Connect with us

ACTUALITATE

Primarul Romanescu și viceprimarul Tudor prezintă un KITSCH colosal, drept proiect futurist de modernizare a parcului în care e amplasată statuia lui Tudor Vladimirescu

Postat acum

on

0 Shares

Primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu și viceprimarul Adrian Tudor au găsit un nou motiv de dispută electorală: reamenajarea peisagistică a parcului în care se află amplasată statuia lui Tudor Vladimirescu, fiecare arogându-și unele merite, fără să argumenteze nimic concret.

Dincolo de niște fotografii create pe calculator, pe care ambii șefi ai administrație locale le-au prezentat cu emfază, așa zisul proiect e unul de prost gust, de-a dreptul kitschos, fără nicio legătură cu realitatea zonei și cu monumentul istoric, pe care trebuie să-l pună în valoare. De altfel, proiectantul pare specializat în decoruri pentru Bollywood și a pierdut din vedere leul și stema, elemente importante care compun ansamblul statuar, ridicat în onoarea lui Tudor Vladimirescu.

Claudiu MATEI

Sâmbătă, primarul Marcel Romanescu, sau cei care-i administrează contul de pe Facebook, n-au putut să doarmă și la ora 6,23, dimineața, au anunțat, în uralele a sute de aplaudaci, cum va arăta parcul în care se află amplasată statuia lui Tudor Vladimirescu, după ce va fi ”renovat”?!. ”2021 va fi anul Tudor Vladimirescu. De altfel, săptămâna viitoare voi fi la București pentru un eveniment legat de acest aspect. Se împlinesc 200 de ani de la revoluția lui Tudor și trebuie să ne ridicăm la înălțimea momentului. Pregătim o serie de surprize pentru târgujieni pentru anul 2021 și vreau să vă dezvălui una dintre ele. Parcul ”Tudor Vladimirescu” va fi renovat. Avem un proiect impresionant pe care vi-l și prezint. Acest parc va arăta superb, va fi o adevărată încântare nu numai pentru locuitorii zonei, ci pentru toți târgujienii și mai ales pentru turiști. Am purtat numeroase discuții pe marginea acestui proiect cu ministrul Culturii și îmi doresc ca pe lângă viitorul parc, întregul ansamblu de evenimente organizate la Târgu Jiu să depășească toate așteptările”, a fost mesajul apărut pe contul primarului.

După trei ore, la 9,38, a venit și precizarea viceprimarului Adrian Tudor, cel care are în coordonare, pe lângă ciorile și maidanezii din oraș, partea de cultură a municipiului. ”Târgu Jiul o să fie „capitala”, pentru că de la noi a pornit la drum România Modernă. Anul trecut am propus reamenajarea peisagistica a Parcului unde este amplasată statuia lui Tudor Vladimirescu. Era necesar să punem în valoare statuia, să intervenim la fântâna arteziană, mobilierul urban, etc. În urmă cu doi ani am propus Consiliului Local spre aprobare această investiție, și acum avem gata proiectul. Nu sunt deranjat că Romanescu se laudă cu acest proiect (nu îl consider plagiat😉).

Era momentul să înțeleagă ce important este patrimoniul local si istoria locală. Sper sa realizeze ceva și pt monumentul de la Podul Jiului, am propus si aprobat în Consiliul Local. Este momentul să facem ceva concret pentru promovarea orașului (gardul cimitirului nu a avut efectul scontat), este momentul ca: după 200 de ani orașul să se întoarcă la Tudor!”, și-a încheiat viceprimarul scrierea, cu o adaptare a sloganului electoral pe care intenționa să-l folosească, în cazul în care partidul l-ar fi desemnat candidat. Bineînțeles, urale și inimioare, din partea simpatizanților săi, mult mai puțini decât ai primarului, de parcă hoardelor de pesediști le-a fost tăiat abonamentul la internet.

