Connect with us

ULTIMA ORĂ

Primul ORAȘ din România care INTERZICE ieșirea locuitorilor cu gura și nasul neacoperite, în spațiul public

Postat acum

on

Județele Vaslui și Galați au decis că locuitorii lor trebuie să iasă în spațiul public cu gura și nasul acoperite, fără a se ține cont dacă este vorba despre o mască medicală, o eșarfă sau un batic. Însă, un oraș din județul Hunedoara duce mai departe deciziile luate în cele două județe din Moldova. La Simeria, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că locuitorii pot ieși din case doar dacă au nasul și gura acoperite. În acest sens, fiecare familie va primi câte două măști.

”Având în vedere art.12 din Ordonanța de urgență nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, ale Ordonanțelor Militare date precum și pentru a acționa proactiv pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de CORONAVIRUS COVID- 19 pe teritoriul UAT Simeria.HOTĂRĂȘTE:
Art. 1 Se achiziționează și distribuie măsti către populatie (2 buc de familie) de către Consiliul Local al orașului Simeria.
Art. 2 Continuarea asigurării de materiale de protectie și dezinfectanți pentru medicii de familie prin Centrul Medical de Permanență Simeria.
Art. 3 Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe teritoriul UAT Simeria (trotuare, alei, scara blocurilor, zone aglomerate, străzi, etc.) cu societățile comerciale autorizate și completarea cu alcool sanitar a dozatoarelor amplasate în instituție, zonele aglomerate și scările blocurilor.
Art. 4 Începând cu data de 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul U.A.T. Simeria, fără protejarea căilor respiratorii (nas și gură).
Art.5 Nerespectarea prevederilor art. 4 se sancționează contravențional cu amendă de la 100 lei la 500 lei, sau cu avertisment.
Art.6 Aplicarea sancțiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliția Română și Poliția Locală.
Art.7 Contravenientul poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii.
Art. 8 Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria va comunica prezenta hotărâre membrilor CLSU Simeria, și CJSU Hunedoara”, se arată într-o decizie a CLSU Simeria prezidată de primarul Emil-Ioan Rîșteiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noi angajări la CEO

Postat acum

on

De către

Complexul Energetic Oltenia face noi angajări, însă de această dată caută specialiști. Compania a mai angajat, în această vară, 600 de muncitori necalificați. Anumite sectoare de activitate se confruntă cu lipsa personalului, motivul fiind că angajații cu experiență ies la pensie. De la 1 noiembrie, Complexul Energetic Oltenia și-a propus să încadreze toți absolvenții de învățământ dual promoția 2022, dacă sunt certificați în anumite meserii. În fapt este vorba de clasele susținute în baza unui protocol de colaborare semnat între Inspectoratele școlare din Gorj și Dolj și Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de o clasă de 20 de locuri pentru meseria de sudor la Liceul Tehnologic din Motru, 25 de locuri de mecanic utilaje la Liceul Rovinari, 21 de locuri de electrician la Liceul din Mătăsari, precum și 17 locuri de operator cazane, turbine și instalații de termoficare la Liceul Energetic din Craiova. Toți absolvenții pot depune dosarele cu cererile de angajare până la data de 17 octombrie, la sediul Complexului Energetic Oltenia, din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Rețeaua de apă din Tismana, extinsă în trei sate

Postat acum

on

De către

Trei sate ale localității Tismana vor fi racordate la rețeaua de apă. Autoritățile anunță că au început lucrările la extinderea și reabilitarea rețelei de apă din satele Topesti, Vâlcele, Gornovița. „În paralel cu această lucrare, o să demaram și execuția la rețeaua de canalizare pe tronsonul de la stația de epurare stradă Islaz (Motel Tismana) până la mănăstirea Tismana, pe ambele sensuri de mers, stânga și dreapta”, a anunțat primarul din Tismana, Narcis Petre Remetea.

Edilul își cere scuze pentru disconfortul creat și promite că va urmări personal desfășurarea lucrărilor.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Cărbune pe carosabil, amendă 2000 de lei

Postat acum

on

De către

Polițiștii locali din Târgu Jiu au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor, pentru ocuparea ilegală a părții carosabile prin depozitarea de cărbune.

De asemenea, contravenientul are obligația de a elibera carosabilul în cel mai scurt timp, pentru siguranța participanților la trafic.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR