Connect with us

ACTUALITATE

Prin aportul secretarului de stat Simionescu: Nou contract colectiv de muncă pentru personalul contractual din MAI

Postat acum

on

După o perioadă lungă de timp, personalul contractual din MAI are un nou contract colectiv de muncă semnat, înregistrat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și publicat în Monitorul Oficial, la nivel de grup de unități. Acest lucru se datorează implicării secretarului de stat, Romeo Simionescu din carul MAI, cel care gestionează activitate de Dialog Social.

„În spatele acestei reușite stă o echipă bine închegată, care a desfășurat negocieri cu sindicatele reprezentative din MAI, organizații patronale și nu în ultimul rând colegii din MAI”, a transmis secretarul de stat din Gorj.

„Alături de colegii din conducere, direcțiile de specialitate și inspectoratele generale de armă din cadrul MAI, sindicate, organizații patronale, asociații profesionale, am căutat și am reușit să identificăm cele mai bune soluții pentru personalul contractual din MAI. Ca în orice negociere, a fost o muncă de uzură, cu provocări, dar și cu satisfacții. Felicitări tuturor celor implicați”, a mai menționat Romeo Simionescu.

Documentul publicat astăzi în Monitorul Oficial aduce noutăți în special în ceea ce privește armonizarea prevederilor incidente lucrătorilor din MAI cu cele existente în Codul Muncii.

Exemplificăm câteva dintre elementele de noutate:

– Acordarea unei zile libere, care va fi recuperată ulterior, cu ocazia zilei de naștere a angajatului;

– Implicarea reprezentanților sindicatelor din MAI în procesul de planificare a timpului de lucru și de evaluare a planului anual de formare profesională a personalului contractual;

– Dreptul salariatului personal contractual de a primi până la 10 zile lucrătoare libere, care vor fi recuperate ulterior, în cazul unor urgențe familiale neprevăzute de ordin medical și 5 zile lucrătoare libere, reprezentând concediu de îngrijitor, pentru îngrijirea sau sprijinul unei rude ori a unei persoane apropiate care locuiește în aceeași gospodărie cu angajatul personal contractual.

Prin semnarea Contractului colectiv de muncă, Ministerul Afacerilor Interne continuă procesul de îmbunătățire a condițiilor de muncă pentru angajații instituției. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și-a exprimat disponibilitatea de a continua acest proces prin discuții cu reprezentanții organizațiilor sindicale, partenerii sociali și ai organizațiilor neguvernamenale.

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Brazi de Crăciun, vânduți în rate

Postat acum

on

De către

Bradul de Crăciun a ajuns să fie vândut în rate. Un retailer a lansat această metodă, ca să găsească mai ușor clienți pentru marfa care are căutare în această perioadă a anului și pentru care există o competiție serioasă. Reclamele cu simbolul Crăciunului au invadat site-urile și rețelele de socializare, iar prezentările și imaginile artistice nu mai sunt de ajuns. Așa că unii vânzători au aplicat metode noi de marketing, de la reduceri, la bonusuri și plată în rate.
Această modalitate este adoptată pentru brazi artificiali, comercializați online, cu tot cu decorațiuni. Prețurile sunt, însă, unele destul de piperate. Un brad poate ajunge și la 800 de euro.
Numărul ratelor poate varia și poate fi selectat până la doi ani. Brăduții tradiționali, naturali, au apărut și ei pe piață. Prețul acestora variază, în funcție de dimensiuni, de la câteva sute de lei, la 4.000 de lei și pot fi achiziționați din lanțurile retailerilor, din întreaga țară sau online.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: I s-a făcut rău în stradă

Postat acum

on

De către

O persoană a fost ridicată, în urmă cu scurt timp, de un echipaj SMURD din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Bărbatului i s-a făcut rău, iar un tânăr a văzut și a apelat la 112. Persoana a primit îngrijiri de specialitate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A fost inaugurat parcul „Tudor Vladimirescu”

Postat acum

on

De către

Parcul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost inaugurat, de 1 Decembrie, după ce a fost modernizat, în ultimele luni. Panglica inaugurală a fost tăiată de liceeni olimpici și profesorul lor.
„Parcul „Tudor Vladimirescu” a fost inaugurat de elevi merituoși ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, alături de domnul profesor Mărăcine Claudiu Constantin. Este vorba despre Jianu Irina Maria, Boca Mihail și Toma Cosmin”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!