Bollywood-ul din jurul statuii lui Tudor Vladimirescu

Dincolo de disputa electorală, trebuie remarcate fotografiile cu parcul în care se află amplasat ansamblul statuar ridicat în onoarea lui Tudor Vladimirescu, după reamenajare: un proiect făcut pe calculator, care nu are nimic în comun cu monumentul istoric pe care trebuie să-l pună în valoare, și nici cu celelalte monumente istorice învecinate, similar cu  machetele electorale futuriste cu Calea Eroilor și pasajele pietonale din centrul orașului, care ar fi trebuit să schimbe fața urbei de cel puțin opt ani.

Târgujienilor le mai este servită o astfel de machetă de prost gust, în care fântâna arteziană pare desprinsă din decorurile de filme indiene, în care oamenii vin cu șampon și prosop să facă băiță și ziua și noaptea, sau fac incantații și merg pe apă, iar din vârful unor chestii care seamană cu lemnele pentru focul de tabără este stăpuns cerul cu fascicule luminoase.

Un singur detaliu au pierdut din vedere arhitecții de grădină ai acestei machete kitschoase: de pe ansamblul statuar lipsesc leul, stema și basorelieful ”Trecerea Oltului”.

După pandemie, începe lupta pentru primărie și candidații o să ne prezinte acest kitsch drept operă de artă, pentru care se așteaptă finanțarea…

0 Shares
Publicitate
1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Radiologul Eugen Lăcătușu deschide clinica EcoScan, lângă spitalul 700. Medici de renume se alătură echipei

Postat acum

on

De către

Dr. Eugen Lăcătușu este un medic specialist în radiologie și imagistică medicală, activând în Târgu Jiu. El este cunoscut pentru competențele sale în tomografie computerizată (CT) și rezonanță magnetică (RMN).

Dr. Lăcătușu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și a participat la diverse cursuri de perfecționare anuală. Este recunoscut pentru profesionalismul și deschiderea sa către noile tehnologii medicale, precum și pentru modul calm și răbdător în care interacționează cu pacienții.

Lăcătușu este recunoscut atât la nivel local cât și național. Câteva spitale mari din București de stat trimit pentru diagnostice precise către doctorul Lăcătușu.

Radiologul Lăcătușu a deschis clinica EcoScan, având alături o echipă de profesioniști. Printre aceștia se numără Dr. Cristian Nedelcuță, medic primar urolog, doctor în Științe Medicale.


Dr. Cristian Nedelcuță

Echipei Doctorului Lăcătușu se alătură și un cunoscut medic gastroenterolog dar și un medic specialist în pneumologie. În viitor, în cadrul clinicii se vor oferi consultații și pe partea de chirurgie generală de către un cunoscut chirurg din capitală.

Clinica se găsește pe strada 23 August, lângă Spitalul 700.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Romanescu: “Am preluat noile mandate după câștigarea alegerilor locale”

Postat acum

on

De către

Mandatele pentru Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu au fost ridicate, astăzi, de candidații PSD, AUR și Partidul Verde, iar mandatele consilierilor PNL au fost ridicate de reprezentantul partidului în Circumscripția Municipală Nr. 1 Târgu Jiu, Eduard Berca.

Pe rețelele sociale, primarul Marcel Romanescu, câștigătorul alegerilor locale din 9 iunie, a anunțat că noile mandate au fost preluate. Acesta a postat inclusiv un filmuleț pe platforma Tik Tok pentru a transmite acest lucru.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

240 de preșcolari, vizitați de polițiști

Postat acum

on

De către

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Târgu Jiu au primit azi în vizită polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic.

Copiii au învățat regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni și au experimentat amprentarea, despre care au învățat că este o tehnică folosită de polițiști pentru identificarea anumitor categorii de persoane.

Totodată, ei au avut ocazia să se întâlnească cu câinele de urmă ”Vas”, din rasa ciobănesc german, folosit în activitățile de căutare specifice muncii de poliție, care, împreună cu conducătorul lui, a făcut mici exerciții demonstrative, spre deliciul copiilor care l-au răsplătit cu aplauze.

La întâlnirea cu polițiștii, discuțiile cu preșcolarii au vizat și promovarea unui comportament antivictimal și conștientizarea riscurilor la care se expun prin neglijarea normelor de conduită.

Prin intermediul acestui tip de activități, copiii înțeleg care este rolul polițistului în societate și sunt încurajați să aibă încredere în polițiști și în instituția poliției.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!