Connect with us

ULTIMA ORĂ

Polițiști rutieri au depistat zece șoferi sub influența alcoolului la volan

Postat acum

on

Polițiștii rutieri au depistat în acest weekend mai mulți șoferi sub influența alcoolului, care conduceau autovehicule pe drumurile publice.

Un tânăr, de 30 de ani și un bărbat, de 70 de ani, din municipiul Târgu Jiu, au fost depistați de polițiștii rutieri, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, având alcoolemii de 1,21 mg/l, respectiv 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au mai prins în flagrant delict alți opt conducători auto din municipiul Târgu Jiu,comuna Schela, Săulești, Stoina și Văgiuleşti, orașul Țicleni și comuna Bala, județul Mehedinți, având concentrații cuprinse între 0,41 mg/l și 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei zece șoferi au fost conduși la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența a

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Șeful de post, prins beat în sediu. Polițist găsit băut la volan

Postat acum

on

De către

Șeful unui post de poliție din județul Olt a fost prins beat în sediul instituției, iar un alt poliţist a fost prins băut într-o autospecială de poliție. S-a întâmplat ieri, în localitatea Brâncoveni. Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, în jurul orei 16.00, printr-un apel la 112. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina. „Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program”, arată reprezentanții IPJ Olt.
Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție.
Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. Polițistului i-a fost întocmit dosar penal.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Pentru ce vin cele 534 milioane euro în Gorj

Postat acum

on

De către

Gorjul primește, prin Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ), 534 de milioane de euro, pentru dezvoltarea economică a județului Gorj.
Consiliul Județean Gorj a început demersurile pentru obținerea fondurilor alocate prin Fondul pentru o Tranziție Justă în 20 ianuarie 2020, printr-o adresă înaintată Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care a solicitat includerea Gorjului în Planul Teritorial de Tranziție Justă (PTTJ), ce urma să fie elaborat pentru accesarea sumelor disponibile României prin JTF. Au urmat doi ani de activitate intensă și un volum apreciabil de documentare, corespondențe, întâlniri, fizice și on-line și discuții pe marginea elaborării Planului, atât cu reprezentanții MIPE cât și cu autorități locale, mediul de afaceri, consultanți și reprezentanți ai societății civile din județ și de la nivel național, în așa fel încât să fie maximizată eficiența programului de finanțare și obținerea unei alocări financiare cât mai realiste pentru județ.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Senatorul Iordache, întâlnire la Ministerul Energiei pentru PUG-ul municipiului

Postat acum

on

De către

Liderul PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, se implică în problema PUG-ului pentru municipiul Târgu Jiu.

„La Ministerul Dezvoltării, împreună cu Victor Banța, am avut o întâlnire, de o importanță majoră pentru Municipiul Târgu Jiu, cu reprezentanții Institutului Național de Cercetare si Dezvoltare URBAN–INCERC, având ca temă finalizarea Planului de Urbanism General al Municipiului Târgu-Jiu”, a transmis Iordache pe pagina sa de Facebook.”Ne dorim cu toții să sprijinim finalizarea acestui proiect, fiind constienți de importanța pe care o are pentru dezvoltarea Municipiului Tg Jiu, dar și în vederea evitării unui blocaj care ar putea să apară începând din anul 2023 din lipsa PUG-ului. Primăria Târgu-Jiu va fi în imposibilitatea eliberării autorizațiilor de construire sau de realizarea a noi proiecte de dezvoltare a orașului. Mulțumim și pe această cale reprezentanților Institutului Național de Cercetare si Dezvoltare care, deși au contract de realizare a PUG ului din anul 2008, până în anul 2017 s-au confruntat cu o lipsă de preocupare din partea administrației de la Târgu-Jiu pentru finalizarea PUG”, a completat senatorul de Gorj.

„Am obținut un angajament din partea reprezentanților URBAN-INCERC că vor lucra aproape voluntar în perioada următoare, cu o singură condiție, o implicare substanțială din partea Primăriei Târgu-Jiu”, a mai menționat liberalul.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR