Connect with us

ULTIMA ORĂ

Primul ORAȘ din România care INTERZICE ieșirea locuitorilor cu gura și nasul neacoperite, în spațiul public

Postat acum

on

Județele Vaslui și Galați au decis că locuitorii lor trebuie să iasă în spațiul public cu gura și nasul acoperite, fără a se ține cont dacă este vorba despre o mască medicală, o eșarfă sau un batic. Însă, un oraș din județul Hunedoara duce mai departe deciziile luate în cele două județe din Moldova. La Simeria, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că locuitorii pot ieși din case doar dacă au nasul și gura acoperite. În acest sens, fiecare familie va primi câte două măști.

”Având în vedere art.12 din Ordonanța de urgență nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, ale Ordonanțelor Militare date precum și pentru a acționa proactiv pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de CORONAVIRUS COVID- 19 pe teritoriul UAT Simeria.HOTĂRĂȘTE:
Art. 1 Se achiziționează și distribuie măsti către populatie (2 buc de familie) de către Consiliul Local al orașului Simeria.
Art. 2 Continuarea asigurării de materiale de protectie și dezinfectanți pentru medicii de familie prin Centrul Medical de Permanență Simeria.
Art. 3 Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe teritoriul UAT Simeria (trotuare, alei, scara blocurilor, zone aglomerate, străzi, etc.) cu societățile comerciale autorizate și completarea cu alcool sanitar a dozatoarelor amplasate în instituție, zonele aglomerate și scările blocurilor.
Art. 4 Începând cu data de 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul U.A.T. Simeria, fără protejarea căilor respiratorii (nas și gură).
Art.5 Nerespectarea prevederilor art. 4 se sancționează contravențional cu amendă de la 100 lei la 500 lei, sau cu avertisment.
Art.6 Aplicarea sancțiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliția Română și Poliția Locală.
Art.7 Contravenientul poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii.
Art. 8 Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria va comunica prezenta hotărâre membrilor CLSU Simeria, și CJSU Hunedoara”, se arată într-o decizie a CLSU Simeria prezidată de primarul Emil-Ioan Rîșteiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Roboțel lego cu componente electronice, creația a patru elevi de la Liceul Henri Coandă

Postat acum

on

De către

Patru elevi de clasa a X-a de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Târgu Jiu au reușit, în timp record, să realizeze și să coordoneze prin telefon un roboțel construit din piese lego și componente electronice.

Pasiunea pentru robotică, dezvoltată în liceu, prin intermediul profesorilor de specialitate ai școlii, a făcut ca planurile de viitor ale acestor tineri să se axeze pe facultăți de profil în care știința și creația le vor putea asigura profesii de invidiat.

De altfel, pentru punerea în mișcare a robotului, elevii au utilizat tehnici de programare vizuală care îl determină  pe acesta să înainteze și să de-a înapoi, folosind pe post de telecomandă un celular.

Acesta utilizează, totodată, semnale luminoase și acustice iar creatorii de roboți nu sunt la prima realizare a unui astfel de dispozitiv smart, unul dintre elevi fiind deja premiant al unui concurs de robotică.

Este vorba despre Andrei Badea, care urmează, în cadrul liceului, specializarea tehnician electronist auto.Din echipă care l-a creat pe Gelu, roboțelul lego, mai face parte și Porojnicu George Alexandru, dar și Negru Mihăiță și Andrei Cîrlig, toți elevi în clasa a X-a la aceiași specializare.Experimentul s-a bucurat de sprijinul a două cadre didactice cu experiență în școală: Mihaela Bujor, profesor de informatică si Comănescu Gabriela, profesor coordonator robot nextlab.tech.Echipa de robotică a liceului târgujian nu se va opri aici, un nou robot urmând să aibă partea de creativitatea, entuziasmul și cunoștințele acestor elevi deosebiți.

De altfel, noul director al unității de învățământ, profesorul Ionuț Scorei, a fost primul care a scos în evidență activitatea și meritul celor patru elevi și cel al profesorilor coordonatori.Amintim că achiziționarea pieselor pentru robotul „Gelu” s-a realizat din fondurile proprii ale profesoarei de informatică.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se aglomerează spitalele

Postat acum

on

De către

Secțiile destinat pacienților Covid din spitalele din județul Gorj se aglomerează, pe zi ce trece. Numărul cazurilor este în continuă creștere și, din păcate, au început să fie înregistrate din nou cazuri care ajung la terapie intensivă.  În Gorj, au fost confirmate 65 de cazuri noi, în doar 24 de ore, interval în care, la nivel național, au fost înregistrate aproape două mii de cazuri. „De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 65 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 440 teste efectuate”, au comunicat reprezentanții Direcției de Sănătate Publica Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR