Home / ACTUALITATE / Peste 800 gorjeni, amendați că nu purtau măști

Peste 800 gorjeni, amendați că nu purtau măști

Peste 800 de gorjeni au fost amendați, pentru că nu purtau măști de protecție și nu respectau regulile de distanțare.

„În total, 246 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 840 de persoane, 235 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 86  mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 42.000 de lei, din care 99  sancțiuni, în valoare de 11.000 lei, au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul au fost aplicate la alte acte normative în context COVID-19”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *