Connect with us

COMUNITATE

Profesoara pentru care s-a mobilizat toată comuna a murit

Postat acum

on

0 Shares

Profesoara Emilia Corbei, de la școala din Scoarța, pentru care s-a făcut o amplă campanie de donare de sânge, a decedat. Colegii dăscăliței au făcut anunțul și au transmis condoleanțe familiei îndurerate. Emilia Corbei a ajuns la spitalul din Craiova, unde starea ei de sănătate s-a depreciat brusc. Femeia a intrat în comă, iar medicii au spus că este nevoie de sânge. Întreaga comună s-a mobilizat, pentru a o ajuta pe profesoară, însă Emilia a pierdut lupta.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Concurs în rândul elevilor, pentru încurajarea colectării selective a deșeurilor

Postat acum

on

De către

Polaris M Holding, împreună cu Primăria Municipiului Târgu Jiu și Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae”, a lansat pe 12 noiembrie 2024 o nouă ediție a concursului “10 cu Felicitări pentru colectarea separată”. Concursul se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, până pe data de 25 noiembrie.

,,Scopul acestui concurs este promovarea educației ecologice în rândul elevilor și încurajarea colectării separate a deșeurilor. Acestea vor fi depuse într-o ecoinsulă digitalizată, amplasată în curtea școlii. Clasa care va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri va fi premiată cu o excursie la Dinosaur World Transylvania, un loc de divertisment și învățare dedicat copiilor.

Ecoinsula este dotată cu patru compartimente, două pentru deșeurile de ambalaje din hârtie și carton și două pentru cele din plastic și metal. Accesul la ecoinsulă se face pe baza unui card cu cod QR, distribuit fiecărui cadru didactic, iar cântarul digital integrat permite monitorizarea cantităților depuse de fiecare clasă.

Prin inițiativa “10 cu Felicitări pentru colectarea separată”, Polaris își propune să inspire noile generații să adopte un comportament responsabil față de mediu. Această acțiune face parte din eforturile noastre constante de a sprijini comunitatea în adoptarea unor obiceiuri durabile și ecologice”, au transmis reprezentanții primăriei Târgu-Jiu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Peste 20 de jandarmi gorjeni donează sânge

Postat acum

on

De către

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu”cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Gorj, organizează în perioada 11-15 noiembrie o campanie de donare de sânge.

În cadrul acestei campanii, 20 de jandarmi gorjeni se vor prezenta la Centrul de transfuzie Sanguină Gorj pentru a dona sânge și a contribui în acest fel la ajutorarea semenilor. ,,Mulțumim personalului medical pentru amabilitatea și solicitudinea demonstrate la fiecare campanie organizată pentru binele celor aflați în suferință. Ultima campanie de donare de sânge a fost organizată în luna aprilie și a reunit peste 50 de jandarmi gorjeni care au donat peste 22 litri de sânge. ,,Donează sânge! Salvează o viață!” – este o campanie organizată pentru și în sprijinul comunității pe care noi, jandarmii gorjeni o vom organiza când este nevoie de ajutor”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Fântâna Rece din Pociovaliștea, redată comunității! Zona afectată de un incendiu

Postat acum

on

De către

Moment de sărbătoare în satul Pociovaliștea din Novaci. Fântâna Rece a fost redată comunității. Asta, prin efortul colectiv al locuitorilor, dovedind că unitatea aduce putere!

Sâmbătă, 9 noiembrie 2024, în satul Pociovaliștea din localitatea Novaci, a avut loc ceremonia de sfințire a Fântânii Reci, reabilitată prin contribuția comunității. Vara aceasta, un incendiu devastator a cuprins pădurea din apropiere, iar flăcările s-au oprit chiar lângă Fântâna Rece, un izvor ce nu a secat niciodată, nici măcar în condițiile extreme ale unei veri secetoase, cum a fost vara trecută.

După incendiu, oamenii locului s-au mobilizat și a decis să restaureze vechea fântână, aflată în ruină de ani buni.În mai puțin de 2 luni, Fântâna Rece a fost refăcută, cu izvorul curățat, cu temelie și acoperiș nou, cu găleată și lanț nou, cu tot ceea ce se vede acum la Fântăna Rece.

Și ca să-i sporească importanța și pentru a șterge din anii în care aceasta a fost uitată, localnicii au ridicat lângă fântână și un foișor, pentru ca oamenii, tineri și mai în vărstă, să se adune aici în serile călduroase de vară. Au mai amenajat și o vatră pentru foc de tabară, în jurul căruia oamenii să se strângă cu bucurie. Acest efort comun a devenit un simbol al solidarității și al rezilienței comunității.

Fântâna Rece, acum renovată și sfințită, și înconjurată de un spațiu prietenos, a devenit un loc de întâlnire pentru toate generațiile, un loc de odihnă și de povești sub cerul liber, unde toți cei care vizitează Pociovaliștea și Novaciul pot veni să se răcorească și să se bucure de liniștea naturii.

Continuă să citeşti