Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Profesorul Drulă, în greva foamei la Guvern: „Opriți jaful din Liceul Tehnologic Motru”

Postat acum

on

Profesorul Valeriu Drulă, membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Motru, se află, din această dimineață, în greva foamei în fața Guvernului României.

Această formă de protest este a doua în ultima săptămână, profesorul Drulă intrând în grevă foamei și în fața sediului Ministerului Educației, ridicând aceleași probleme privind abuzurile de la Liceul Tehnologic Motru, lipsa de reacție și transparență a Inspectoratului Școlar Gorj și chiar a ministerului, lipsa unui raport al Corpului de Control al ministrului Câmpeanu, verificarea fiind făcută în septembrie 2021 la unitatea de învățământ din Motru și la alte licee din Gorj.

Profesorul are afișate, în fața Guvernului, două mari pancarte pe care sunt lipite fragmente din primele două rapoarte de control de la Liceul Motru, care scot în evidență nenumărate abuzuri și abateri de la prevederile legale care nu au fost însă taxate de organismele abilitate.

Cele mai multe abuzuri au fost stabilite pentru fosta directoare a liceului, Adela Ruseț, căreia i s-a permis, recent, participarea la concursul pentru posturile vacante de director, această promovând pentru funcția de la Motru, în care va fi instalată pe data de 18 aprilie.

În raportul de control sunt prevăzute încălcării ale legii și de către Tutunaru Mariana, actual director adjunct și fost director adjunct în mandatul de director al Adelei Rușeț.

Protestul profesorului este înregistrat la Guvern, acesta a anunțat greva la 112, un echipaj de ambulanță i-a verificat starea de sănătate iar un memoriu legat de nemulțumirile protestatarului a fost depus la instituția de stat.

 

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheo

    22 aprilie 2022 at 08:38

    OARE PENTRU CE PROTESTEAZA SAU NU MAI ESTE OS DE ROS(DRULA=CONFORM DEX FEMEIE STRICATA)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Perchezițiile SICE, la „Duțu Fier Forjat”, în Prigoria! Mascații au descins la ora 5.30

Postat acum

on

De către

Polițiștii de la SICE au bătut la ușa patronului firmei ,,Duțu Fier Forjat”, din Prigoria, la ora 5.30 în această dimineață. Perchezițiile aveau la baza un dosar de evaziune fiscală. Patronul se pare că și-a ridicat o hală de producție pe fonduri europene, spun surse din IPJ Gorj.

În această dimineață s-au efectuat, mai exact, patru percheziții domiciliare, la punctele de lucru și sediul acestui agent economic, având ca obiect de activitate confecții metalice.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avocatul Marinescu s-a dat rănit, în procesul Simonei Margăian! Judecătorul REVOLTAT

Postat acum

on

De către

Termen astăzi la Tribunalul Gorj în procesul italianului Francesco Thiella versus Simona Margăian. În cauză, judecătorul stabilise să audieze trei martori. Mai exact, pe cei doi soți ai Simonei Margăian, Marius Tiriplică divorțat de respectiva și Ion Margăian zis Ninel cu care se afla aceasta în proces de divorț, și pe mama inculpatei. Din păcate, instanță nu a putut respecta procedura de audiere pentru că avocatul inculpatei a absentat de la proces pe motivul unei banale dureri de spate.

Deși italianul venise pentru acest proces din Milano, astăzi avocatul Simonei Margăian, Radu Marinescu de la Craiova, a absentat de la proces pe motiv că l-ar fi durut spatele. S-a cerut instanței un nou termen fapt care a revoltat judecătorul care a considerat că inculpata și apărătorii săi își bat joc de italian și deopotrivă de completul de judecată.

Judecătorul i-a cerut avocatei Simonei Margăian sa o apere pe clienta sa și deoarece aceasta a refuzat magistratul a spus că respectiva riscă o amendă penală.

Enervat, judecătorul a stabilit un nou termen pentru joi cu audierea celor trei martori, Tiriplică, Margăian și mama Simonei. Italianul este obligat să rămână în oraș până vineri.

Nu este pentru prima dată când septuagenarul a fost pus aiurea pe drumuri pentru înțelegeri care nu s-au materializat.

Primul termen în procesul de înșelăciune al italianului Francesco Thiella, Simona Mărgăian având statut de inculpat, a inceput pe opt septembrie 2021. Mai precis, la Tribunalul Gorj s-a pus în discuție rechizitoriul și s-a decis că judecarea dosarului continuă.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit angajatul CEO care a fost găsit inconștient pe utilajul pe care muncea!

Postat acum

on

De către

 

Mașinistul, în vârstă de 50 de ani, care a fost găsit inconștient, în urmă cu zece zile, în cabina de supraveghere a transportorului pe care lucra, la sectorul Tismana din cadrul UMC Rovinari, a murit, sâmbătă, într-un spital din București.

Pe 16 septembrie a.c., familia bărbatului i-a alertat pe colegii săi și conducerea carierei, pentru că acesta nu ajunsese acasă după orele de program. În  jurul orelor 17,00, mașinistul a fost găsit în stare de inconștiență, în cabina utilajului pe care lucra. După ce a fost plimbat pe la spitalele din Rovinari și Tg-Jiu mai multe ore, acesta a fost transportat, în cursul nopții, la Craiova, de unde a fost preluat și transferat la București.

Bărbatul suferise un atac cerebral și, a doua zi, a fost operat, însă medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Vestea cumplită a morții bărbatului a fost dată de fiica acestuia, iar sute de mesaje au curs pe rețelele de socializare. ”Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! A fost un super om bun și respectos cu toată lumea!”, a scris un coleg al bărbatului.

Este cel de-al 33 deces în rândul angajaților CEO, în acest an.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR