Connect with us

ACTUALITATE

PNL arată cu degetul spre PSD să opereze „concedierea” din DGASPC Gorj a mamei fetei agresoare!

Postat acum

on

Scandalul în jurul adolescentei de la Târgu Jiu care a agresat, împreună cu alte prietene, o fată din municipiu, a băgat zânzanie între PNL și PSD și la mijloc, Ministerul Muncii. Astfel, potrivit ministrului Muncii, PSD i-ar fi cerut concedierea mamei fetei agresoare, femeia lucrând la DGASPC Gorj. Mama fetei lucrează însă de 18 ani în structura aflată în subordinea DGASPC Gorj iar nimeni din conducerea instituției nu a luat în calcul să o concedieze. 

Cu toate acestea, ministrul Muncii a scris pe Facebook, după o postare a lui Mircea Badea, următoarele: „Acum câteva zile a avut loc un incident violent între mai multe fete provenind din mai multe familii din Tg. Jiu. Este foarte grav că se întâmplă astfel de lucruri. Și este, deopotrivă, regretabil că aceste adolescente au un astfel de comportament. Cu siguranță, cauzele sunt profunde și trebuie înțeles bine acest fenomen. În cazul de față instituțiile publice de pe plan local au și intervenit. Poliția a intervenit, conform procedurii. Așa trebuie să procedeze. PSD de fapt nu vrea să funcționeze statul, instituțiile care au responsabilități. Vrea violență. Cine este cea mai bună țint – ministrul căruia îi cere să o concedieze pe mama fetei dintr-o instituție, DGASPC (aici lucrează mama fetei), care oricum nu este în subordinea mea, ci a Președintelui Consiliului Județean, PSD-istul Mihai Popescu. L-a văzut cineva la față? Popescu, bănuiesc că nu ai liniște până nu se face lumină în acest caz. Semnezi cumva demiterea mamei fetiței? Așa îți cere partidul, direct sau prin interpuși”.

Atacul liberal, în plină campanie electorală a, fost tratat de CJ Gorj cu un comunicat de presă al DGASPC astfel: „Mama minorei din filmările apărute în spaţiul public este angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, din data de 14.10.2002, în funcţia de asistent medical principal.
Aceasta îşi desfăşoară activitatea la unul din complexurile de servicii sociale din subordinea DGASPC, ai cărui beneficiari sunt copii cu handicap grav. În această perioadă, nu a fost sancţionată disciplinar, activitatea sa fiind evaluată anual la nivelul calificativului „foarte bine”. Faptul că aceasta este mama fetei implicate în scandalul în care o minoră este lovită de alţi trei minori, nu poate duce la dispunerea de către angajator a unei sancţiuni disciplinare, angajata instituţiei noastre nesăvârşind vreo abatere disciplinară, cu atât mai mult nu poate dispune concedierea acesteia”.

 

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ce prime primesc angajații CEO în această lună

Postat acum

on

De către

Angajații Complexului Energetic Oltenia vor primi câte 1.300 de lei, prime pe care ar fi trebuit să le primească de 1 mai. Reprezentanții companiei au anunțat că banii vor fi virați până în data de 18 mai.  Sumele vor ajunge la salariați sub formă de tichete-cadou, acestea fiind prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. În același CCM este prevăzută și primă de Crăciun, în valoare de 1.300 de lei sau chiar mai mare, în funcție și de negocierile ce vor avea loc între sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia. Sindicatele și administrația șvor stabili dacă sporurile vor fi introduse în salariul de bază.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Măștile nu mai sunt obligatorii. Prefectul cere să fie purtate

Postat acum

on

De către

Măștile de protecție nu mai sunt obligatorii, decât în anumite condiții. Restricția se ridică de mâine, sâmbătă, 15 mai. Cu toate acestea, prefectul de Gorj cere ca măștile să fie purtate în continuare, până se va vedea efectul renunțării la purtarea acestora. „Sfatul meu pentru gorjeni este să purtăm în continuare masca, chiar dacă ea nu este obligatorie și să o luăm ca pe o măsură de precauție, cel puțin o perioadă de timp de acum încolo. O săptămână, două, trei, pentru a vedea care este impactul renunțării la purtatul măștii”, a spus Corneliu Răducan Morega.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO: Întâlnire interesantă a jandarmilor gorjeni

Postat acum

on

De către

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj au avut astăzi o întâlnire interesantă la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu, acolo unde au fost purtate discuții și s-a relaționat cu un număr de 25 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 21 ani, beneficiari ai Complexului.
Discuțiile au fost axate pe adoptarea unei conduite civilizate în societate pentru prevenirea faptelor antisociale, copiii interacționând în mod activ și prezentând diferite situații întâlnite în comunitate.
Au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, personal de specialitate din cadrul C.S.C.C.N. Tg-Jiu, doi elevi și un pedagog școlar din cadrul Colegiului Tehnic ,,Henry Coandă” Tg-Jiu și o voluntară, care au oferit copiilor fructe și dulciuri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR