Connect with us

SPORT

Prima victorie pentru baschetbaliștii CSM

Postat acum

on

CSM Târgu Jiu a înregistrat prima victorie din acest sezon, după ce a trecut de CSM Galați, scor 94-75. Pe sferturi a fost 27-17, 21-15, 23-15, 23-28. Meciul a contat pentru etapa a-3-a din Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Arsenije Vuckovic a reușit 18 puncte și a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. “Jucătorii noștri au făcut o treabă extraordinară. Modul în care jucăm acum ne poate aduce mai multe victorii și, automat, va aduce și lumea la sală”, a declarat antrenorul Kresimir Basic, după victoria contra Galațiului.

Duminică seara, în prezența a peste 700 de spectatori, CSM Târgu Jiu a reușit o victorie entuziasmantă în fața CSM Galați. Baschetbaliștii gorjeni au dominat cea mai mare parte a meciului, reușind să câștige primele trei secvențe ale meciului. Cu un avantaj consistent pe tabela de marcaj, de +24 de puncte, gorjenii au redus din turație în ultimul sfert, pe care l-au câștigat gălățenii, dar fără a pune în pericol victoria echipei lui Kresimir Basic.

Primul coș al meciului a fost marcat de CSM Târgu Jiu. Dimitrius Underwood a fost la capătul primului atac reușit al gorjenilor. Gălățenii au egalat repede, dar Jason Hubbard a marcat primul coș de 3p al partidei, scor 5-2. Galațiul a ținut aproape și-a reușit să egaleze, dar Noam Weinberg, cu un coș de la interior a readus avantajul echipei din Târgu Jiu, scor 7-5. Jason Hubbard a venit și el cu primele sale puncte din meci și echipa din Târgu Jiu a urcat la 11-5 și 13-7, după o nouă reușită a lui Noam Weinberg. La jumătatea primul sfert, oaspeții s-au apropiat la doar o posesie, scor 13-11. Băieții lui Kresimir Basic au mărit presiunea la panoul advers. Dimitrius Underwood, după o pătrundere în forță, Noam Weinberg, cu un coș de la distanță, au dus scorul la 21-13. Gălățenii au replicat și-au strâns scorul la 21-17. Finalul primului act a aparținut gorjenilor, care au punctat prin Jalen Dupree și Octavian Popa Calotă, iar CSM Târgu Jiu a urcat la +10 pe tabelă, scor 27-17, scor cu care s-a încheiat primul sfert.

CSM Târgu Jiu a început în forță sfertul 2, cu un coș de 3p marcat de Ethan Wright, plus alte două reușite semnate Octavian Popa Calotă și Arsenije Vuckovic, pentru 34-19, scor care l-a determinat pe Florin Nini, antrenorul Galațiului, să ceară time-out. La reluare, tot gorjenii au fost cei care au marcat. Arsenije Vuckovic a dus scorul la 38-19, iar Jalen Dupree a făcut 40-21. După două incursiuni reușite ale oaspeților, la 40-25, și Kresimir Basic a cerut time-out. Baschetbaliștii au reacționat bine după timpul de odihnă și-au punctat prin Dimitrius Underwood și Jalen Dupree, pentru +20 pe tabelă, scor 45-25. Coșul lui Arsenije Vuckovic a închis sfertul 2, adjudecat de gorjeni cu 21-15. La pauza mare, CSM Târgu Jiu – CSM Galați 48-32.

Sfertul 3 a început cu o reușită a oaspeților, dar și cu o replică rapidă a gazdelor, prin Jalen Dupree, scor 52-34. Ethan Wright și Arsenije Vuckovic au refăcut avantajul de 20 de puncte al echipei din Târgu Jiu, scor 56-36. Reușitele de 3p ale lui Ethan Wright și coșurile de sub panou ale lui Arsenije Vuckovic și Jason Hubbard au dus diferența pe tabelă la +26, înregistrată în trei rânduri pe finalul sfertului trei: 67-41, 69-43 și 71-45. Gorjenii s-au impus și în actul 3, cu 23-15 și-au intrat în decisiv cu un avantaj de 24 de puncte.

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au început bine și ultimul act. Jason Hubbard, Arsenije Vuckovic și Dimitrius Underwood au urcat gruparea gorjeană la +30 pe tabelă, scor 77-47 și 79-49, cea mai mare diferență de scor din meci. Gorjenii au redus puțin turația, gălățenii au profitat, și-au marcat pentru 79-55. Kresimir Basic a cerut time-out, iar la reluare Jason Hubbard și Dimitrius Underwood a făcut 83-55. Gălățenii au mai redus din diferență, pentru 83-66. Jalen Dupree a făcut 87-67 la jumătatea ultimul sfert, în timp ce Noam Weinberg și Jason Hubbard au dus gruparea gorjeană la peste 90 de puncte marcate, scor 91-71. Galațiul a punctat pentru 91-75, dar Dimitrius Underwood a închis meciul la 94-75, pentru prima victorie stagională a gorjenilor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SPORT

Sportivii de la CS Pandurii Târgu Jiu, lăsați fără masă caldă de primărie! Prunariu: V-ați găsit de unde să faceți reduceri, de la gura sportivilor!

Postat acum

on

De către

Mihai Prunariu, directorul CS Pandurii Târgu Jiu, a făcut publică o adresă a primăriei municipiului prin care clubul era anunțat că UAT-ul nu mai plătește masa caldă pentru sportivi.

Reacția lui Prunariu a fost critică la adresa autorităților obligate să strângă cureaua.

„Că n-o să reduceți cheltuielile importante, tăiați de la copii!De Moș Nicolae asta e cadoul făcut de primărie și primar, celor mai buni sportivi din oraș și județ.Să nu credeți că dădea primăria de la ea, ci în urma unor obligații asumate prin protocol și hotărâri de consiliu local și de guvern, ca urmare a dărâmării stadionului vechi. Hotelul Sport, unde dormeau și mâncau sportivii clubului, este și acum închis din vina voastră.Ăsta e Marcel Romanescu și echipa lui!Dumnezeu să vă dea după suflet!Să vă fie rușine obrazului”, a transmis directorul clubului sportiv.

Primăria a anunțat, în scris, clubul, că nu mai poate achita cheltuielile de masă ale sportivilor pe luna noiembrie, decembrie… urmare a ordonanței austerității.

Continuă să citeşti

SPORT

Clubul Pandurii și-a prezentat sportivii care au obținut rezultate de excepție la box

Postat acum

on

Clubul Sporitv Pandurii Târgu Jiu și-a prezentat sportivii care au obținut rezultate de excepție la box. Tinerii au reprezentat cu mândrie Clubul Pandurii Târgu Jiu și România la competițiile interne și internaționale în anul 2023 și au obținut medalii de aur, argint și bronz. Aceștia sunt:

Căldăraru Florin

Palapuic Saly

Teodosescu Angelo

Teodosescu Mario

Brîncoveanu Cristina

Pobirci Ciprian

Cocoranu Alexandru

Grancea Carla

Popescu Alexandru

Continuă să citeşti

SPORT

Echipa lu Mititelu pierde, în deplasare

Postat acum

on

De către

FCU Craiova a mai pierdut un meci în Liga 1. Oltenii lu Mititelu au cedat în fața celor de la U Cluj, scor 2-1. Golurile au fost marcate de Ianis Stoica și Daniel Popa, pentru U Cluj și de Bahassa pentru FCU Craiova. FCU Craiova se află pe locul 14 în campionat.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!