Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Ploaia reprogramează Festivalul jocului și portului popular gorjenesc pentru tineret „Memorial Liviu Dafinescu”

Postat acum

on

0 Shares

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile ,,Memorial Liviu Dafinescu” va avea loc în perioada 5-6 mai 2023, anunță reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Evenimentul era programat de către organizatori pentru sfârșitul acestei săptămâni (21-22 aprilie), însă meteorologii anunță precipitații în zona Olteniei. Festivalul este organizat de către Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” și Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”.Deschiderea festivalului are loc vineri, 5 mai 2023, în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu, cu un spectacol susținut de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 10.00, din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu va porni o paradă a portului popular la care participă toate ansamblurile folclorice prezente în festival. Evenimentul va continua în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu-Jiu cu prezentarea fiecărui ansamblu.

Organizatorii au invitat trei formații de dansuri populare din afara județului Gorj: Ansamblul Folcloric „Dor” din Băbeni (Vâlcea), Ansamblul Folcloric „Liliac de la Ponoare” din Ponoarele (Mehedinți) și Ansamblul Folcloric „Ion Şerban“ din comuna Işalniţa, judeţul Dolj.

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

CULTURĂ-MEDIA

Pictura pe 415 mp, la Biserica Sfinții Arhangheli din Săulești, scoasă la licitație!

Postat acum

on

De către

Parohia Săulești, sat Său­lești, județul Gorj, Protopopiatul Târgu Cărbunești, organizează licitație în vederea adjudecării lucrărilor de pictură din nou, în tehnica al secco, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”-Săulești. Pictorii interesați pot trimite, până cel târziu la data de 16.03.2024, ofertele de execuție însoțite de CV-ul și portofoliul de lucrări ce vor fi analizate în ședința Consiliului parohial din data de 17.03.2024, de la ora 12:00. Suprafața de pictat este de 415 metri pătrați, iar parohia este de categoria a III-a. Cel care se ocupa de întreaga procedura este preotul paroh Adrian Nicolae Calotă

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Foto/Video: „Botezul viilor”, ediția cu numărul X, la Plopșoru! Gazdele manifestării, soții Liliana și Gabriel Nănuți

Postat acum

on

De către

„Botezul viilor”, manifestarea organizată la Plopșoru de familia lui Gabriel Nănuți, a ajuns, duminică, la a zecea ediție. Și de data aceasta, locul de desfășurare a evenimentului a fost la Deleni, la locuința cetățeanului Gabriel Nănuți.

„Fară să ne oblige nimeni, transformăm, an după an, cu tot mai multă înverșunare fiecare tradiție într-o sărbătoare laică”, a transmis organizatorul acestei manifestări.

De altfel, „Botezul viilor“ a avut loc la marginea unei plantații de viță de vie.

A urmat o petrecere câmpenească de la care nu au lipsit lăutarii, și bunătățile făcute la ceaun. „Această sărbătoare a început într-un grup de prieteni. Am zis să facem o petrecere în capul viei. De aici a pornit totul și pe an ce trece este tot mai frumoasă”, a transmis Gabriel Nănuți.

La eveniment a fost și echipa de la Asociația Uniunea Femeilor din Gorj. Invitați au fost cetățeni din sat și din alte localități vecine.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Show incendiar, exclusiv pentru sexul frumos! Flamingo Boys, pe 7 martie, în Clubul Caractere

Postat acum

on

De către

Clubul Caractere din Târgu Jiu, le-a pregătit o mare surpriză doamnelor și domnișoarelor din Târgu Jiu. Pe 7 martie, băieții lui Cornel Pasat vor încinge atmosfera în renumita locație din municipiu. Evenimentul este exclusiv pentru reprezentantele sexului frumos.

Potrivit anunțului făcut de club, participantele vor avea ocazia să se bucure de un spectacol de dans susținut de dansatori profesioniști! Prețul unui bilet este de 60 de lei.

„Renumiți pentru spectacolele ce-ți taie respirația, momente originale si pline de energie, cu trupuri incredibile si personalități uriașe, băieții de la FLAMINGO BOYS ne vor încânta simțurile cu un show vibrant! Să ne unim si să ne sărbătorim ziua ca între fete”, transmite Clubul Caractere.

Continuă să citeşti