Connect with us

ACTUALITATE

PMP Gorj pune în discuție în ședință excluderea unui șef din minerit!

Postat acum

on

0 Shares

Liderii PMP Gorj sunt întruniți în ședință la organizația județeană, pe ordinea de zi aflându-se și excluderea din partid a lui Constantin David, inginer șef la Cariera Roșiuța. David ar fi semnat o adeziune la PNL chiar în incinta carierei pe care o conduce, cu susținere politică de la PMP. David își pierde, o dată cu excluderea, locul de consilier municipal la Motru dar poate și funcția de conducere din minerit.

David a fost dat jos din funcție, cu trei luni în urmă, de către PNL, dar depus pe post după ce a trecut și a candidat din partea PNL.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Minor de 12 ani, spulberat de o mașină în timp ce traversa peste separatorul benzilor de circulație

Postat acum

on

De către

Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 6, în localitatea Brădești.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași care au constatat faptul că, un minor, de 12 ani, din comuna Brădeşti, s-ar fi angajat în traversarea drumului peste separatorul benzilor de circulație, fiind surprins și acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Craiova, ce circula pe directia Craiova către Filiași.

În urma evenimentului, minorul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Trist, dar adevărat! România, pe primul loc în topul țărilor europene, în care copiii și tinerii sunt afectați de sărăcie

Postat acum

on

De către

Potrivit unor date ale Ministerului Educației, țara noastră se situează pe primul loc, la nivel european, în topul ţărilor în care copiii şi tinerii sunt puternic afectaţi de sărăcie. Datele din anul 2021, luate în considerare în elaborarea unei strategii pentru sprijinirea părinţilor, indică faptul că peste 40% dintre copiii şi tinerii români cu vârsta între 0-17 ani se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială.

„Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în anul 2021, 41,5% dintre copiii şi tinerii români din grupa de vârstă 0-17 ani se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială, România înregistrând cea mai ridicată rată dintre ţările UE, urmată, la distanţă, de Spania (33,4%). Cea mai înaltă incidenţă a sărăciei s-a înregistrat, între anii 2018-2021, fiind afectaţi 3 din 10 copii în vârstă de până la 18 ani, iar dintre tinerii cu vârste cuprinse între de 18-24 ani, circa 1 din 4, pragul de sărăcie fiind mult peste nivelul de sărăcie corespunzător adulţilor”, se arată într-un document pus în dezbatere publică, de Ministerul Educației.

De asemenea, se precizează faptul că în anul 2021, dintre gospodăriile cu copii dependenţi, cel mai puternic afectate de sărăcie au fost gospodăriile numeroase formate din 2 adulţi cu 3 sau mai mulţi copii dependenţi, înregistrând un procent de 56,4%, în creştere comparativ cu anul 2018 (cu un procent de 53,4%).

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Decizie CCR: Eliminarea fișei postului din contractul individual de muncă este neconstituțională

Postat acum

on

De către

Eliminarea obligativități includerii fișei postului în conținutul contractului individual de muncă (CIM) reprezintă o măsură neconstituțională, au decis miercuri judecătorii CCR.

Curtea Constituțională a analizat prevederile Ordonanței de Urgență 37/2021, care a modificat Codul Muncii. Actul normativ adoptat de Guvern și analizat de CCR a fost abrogat între timp, dar concluzia judecătorilor constituționali este că respectivele prevederi erau necosntituționale astfel:

  • „Angajații microîntreprinderilor au fost lipsiți, în mod nejustificat și discriminatoriu, atât de dreptul de a fi informați cu privire la atribuțiile înscrise în fișa postului, cât și de dreptul de a fi consultați la întocmirea regulamentului intern, ceea ce contravine drepturilor fundamentale la măsuri de protecție socială a muncii, garantate de art.41 alin.(2) din Constituție”

Modificările introduse prin OUG și ulterior abrogate prin lege au fost:

1. S-a eliminat obligativitatea includerii fișei postului în conținutul contractului individual de muncă, în acest caz angajatorul comunicându-i verbal salariatului atribuțiile postului. Totuși, la solicitarea scrisă a acestuia din urmă, angajatorul este obligat să-i comunice în scris fișa postului, cu specificarea atribuțiilor postului.

2. S-a eliminat obligația întocmirii de către angajator a Regulamentului intern.

3. Evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat urma să fie ținută de angajator în condiţiile stabilite cu salariații prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de către aceștia.

Măsurile din OUG fuseseră introduse i cu scopul de a flexibiliza şi debirocratiza relațiile de muncă pentru microîntreprinderile cu până la nouă salariați reglementate prin Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

 

 

 

sursa: stiripesurse.ro

Continuă să citeşti