Connect with us

ACTUALITATE

Președintele Consiliului Județean Gorj, reacție la declarațiile lui Vâlceanu

Postat acum

pe

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a reacționat la declarațiile deputatului Dan Vâlceanu, declarații făcute în Parlamentul României.

„Într-o halucinantă declarație susținută în Parlamentul României, Dan Vîlceanu mă învestește, pur și simplu, cu funcția de ministru al Sănătății în județul Gorj, dovedind nu doar o exaltare cel puțin nefirească din punct de vedere medical, ci și faptul că nu cunoaște nici legea și nici realitățile din județul nostru.
Hai să ne facem că am uitat cu toții că pe toată durata stării de urgență spitalele s-au aflat în administrarea directă a Ministerului Sănătății și sub coordonarea DSP din punct de vedere medical, ce-i drept o perioadă de mare glorie în care la conducerea spitalelor au fost numiți manageri chelneri, șoferi, ciocli și alte personaje cu pregătire deosebită.
Trecând însă peste elucubrațiile deputatului Vîlceanu, din respect pentru gorjeni, voi face totuși câteva precizări:
– Spitalul Județean din Târgu-Jiu, din punct de vedere administrativ, se află sub coordonarea Consiliului Județean însă, din punct de vedere medical și metodologic, se află sub coordonarea Ministerului Sănătății.
– Tot ce am putut face și a ținut de Consiliul Județean, am făcut. Am reabilitat mai multe secții medicale (și continuăm reabilitarea), am achiziționat toată aparatura medicală și instrumentarul medical solicitat de medici și am accesat toate fondurile europene disponibile pentru aparatură medicală, materiale de protecție, reabilitare și extindere.
Dezaprob în totalitate comportamentul și discursul aberant al deputatului PNL de Gorj și consider că a lansa astfel de minciuni de la tribuna Parlamentului României, denotă o lipsă totală de bun simț, un politicianism ieftin, o aroganță și o grosolănie nemăsurată.
Gorjenii știu cu cine au de-a face și de aceea au taxat și vor taxa întotdeauna asemenea derapaje din partea unui reprezentant al Gorjului. Tot ce pot eu să-i asigur pe cetățeni este că promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală nu vor rămâne simple vorbe în vânt. Investițiile în sănătate vor continua pentru că, așa cum am demonstrat deja, eu sunt un om al faptelor.
Îmi este greu să îmi imaginez amărăciunea pe care a simțit-o personalul medical, toți cei care de mai bine de un an de zile sunt în avangarda luptei anti-Covid, auzind un parlamentar gorjean cum își face de ocară județul și concetățenii. Pentru această mârlănie și mare nedreptate pe care deputatul Vîlceanu le-a făcut-o tuturor celor care lucrează în Spitalul Județean din Târgu-Jiu, îmi cer eu scuze, asigurându-i totodată de întreaga noastră considerație pentru tot efortul depus pentru a salva vieți”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Reacția președintelui Consiliului Județean Gorj a venit după ce, deputatul Dan Vâlceanu a declarat, în Parlamentul României, că ”mori în spitalul din Târgu Jiu”. Totodată, acesta l-a acuzat pe Cosmin Popescu de situația în carr se află unitatea medicală.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Noi condiții de muncă pentru românii care vor să lucreze în Germania

Postat acum

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj informează cetățenii români care intenționează să lucreze ca sezonieri în Germania în legătură cu noile condiții de muncă și de cazare, având în vedere restricțiile în vigoare, precum și actualizarea procedurilor  introduse în contextul epidemiologic actual.

„Un material realizat de Ministerul Alimentației, Agriculturii și Pădurilor din Bavaria, cu subtitrare în limba română, destinat lucrătorilor sezonieri, poate fi accesat atât pe site-ul Inspecției Muncii, www.inspecțiamuncii.ro, cât și pe site-ul instituției noastre, www.itmgorj.ro, la secțiunea Noutăți, sub titlul “Informații destinate cetățenilor români care intenționează să lucreze ca lucrători sezonieri în Germania’’, precum alte informații  despre intermedierea și plasarea forței de muncă în străinătate, sub titlul “Informații destinate persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

Continuă să citești

ACTUALITATE

Blocul 6 de la SE Rovinari, în pericol să se închidă

Postat acum

pe

Cărbunele care ajunge la SE Rovinari este suficient pentru menținerea în funcțiune a maxim două grupuri, asta deoarece sunt unități blocate care nu pot furniza lignitul necesar. Salariații sunt îngrijorați că și grupul 6 se va închide, asta deoarece funcționează continuu de câteva luni, nefiind oprit, asta din considerentul că s-a dorit a se produce energie ieftină, continuu, la capacitate maximă, pentru România.

SE Rovinari funcționează acum cu trei grupuri, cu 3,4 și 6. Acestea au fost oprite doar pentru mici reparații, spun surse din companie, iar dacă unul va pica, le va afecta și pe celelalte.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Amendă uriașă pentru o societate din Gorj. Vezi AICI motivul

Postat acum

pe

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat astăzi verificări la o societate cu activitate de „cazare” din orașul Tg Cărbunești, ca urmare a unor sesizări. Constatările efectuate au scos în evidență faptul că această societate își incinera propriile deșeuri generate. Fapta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15 000 lei.

Continuă să citești

Târgu Jiu
13°
Sunny
07:1118:08 EET
Feels like: 13°C
Wind: 5km/h SW
Humidity: 53%
Pressure: 1034.54mbar
UV index: 3
FriSatSun
17/4°C
14/0°C
11/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI