilitate între funcţia de vicepreşedinte şi o serie de activităţi economice, dar, repet, firmele respective nu sunt administrate de mine. Vedem ce se întâmplă în continuare”, a spus Taşcău.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Director din CEO, trimis în judecată pentru luare de mită

Postat acum

on

De către

Iosif Chircă, fost director general al Sucursalei Electrocentrale Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat că a primit 5.000 de euro mită de la un om de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată doi oameni de afaceri, administratori de firme, pentru dare de mită, iar o altă persoană este acuzată de deturnarea licitaţiilor publice.

Unul dintre administratori este acuzat că i-ar fi dat celuilalt afacerist în numerar şi prin intermediul unor transferuri bancare justificate prin operaţiuni economice simulate suma totală de 514.375 lei, în legătură cu influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra conducerii a două societăţi cu capital majoritar de stat.

Totodată, el i-ar fi dat în mod direct suma totală de 10.000 de euro lui Adrian Dorin Ecobescu, directorul CET Sud, punct de lucru al SC Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Acelaşi administrator, în contextul iniţierii la data de 7 iulie 2023 de către o societate comercială cu capital majoritar de stat a unei procedurii de achiziţie publică prin licitaţie deschisă, ar fi realizat în data de 17 august 2023 o înţelegere asupra preţului ofertelor cu un alt suspect, în calitate de director de sucursală şi împuternicit al unei alte societăţi comerciale, în scopul de a denatura preţul de adjudecare a contractului de servicii.

Această înţelegere ar fi avut drept consecinţă atât câştigarea licitaţiei la data de 25.08.2023, în condiţii neconcurenţiale, de către firma administrată de inculpat, cât şi afectarea preţului de adjudecare a contractului, în dauna societăţii comerciale cu capital majoritar de stat, cu suma de 134.698 lei fără TVA, reprezentând diferenţa de valoare.

Conform DNA, tot primul administrator menţionat, la instigarea unui alt suspect, în data de 20 decembrie 2023, în judeţul Gorj, ar fi remis în mod direct suma de 5.000 de euro lui Iosif Chircă, director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Cu privire la al doilea administrator, procurorii spun că ar fi promis în data de 1 septembrie 2023 preşedintelui Directoratului unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat un procent de 15%, respectiv 300.000 euro din valoarea unui contract în valoare de 2.000.000 euro având obiect servicii de arhivare, care urma să fie atribuit în baza unei proceduri de licitaţie publică fraudată.

El ar mai fi promis un procent de 15%, respectiv 120.000 euro din valoarea unui contract în valoare de 800.000 euro având ca obiect tot servicii de arhivare, care urma să fie atribuit prin achiziţie directă, şi ar fi dat, în legătură cu aceste promisiuni, funcţionarului public suma totală de 45.000 lei şi 12.000 euro, în cinci tranşe, până la data de 21 ianuarie 2024.

Acelaşi administrator, în data de 12 iulie 2023, ar fi pretins de la primul un procent de 3,5% din valoarea facturilor emise de o societate comercială către două societăţi cu capital majoritar de stat, lăsându-l pe acesta să creadă că are influenţă pe lângă conducerea acestora şi ar fi primit în numerar, respectiv prin intermediul unor transferuri bancare justificate prin operaţiuni economice simulate, suma totală de 514.375 lei, precizează procurorii anticorupţie.

În acest dosar, procurorii au pus sechestru pe un apartament situat în Bucureşti şi pe importante sume de bani.

Anterior, pe parcursul urmăririi penale, DNA a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Adrian Dorin Ecobescu, directorul CET Sud, care a acceptat o condamnare de 2 ani şi 8 luni cu suspendare şi plata sumei de 10.000 de euro, plus interdicţia pe o perioadă de 4 ani de a ocupa funcţia de director al Centralei Termoelectrica Bucureşti Sud (CET SUD) sau a altor sucursale/puncte de lucru ale SC Electrocentrale Bucureşti SA.

De asemenea, au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu alţi patru inculpaţi implicaţi în acest caz.

Continuă să citeşti