Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Pompiliu Ciolacu nu mai dorește să participe la concurs!

Postat acum

on

Pompiliu Ciolacu nu mai dorește să candideze pentru postul vacant de director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Ciolacu a candidat recent pentru această funcție, alături de actualul director al instituției, Ion Cepoi, dar ambii au obținut note sub 7.00 la concurs. Competiția va fi reluată dar Ciolacu a spus că nu mai vrea niciun concurs, pentru că nu își mai dorește postul. Acesta are o jumătate de normă în cadrul instituției. Ciolacu s-a declarat dezamăgit de cum s-a punctat concursul.

Nu este cazul însă și a lui Cepoi care deși este la pensie și are o vârstă înaintată nu vrea să de-a înapoi și vrea, în continuare, să încaseze o chenzină mare din bani publici.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Mască de paradă din epoca romană, descoperită la Albeni

Postat acum

on

De către

Masca de fier de epocă romană a fost descoperită de un detectorist de metale în august anul trecut. Cel care a scos la iveală acest obiect deosebit este Betej Gabriel.

Aceasta mască de paradă este unicat in Romania, susține arheologul Muzeului Județean Gorj, Gheorghe Calotoiu, asta și pentru că obiecte similare au fost descoperite fiind confecționate doar din bronz. Calotoiu a explicat că astfel de măști erau folosite de soldații romani în diferite exerciții de luptă sau la diverse sărbători.

Masca de la Albeni se află acum la Muzeul Județean Gorj dar urmează să fie trimisă la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” din București pentru a fi restaurată. Abia după restaurare, obiectul unicat va fi expus publicului la muzeul din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Proiect de peste 95 de milioane de lei pentru restaurarea Muzeului Curtișoara

Postat acum

on

De către

Muzeul arhitecturii populare din Curtișoara, va intra într-un amplu proces de restaurare și revitalizare, anunță consilierul județean de la PSD, Ionuț Drăgoi.

„Proiectul de hotărâre pe care l-am votat, alături de colegii mei consilieri, în ultima ședință a Consiliului Județean Gorj din anul precedent, vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Restaurarea și revitalizarea Muzeului arhitecturii populare, Curtișoara”. Scopul realizării obiectivului de investiții este de a asigura condiții optime de organizare și desfășurare a activității muzeului și de dezvoltare a turismului în Gorj prin promovarea identității culturale a județului Gorj, valorificarea culturală a caselor, precum și prin asigurarea unui spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități culturale diverse: spectacole, expoziții etc.”, anunță alesul județean.

De altfel, valoarea totală a obiectivului de investiție este de 95.954.360,73 lei (inclusiv T.V.A.). Durata estimată de execuție este de 36 luni.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Bienală internațională de arte grafice „Constantin Brâncuși”, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Joi, 11 august, ora 18:00 la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va avea loc vernisajul primei ediții a Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”.  

Vor participa peste 60 de artiști plastici din 40 țări: Albania, Argentina, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, Chile, China, Croația, Danemarca, Egipt, Elveția, Etiopia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, Mali, Marea Britanie, Mexic, Muntenegru, Peru, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Este prima și singura bienală internațională de grafică din regiunea Olteniei și are ca obiectiv principal să se dezvolte sistematic și să devină una din cele mai importante manifestări din cadrul internațional. Publicul va putea să intre în contact cu creațiile artiștilor contemporani de pe cele cinci continente. În deschiderea evenimentului, va avea loc un recital susținut de către Rozalia Pataki – harpă și Ionuț Voinea – violoncel, muzicieni, membri ai Filarmonicii Oltenia Craiova.

Intrarea este gratuită atât pentru eveniment, cât și pentru expoziție.

Echipa organizatorică este formată din: doamna Denisa ȘUȚĂ – manager interimar al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, domnul ZuZu CARATANASE – artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și coordonator asociat, domnul Ștefan BALOG -artist plastic, Președinte al Fundației „Inter-Art” Aiud și curator asociat, domnul Ovidiu IONESCU- artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte din București și curator asociat și domnul Florin STOICIU- artist plastic, prof. univ. dr. la Universitatea „Ovidius” din Constanța și curator asociat.

 

Partenerii acestui eveniment sunt: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Fundația „Inter-Art” Aiud și Asociația Culturală „Nomen Est Omen” București, Instituția Prefectului județul Gorj și Primăria Municipiuli Targu Jiu

La finele evenimentului, pe data de 30 septembrie, va fi lansat catalogul expoziției însoțit de texte critice semnate de către domnul academician Răzvan THEODORESCU – Vicepreședinte al Academiei Române, prof. univ. dr. habil. dr.h.c. și Președinte de Onoare al bienalei și de către domnul Mihai PLĂMĂDEALĂ- doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România).

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR