Connect with us

ACTUALITATE

PNL arată cu degetul spre PSD să opereze „concedierea” din DGASPC Gorj a mamei fetei agresoare!

Postat acum

on

Scandalul în jurul adolescentei de la Târgu Jiu care a agresat, împreună cu alte prietene, o fată din municipiu, a băgat zânzanie între PNL și PSD și la mijloc, Ministerul Muncii. Astfel, potrivit ministrului Muncii, PSD i-ar fi cerut concedierea mamei fetei agresoare, femeia lucrând la DGASPC Gorj. Mama fetei lucrează însă de 18 ani în structura aflată în subordinea DGASPC Gorj iar nimeni din conducerea instituției nu a luat în calcul să o concedieze. 

Cu toate acestea, ministrul Muncii a scris pe Facebook, după o postare a lui Mircea Badea, următoarele: „Acum câteva zile a avut loc un incident violent între mai multe fete provenind din mai multe familii din Tg. Jiu. Este foarte grav că se întâmplă astfel de lucruri. Și este, deopotrivă, regretabil că aceste adolescente au un astfel de comportament. Cu siguranță, cauzele sunt profunde și trebuie înțeles bine acest fenomen. În cazul de față instituțiile publice de pe plan local au și intervenit. Poliția a intervenit, conform procedurii. Așa trebuie să procedeze. PSD de fapt nu vrea să funcționeze statul, instituțiile care au responsabilități. Vrea violență. Cine este cea mai bună țint – ministrul căruia îi cere să o concedieze pe mama fetei dintr-o instituție, DGASPC (aici lucrează mama fetei), care oricum nu este în subordinea mea, ci a Președintelui Consiliului Județean, PSD-istul Mihai Popescu. L-a văzut cineva la față? Popescu, bănuiesc că nu ai liniște până nu se face lumină în acest caz. Semnezi cumva demiterea mamei fetiței? Așa îți cere partidul, direct sau prin interpuși”.

Atacul liberal, în plină campanie electorală a, fost tratat de CJ Gorj cu un comunicat de presă al DGASPC astfel: „Mama minorei din filmările apărute în spaţiul public este angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, din data de 14.10.2002, în funcţia de asistent medical principal.
Aceasta îşi desfăşoară activitatea la unul din complexurile de servicii sociale din subordinea DGASPC, ai cărui beneficiari sunt copii cu handicap grav. În această perioadă, nu a fost sancţionată disciplinar, activitatea sa fiind evaluată anual la nivelul calificativului „foarte bine”. Faptul că aceasta este mama fetei implicate în scandalul în care o minoră este lovită de alţi trei minori, nu poate duce la dispunerea de către angajator a unei sancţiuni disciplinare, angajata instituţiei noastre nesăvârşind vreo abatere disciplinară, cu atât mai mult nu poate dispune concedierea acesteia”.

 

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat, azi, ajutorul de stat pentru CEO

Postat acum

on

De către

Guvernul a adoptat, azi, hotărârea de guvern privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru restructurare, sub formă de grant Societăţii „Complexul Energetic Oltenia” S.A. în scopul finanţării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2023. Astfel, compania va primi un ajutor de stat în valoare de 449 milioane lei pentru anul 2023.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ajutorul de stat de restructurare sub formă de granturi se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, şi va fi folosit pentru:

a) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră necesare pentru îndeplinirea obligaţiei de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2023;

b) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2023, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2024”.

Ajutorul de stat este acordat anual, de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei, în limita prevederilor bugetare aprobate şi se aprobă prin hotărâri ale Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Tismana: Spectacol caritabil pentru Bianca, de Florii!

Postat acum

on

De către

Pe data de 9 aprilie, la orele 14.00, în ziua de ,,Florii,, Primăria Orașului Tismana, alături de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, Casa de Cultură „George Coșbuc” va organiza spectacolul caritabil ” Împreună pentru Bianca”.

La spectacolul organizat vor fi prezenți următorii soliști vocali care ne vor încânta cu melodiile lor și anume: Claudia Torop, Roberta Crintea, Maria Loga, Alexandra Bleaje, Andra Matei, Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Adi Ologu, Tantan Florin.

Toți banii din vânzarea biletelor și din urma mobilă care se vor aduna în urma acestui spectacol caritabil vor fi depuși în cont pe numele Biancăi. Biletele se pot cumpăra de la sediul Casei de Cultură de la directorul Tantan Florin sau se la primarul Petre Remetea.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă de salubritate, amendată cu 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Firma de salubritate Polaris a fost amendată cu 50.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu. Un camion a fost filmat în timp ce transporta deșeuri, fără să le asigure, resturile căzând pe drum. “Deșeurile care urmează a fi transportate trebuie asigurate în timpul transportului astfel încât să nu fie spulberate pe carosabil. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au verificat în cursul acestei săptămâni un operator de colectare deșeuri ce acționează pe raza județului Gorj, iar în baza unor probe video primite, s-a stabilit că acesta nu a respectat normele de mediu pe parcursul efectuării transportului. Operatorul în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR