Breaking News
Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Primarul comunei Ionești, un fals jurist? Prefectura Gorj i-a solicitat edilului diploma de studii!

Primarul comunei Ionești, un fals jurist? Prefectura Gorj i-a solicitat edilului diploma de studii!

Edilul comunei Ionești este suspectat că se folosește de calitatea de jurist, deși, acesta nu ar fi absolvit o Facultate de Drept. Acesta semnează documente la primărie, punându-și lângă nume această calitate, deși, în fapt, Marian Tătaru nu ar putea demonstra că are o diplomă în acest sens. Prefectura Gorj i-a solicitat, în scris, pe 14 ianuarie, primarului PSD să explice dacă este sau nu jurist, cerându-i o copie după diploma studiilor absolvite. La mai bine de o lună de la emiterea documentului, edilul nu a transmis Prefecturii Gorj, hârtia solicitată.

Primarul de Ionești și-a semnat și platforma electorală din 2016 cu calitatea de jurist, fiind acuzat, în prezent, că ar duce în eroare electoratul. De trei ani, consilierii de toate culorile politice din CL Ionești i-au cerut explicații edilului, pentru a lămuri dacă are studii superioare sau nu. De fiecare dată, potrivit, aleșilor locali, Tătaru sa dat-o după cireș, spunând că nu este obligat să explice acestora, ori cetățenilor, dacă este sau nu jurist.

Cert este că, printr-o adresă, Prefectura Gorj, i-a solicitat pe 14 ianuarie 2020 primarului documentul care să edifice că are studii juridice, în cauză vorbindu-se de un fals. La baza cererii Prefecturii se află o petiție a unui cetățean care a cerut instituției Prefectului lămuriri în acest sens.

Asta și pentru că, primarul folosește această calitate, momentan nedemonstrată, pe actele publice ale primăriei, acesta notându-și calitatea de jurist pe documente numeroase emise de instituția publică.

Corina Albulescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *