Connect with us

SPORT

Prima victorie pentru baschetbaliștii CSM

Postat acum

on

0 Shares

CSM Târgu Jiu a înregistrat prima victorie din acest sezon, după ce a trecut de CSM Galați, scor 94-75. Pe sferturi a fost 27-17, 21-15, 23-15, 23-28. Meciul a contat pentru etapa a-3-a din Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Arsenije Vuckovic a reușit 18 puncte și a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. “Jucătorii noștri au făcut o treabă extraordinară. Modul în care jucăm acum ne poate aduce mai multe victorii și, automat, va aduce și lumea la sală”, a declarat antrenorul Kresimir Basic, după victoria contra Galațiului.

Duminică seara, în prezența a peste 700 de spectatori, CSM Târgu Jiu a reușit o victorie entuziasmantă în fața CSM Galați. Baschetbaliștii gorjeni au dominat cea mai mare parte a meciului, reușind să câștige primele trei secvențe ale meciului. Cu un avantaj consistent pe tabela de marcaj, de +24 de puncte, gorjenii au redus din turație în ultimul sfert, pe care l-au câștigat gălățenii, dar fără a pune în pericol victoria echipei lui Kresimir Basic.

Primul coș al meciului a fost marcat de CSM Târgu Jiu. Dimitrius Underwood a fost la capătul primului atac reușit al gorjenilor. Gălățenii au egalat repede, dar Jason Hubbard a marcat primul coș de 3p al partidei, scor 5-2. Galațiul a ținut aproape și-a reușit să egaleze, dar Noam Weinberg, cu un coș de la interior a readus avantajul echipei din Târgu Jiu, scor 7-5. Jason Hubbard a venit și el cu primele sale puncte din meci și echipa din Târgu Jiu a urcat la 11-5 și 13-7, după o nouă reușită a lui Noam Weinberg. La jumătatea primul sfert, oaspeții s-au apropiat la doar o posesie, scor 13-11. Băieții lui Kresimir Basic au mărit presiunea la panoul advers. Dimitrius Underwood, după o pătrundere în forță, Noam Weinberg, cu un coș de la distanță, au dus scorul la 21-13. Gălățenii au replicat și-au strâns scorul la 21-17. Finalul primului act a aparținut gorjenilor, care au punctat prin Jalen Dupree și Octavian Popa Calotă, iar CSM Târgu Jiu a urcat la +10 pe tabelă, scor 27-17, scor cu care s-a încheiat primul sfert.

CSM Târgu Jiu a început în forță sfertul 2, cu un coș de 3p marcat de Ethan Wright, plus alte două reușite semnate Octavian Popa Calotă și Arsenije Vuckovic, pentru 34-19, scor care l-a determinat pe Florin Nini, antrenorul Galațiului, să ceară time-out. La reluare, tot gorjenii au fost cei care au marcat. Arsenije Vuckovic a dus scorul la 38-19, iar Jalen Dupree a făcut 40-21. După două incursiuni reușite ale oaspeților, la 40-25, și Kresimir Basic a cerut time-out. Baschetbaliștii au reacționat bine după timpul de odihnă și-au punctat prin Dimitrius Underwood și Jalen Dupree, pentru +20 pe tabelă, scor 45-25. Coșul lui Arsenije Vuckovic a închis sfertul 2, adjudecat de gorjeni cu 21-15. La pauza mare, CSM Târgu Jiu – CSM Galați 48-32.

Sfertul 3 a început cu o reușită a oaspeților, dar și cu o replică rapidă a gazdelor, prin Jalen Dupree, scor 52-34. Ethan Wright și Arsenije Vuckovic au refăcut avantajul de 20 de puncte al echipei din Târgu Jiu, scor 56-36. Reușitele de 3p ale lui Ethan Wright și coșurile de sub panou ale lui Arsenije Vuckovic și Jason Hubbard au dus diferența pe tabelă la +26, înregistrată în trei rânduri pe finalul sfertului trei: 67-41, 69-43 și 71-45. Gorjenii s-au impus și în actul 3, cu 23-15 și-au intrat în decisiv cu un avantaj de 24 de puncte.

