Connect with us

ULTIMA ORĂ

Primul ORAȘ din România care INTERZICE ieșirea locuitorilor cu gura și nasul neacoperite, în spațiul public

Postat acum

on

Județele Vaslui și Galați au decis că locuitorii lor trebuie să iasă în spațiul public cu gura și nasul acoperite, fără a se ține cont dacă este vorba despre o mască medicală, o eșarfă sau un batic. Însă, un oraș din județul Hunedoara duce mai departe deciziile luate în cele două județe din Moldova. La Simeria, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că locuitorii pot ieși din case doar dacă au nasul și gura acoperite. În acest sens, fiecare familie va primi câte două măști.

”Având în vedere art.12 din Ordonanța de urgență nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, ale Ordonanțelor Militare date precum și pentru a acționa proactiv pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de CORONAVIRUS COVID- 19 pe teritoriul UAT Simeria.HOTĂRĂȘTE:
Art. 1 Se achiziționează și distribuie măsti către populatie (2 buc de familie) de către Consiliul Local al orașului Simeria.
Art. 2 Continuarea asigurării de materiale de protectie și dezinfectanți pentru medicii de familie prin Centrul Medical de Permanență Simeria.
Art. 3 Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe teritoriul UAT Simeria (trotuare, alei, scara blocurilor, zone aglomerate, străzi, etc.) cu societățile comerciale autorizate și completarea cu alcool sanitar a dozatoarelor amplasate în instituție, zonele aglomerate și scările blocurilor.
Art. 4 Începând cu data de 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul U.A.T. Simeria, fără protejarea căilor respiratorii (nas și gură).
Art.5 Nerespectarea prevederilor art. 4 se sancționează contravențional cu amendă de la 100 lei la 500 lei, sau cu avertisment.
Art.6 Aplicarea sancțiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliția Română și Poliția Locală.
Art.7 Contravenientul poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii.
Art. 8 Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria va comunica prezenta hotărâre membrilor CLSU Simeria, și CJSU Hunedoara”, se arată într-o decizie a CLSU Simeria prezidată de primarul Emil-Ioan Rîșteiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Arde o mașină la Scoarța

Postat acum

on

De către

Un autoturism arde pe marginea drumului, pe raza localității Copăcioasa. Participanții la trafic au trecut pe lângă autoturismul care ardea că o torță, fără să își explice ce s-a întâmplat. Mașina se afla la mică distanță de o societate comercială care se ocupă de dezmembrări auto. Proprietarul nu era în apropiere și nici cineva care sa fi încercat să stingă incendiul.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Concurs cu premii, oferite de OFSD Gorj

Postat acum

on

De către

Organizația de femei a PSD Gorj(OFSD) a inițiat un concurs foarte interesat care se adresează atât preșcolarilor cât și școlarilor din județ. Este vorba de o competiție care testează abilitățile participanților atât la desen cât și în privința creației literare. La concurs sunt așteptați să trimită lucrări atât preșcolarii, prin părinți sau cadre didactice, cât și școlarii din ciclul primar. Lucrările se trimit pe mail organizației de femei sau la numărul de WhatsApp publicat mai sus. Premierea va avea loc pe 9 iunie la sediul PSD din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Video: Inundații la Groșerea, un pârâu a ieșit din matcă! Probleme și la Piscuri și în Ploștina

Postat acum

on

De către

Sunt inundații puternice în mai multe localități din Gorj după ploile catastrofale din ultimele ore. Cele mai mari pagube sunt in satul Groșerea, în comuna Aninoasa.

Sunt probleme grave și la Piscuri, în Plopșoru, La Motru, în Ploștina, spun pompierii de la ISU Gorj.

Un prim bilanț al ISU Gorj arata așa:

Comuna Aninoasa, satele Aninoasa, Groșerea și Costești:

– 25 curți inundate, 10 locuințe inundate și 10 beciuri inundate.

Forțe și mijloace ISU GJ:

– 3 autospeciale dotate cu motopompe

– 1 autospeciala de prima interventie cu o barca

– 1 camion de interventie

– 5 motopompe

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR