Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Primarul din Motru a pus gând rău gropilor de pe străzi

Postat acum

on

Municipiul Motru își schimbă fața. Străzile, trotuarele și parcările vor fi reabilitate, în perioada următoare. Șase artere de circulație din oraș vor fi reparate, până la toamnă. Este vorba de străzile care nu au fost incluse în proiecte cu finanțare europeană. Primarul Gigel Jianu a făcut apel la localnici, să elibereze străzile pe care se va interveni, pentru se putea efectua lucrările. „Vom reuși să reabilităm tot ceea ce necesită intervenție, la acest moment, infrastructura rutieră și pietonală neinclusă în proiectele cu finanțare europeană. Lucrările vizează străzile: Aleea Magnoliilor, Aleea Vișinului, str[zile Primăverii, Mesteacănului, Solitarilor, Aleea Creșei. De asemenea, vor fi înlocuite bordurile uzate și de pe alte străzi din oraș. Vă cer scuze, anticipat, pentru deranjul ce va fi provocat de echipele și utilajele constructorului. De asemenea, vă rog să colaborați cu agenții poliției locale, atunci când va fi necesară eliberarea anumitor zone”, a transmis primarul, locuitorilor urbei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

O firmă premiată din Botoșani va construi noua sală de sport din Fărcășești

Postat acum

on

De către

Firma Simion Tehnoconstruct din Botoșani a câștigat, luna trecută, licitația privind realizarea construcției la sala de sport din comună Fărcășești. Societatea în cauză a fost premiată în anul 2020, în cadrul celei de-a 28-a ediții a „Topului Naţional al Firmelor Private din România”- cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

Autoritatea contractantă a investiției este Compania Națională de Investiții. Firma va încasa peste 5,9 milioane de lei pentru realizarea lucrării din incinta Școlii Gimnaziale Victor Popescu din Valea cu Apă, comuna Fărcășești.

Firma se va ocupa de proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări si asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție inclus in subprogramul “Sali de sport”: “Sală de sport școlară – Școala Gimnazială „Victor Popescu”, sat Valea cu Apă, comuna Fărcășești, judetul Gorj”.

Societatea din Botoșani, potrivit site-ului de prezentare, este formată de oameni tineri și cu experiență, la activ având construirea a 10 săli sportive, 4 cămine culturale, Judecătoria Târgoviște, Punct trecere- Poliția de Frontieră IGPF Izvoarele Sucevei, ANL Târgu Frumos (în construcție) baze sportive și alte lucrări complexe cum ar fi consolidări de versanți sau refaceri de drumuri calamitate.

Un teren de 3395 de mp din comună Fărcășești, sat Valea cu Apă, a fost predat Companiei Naționale de Investiții, pe bază de protocol, pentru construirea în acest loc a acestei săli de sport cu 180 de locuri. Sala de sport va avea tribună și va aparține Școlii Gimnaziale Victor Popescu din localitate.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Se reiau lucrările la podul abandonat din Bălănești

Postat acum

on

De către

Lucrările la podul din comuna Bălănești, abandonate de luni bune, vor fi reluate, însă nu de firma care le-a început, ci de un nou constructor. Autoritățile județene au organizat o nouă procedură, pentru stabilirea unei alte societăți, care poate finaliza lucrarea, după ce constructorul care a obținut licitația inițială a renunțat să mai lucreze. „Am reziliat contractul, o să acționăm și în instanță constructorul, pentru a recupera daunele produse. Avem un nou câștigător al unei noi proceduri de achiziție publică și are termen maxim 30 de zile, pentru a pune în siguranță și pentru a reda circulația pe acel pod. Avem o ofertă bună din punct de vedere financiar și legal, o să semnăm contractul și vom da ordinul de începere a lucrărilor, pentru că avem toate avizele și autorizațiile necesare, astfel încât lucrarea să fie terminată în cel mai scurt timp”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

S-a pus piatra de temelie, pentru biserica nouă din Peșteana de Jos

Postat acum

on

De către

O biserică nouă se construiește în satul Peșteana de Jos, al comunei Fărcășești. Ieri, a fost pusă piatra de temelie a noii construcții, ce va fi edificată în următorii trei ani. Autoritățile locale au alocat, la sfârșitul anului trecut, fonduri din bugetul propriu, pentru edificarea lăcașului de cult. „Se aprobă acordarea unui sprijin financiar în sumă de 19.040 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de întocmire documentații în vederea realizării obiectivului de investiții „Construire biserică nouă în sat Peșteana de Jos, comuna Fărcășești și grup sanitar”, aproba consiliul local, în decembrie 2021.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR