Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Ploaia reprogramează Festivalul jocului și portului popular gorjenesc pentru tineret „Memorial Liviu Dafinescu”

Postat acum

on

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile ,,Memorial Liviu Dafinescu” va avea loc în perioada 5-6 mai 2023, anunță reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Evenimentul era programat de către organizatori pentru sfârșitul acestei săptămâni (21-22 aprilie), însă meteorologii anunță precipitații în zona Olteniei. Festivalul este organizat de către Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” și Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”.Deschiderea festivalului are loc vineri, 5 mai 2023, în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu, cu un spectacol susținut de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 10.00, din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu va porni o paradă a portului popular la care participă toate ansamblurile folclorice prezente în festival. Evenimentul va continua în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu-Jiu cu prezentarea fiecărui ansamblu.

Organizatorii au invitat trei formații de dansuri populare din afara județului Gorj: Ansamblul Folcloric „Dor” din Băbeni (Vâlcea), Ansamblul Folcloric „Liliac de la Ponoare” din Ponoarele (Mehedinți) și Ansamblul Folcloric „Ion Şerban“ din comuna Işalniţa, judeţul Dolj.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Peste 200 de participanți, înscriși la Festivalul „La poalele cetății” de la Țicleni

Postat acum

on

De către

Concurenți din nouă localități ale județului Gorj vor participa, în weekend, la festivalul concurs de promovare a obiceiurilor, portului și tradițiilor populare „La poalele cetății”, ce va fi desfășurat la Țicleni.

Ajuns la ediția cu numărul cinci, festivalul se bucură de un număr impresionant de concurenți înscriși în competiție, 77 fiind din Țicleni, 19 din Turceni, 15 din Cărbunești, 28 din Negomir, 15 din Stejari, 12 din Drăgotești, 20 din Bălești, 20 din Țânțăreni și alți 20 din Polovragi.

Premiul I va fi de 600 de lei, premiul al doilea de 400 iar premiul al treilea de 200 de lei. Festivalul-concurs are loc cu ocazia Zilelor Orașului Țicleni, pe 3 iunie.

 

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Doina Lemny, Doctor Honoris Causa al UCB

Postat acum

on

De către

Specializată în Brâncuşi, autoare a mai multor publicaţii şi volume consacrate marelui artist român dar și conservatoare onorifică la Centrul Georges Pompidou, Doina Lemny a primit astăzi distincția de Doctor Honoris Causa al Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

De altfel, instituția a organizat o ceremonie de acordare a celei mai înalte distincții a universității, doctorului in istoria artei, Doina Lemny la care au participat oameni de cultură, universitari și profesori din Gorj.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Cafea cu foiță de aur, la un restaurant din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Restaurantul Infinitul din Târgu Jiu le servește clienților pretențioși cafea cu foiță de aur. Cafeaua cu foiță de aur este, de altfel, o băutură elegantă și foarte delicioasă, transmit reprezentanții locației deschise de puțin timp în centrul municipiului.

„Acest preparat este o combinație între cafea de calitate superioară și o foiță de aur comestibilă, care oferă o notă de lux și rafinament. O astfel de cafea poate fi savurată cu plăcere la Infinity by Rylke”, explică cei care patronează acest brand.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR