Connect with us

ACTUALITATE

PNL arată cu degetul spre PSD să opereze „concedierea” din DGASPC Gorj a mamei fetei agresoare!

Postat acum

on

0 Shares

Scandalul în jurul adolescentei de la Târgu Jiu care a agresat, împreună cu alte prietene, o fată din municipiu, a băgat zânzanie între PNL și PSD și la mijloc, Ministerul Muncii. Astfel, potrivit ministrului Muncii, PSD i-ar fi cerut concedierea mamei fetei agresoare, femeia lucrând la DGASPC Gorj. Mama fetei lucrează însă de 18 ani în structura aflată în subordinea DGASPC Gorj iar nimeni din conducerea instituției nu a luat în calcul să o concedieze. 

Cu toate acestea, ministrul Muncii a scris pe Facebook, după o postare a lui Mircea Badea, următoarele: „Acum câteva zile a avut loc un incident violent între mai multe fete provenind din mai multe familii din Tg. Jiu. Este foarte grav că se întâmplă astfel de lucruri. Și este, deopotrivă, regretabil că aceste adolescente au un astfel de comportament. Cu siguranță, cauzele sunt profunde și trebuie înțeles bine acest fenomen. În cazul de față instituțiile publice de pe plan local au și intervenit. Poliția a intervenit, conform procedurii. Așa trebuie să procedeze. PSD de fapt nu vrea să funcționeze statul, instituțiile care au responsabilități. Vrea violență. Cine este cea mai bună țint – ministrul căruia îi cere să o concedieze pe mama fetei dintr-o instituție, DGASPC (aici lucrează mama fetei), care oricum nu este în subordinea mea, ci a Președintelui Consiliului Județean, PSD-istul Mihai Popescu. L-a văzut cineva la față? Popescu, bănuiesc că nu ai liniște până nu se face lumină în acest caz. Semnezi cumva demiterea mamei fetiței? Așa îți cere partidul, direct sau prin interpuși”.

Atacul liberal, în plină campanie electorală a, fost tratat de CJ Gorj cu un comunicat de presă al DGASPC astfel: „Mama minorei din filmările apărute în spaţiul public este angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, din data de 14.10.2002, în funcţia de asistent medical principal.
Aceasta îşi desfăşoară activitatea la unul din complexurile de servicii sociale din subordinea DGASPC, ai cărui beneficiari sunt copii cu handicap grav. În această perioadă, nu a fost sancţionată disciplinar, activitatea sa fiind evaluată anual la nivelul calificativului „foarte bine”. Faptul că aceasta este mama fetei implicate în scandalul în care o minoră este lovită de alţi trei minori, nu poate duce la dispunerea de către angajator a unei sancţiuni disciplinare, angajata instituţiei noastre nesăvârşind vreo abatere disciplinară, cu atât mai mult nu poate dispune concedierea acesteia”.

 

 

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Muzeu virtual, la Peștișani

Postat acum

on

De către

Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani au lansat  proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă ce aduce în prim-plan arta, oferind tinerilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se implica activ în comunitate, prin crearea unui muzeu digital care are în prim plan viața și operele lui Constantin Brâncuși.

 

Proiectul TEEN ART MUSEUM își propune să ofere oportunități inovatoare de exprimare artistică tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani.

Tinerii vor fi protagoniștii proiectului, participând la ateliere de artă grafică și video digitală, unde vor învăța să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime viziunea.
Obiectivele proiectului sunt multiple și includ: creșterea gradului de implicare în procesul de promovare a patrimoniului cultural; creșterea oportunităților de exprimare artistică prin intermediul artei digitale și noilor media; dobândirea competențelor specifice pentru crearea de conținut digital și media; activarea culturală și comunitară prin crearea unui muzeu digital, oferind un spațiu alternativ pentru cel puțin 300 de persoane din comunitatea Peștișani în lunile septembrie și octombrie 2024.


Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală. TEEN ART MUSEUM va putea fi vizitat de copiii și tinerii din întreg județul și nu numai.
Muzeul digital creat în cadrul proiectului va cuprinde lucrări grafice și videoclipuri realizate de tineri sub îndrumarea specialiștilor, precum și conținut media proiectat pe ecranele muzeului și conținut pentru instrumentele VR. Dotarea precum și conținutul digital vor fi donate cu titlu gratuit Primăriei Peștișani, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității.
“TEEN ART MUSEUM este, de fapt, un spațiu în care tinerii devin creatori ai propriilor lor experiențe artistice și contribuie activ la dezvoltarea culturală și comunitară a localității lor”, au transmis reprezentanții Asociației Be Teen.
Proiectul este finanțat prin AFCN și implementat de Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Festivalul– concurs de muzică populară oltenească “Maria Apostol”, la Runcu

Postat acum

on

De către

Au început înscrierile pentru Festivalul – Concurs al Cântecului Popular Oltenesc „Maria Apostol”, ediția a XIII-a, de la Runcu.

Până pe data de 7 mai 2024, inclusiv, se pot înscrie tinerii interpreți din Oltenia cu vârsta între 7 și 35 de ani, câte 2 din fiecare județ, cu excepția Gorjului (din Gorj se pot înscrie mai mulți).
Vineri, 10 mai 2024, de la ora 16:00, la Runcu se va desfășura Festivalul – Concurs al Cântecului Popular Oltenesc „Maria Apostol”, ediția a XIII-a.

,,Concurenții sunt așteptați în data de 10 mai, ora 13:00, la Căminul Cultural din Runcu, unde se vor desfășura repetițiile cu orchestra.
Organizatorii acestui eveniment sunt:
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliul Local şi Primăria Runcu, Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu
Relații suplimentare și înscrieri:
Emilia Drăgotoiu Nanu, referent de specialitate, în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – 0724589018
Adelin Logofetescu, Primăria comunei Runcu – 0765883011″ , au transmis organizatorii evenimentului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Locuitorii satului Cocoreni vor avea gaze naturale

Postat acum

on

De către

,,Ca urmare a demersurilor Primăriei Comunei Bâlteni, au fost obținute aprobările necesare și a fost semnat contractul de cofinanțare cu DISTRIGAZ SUD REȚELE S.R.L și ENGIE ROMÂNIA S.A., pentru introducere gaze în satul Cocoreni.
Urmează a fi intreprinse toate demersurile pentru obținerea aprobărilor necesare și pentru satele în care nu sunt gaze. Avem atât capacitatea cât și competența pentru acestea”, au transmis reprezentanții primăriei Bâlteni.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!