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au început bine și ultimul act. Jason Hubbard, Arsenije Vuckovic și Dimitrius Underwood au urcat gruparea gorjeană la +30 pe tabelă, scor 77-47 și 79-49, cea mai mare diferență de scor din meci. Gorjenii au redus puțin turația, gălățenii au profitat, și-au marcat pentru 79-55. Kresimir Basic a cerut time-out, iar la reluare Jason Hubbard și Dimitrius Underwood a făcut 83-55. Gălățenii au mai redus din diferență, pentru 83-66. Jalen Dupree a făcut 87-67 la jumătatea ultimul sfert, în timp ce Noam Weinberg și Jason Hubbard au dus gruparea gorjeană la peste 90 de puncte marcate, scor 91-71. Galațiul a punctat pentru 91-75, dar Dimitrius Underwood a închis meciul la 94-75, pentru prima victorie stagională a gorjenilor.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Echipa CS Vulturii Fărcășești, premiată de AJF Gorj

Postat acum

on

De către

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Gorj a premiat, astăzi, echipa campioană a Ligii a 4 a, CS Vulturii Fărcășești. La festivitatea de premiere a participat și susținătorul numărul unu al echipei, primarul localității Constantin Drăgoescu.

,,Multă baftă în meciurile de baraj și ne dorim cu toții o nouă promovare în Liga a 3 a”, au transmis reprezentanții AJF Gorj.

Continuă să citeşti

SPORT

Adrian Zorlescu: Sportul gorjean necesită un sprijin constant!

Postat acum

on

De către

Adrian Zorlescu candidatul AUR la Președinția Consiliului Județean Gorj a asistat la meciurile de handbal ale fetelor sale. A tras ușor următoarea concluzie: „sportul, la nivelul județului Gorj, necesită un sprijin constant și investiții semnificative pentru a asigura copiilor noștri oportunitatea de a participa la cât mai multe competiții de acest gen. Aceste evenimente nu doar că dezvoltă abilitățile fizice și mentale ale tinerilor, dar și întăresc spiritul de echipă și comunitate”.

Politicianul a menționat că copiii săi îl fac mândru, subliniind că este necesar că sportul la nivel județean sa fie susținut.

„Sunt profund mândru de fetele mele și de efortul lor pe teren. Performanțele lor sunt o dovadă clară a muncii și dedicării de care dau dovadă. În calitate de părinte și susținător al sportului, îmi reafirm angajamentul de a fi alături de ele și de a le sprijini în continuare. Îmi doresc ca prin inițiativele și eforturile noastre comune să putem crea și extinde oportunitățile sportive în județul Gorj. Este esențial să investim în infrastructura sportivă și să organizăm evenimente care să le permită tinerilor noștri să-și exploreze și să-și valorifice potențialul. Viitorul sportului în Gorj depinde de sprijinul și implicarea noastră.

 

 

Continuă să citeşti

SPORT

Festivalul Regional de Dans și Arte Marțiale „Măiastra” – Un eveniment de succes la Târgu-Jiu

Postat acum

on

De către

Municipiul Târgu-Jiu a fost, la finalul săptămânii trecute, gazda primei ediții a Festivalului Regional de Dans și Arte Marțiale „Măiastra”.

Organizat de Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, festivalul a reunit un număr impresionant de participanți, peste 500, multe echipe de dans și de karate din toată țara, oferind un adevărat spectacol de mișcare și voie bună. Dintre aceștia, peste 200 de copii și juniori, practicanți de karate kyokushin de la Palatul Copiilor și cluburi sportive, s-au întrecut pe tatami în probele de kata și kumite.

Evenimentul a fost marcat de prezența unor oficialități locale de seamă, inclusiv primarul Municipiului Târgu-Jiu, care a subliniat importanța susținerii activităților culturale și sportive în comunitate. De asemenea, au fost prezenți inspectori școlari și profesori de la palatele și cluburile copiilor, precum și antrenori sau instructori de karate kyokushin, care au asistat cu mândrie la evoluțiile elevilor lor.

Festivalul „Măiastra” a fost mai mult decât o competiție, a fost o sărbătoare a talentului și a pasiunii, un prilej de a aduce împreună copii și tineri, într-o atmosferă de camaraderie și respect. Acest eveniment a demonstrat încă o dată că prin colaborare și dedicare, putem oferi tinerilor noștri oportunități valoroase de dezvoltare și afirmare.

„Mulțumim pentru invitația la festival, mulțumim tuturor participanților, organizatorilor si susținătorilor, care au făcut posibilă această minunată manifestare. Așteptăm cu nerăbdare edițiile viitoare ale Festivalului „Măiastra” și continuarea tradiției de excelență în dans și arte marțiale”, a transmis Dorin Dumitru, reprezentantul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de karate din municipiu.

Continuă să citeşti