Connect with us

EDUCAȚIE

Peste 3.500 de elevi au cerut recuperarea orelor online

Postat acum

on

Peste 3.500 de elevi din județ au cerut să recupereze orele pierdute. Unii dintre ei nu au avut acces la cursurile online, alții au corigențe. La nivel național s-a implementat un program de recuperare a materiei și toți cei care au vrut să se înscrie au avut această posibilitate. În județul Gorj, sunt peste 3.500 de elevi care s-au înscris în programul „Școală după școală” și care deja recuperează orele. „Au început și cursurile, fiind făcute în afara programului de lucru sau în weekend, acolo unde elevii au mai mult de 7 ore la școală în anumite zile, ei sunt reprogramați pentru weekend. Avem un număr de 1. 974 de copii de la învățământul primar și 1. 754 de la gimnazial. Este vorba despre 270 de grupe. Profesorii au semnat și un contract la plata cu ora. Înscrierile pentru acest program pilot se mai pot face. Nu înseamnă că alți elevi nu mai au voie să se înscrie, ba din contră, chiar sunt îndemnați în acest sens”, a spus Dana Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCAȚIE

Pericol! Îngrijorare pentru vizita raportorilor UNESCO, lucrări tratate cu superficialitate

Postat acum

on

De către

„Am participat azi la întâlnirea dintre reprezentanții celor mai importante instituții cu atribuții în susținerea dosarului de includere a Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO. Consider că stadiul și calitatea slabă a lucrărilor de pe Calea Eroilor sunt probleme grave care pot conduce, fără îndoială, la respingerea dosarului depus la UNESCO, fapt confirmat și de reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului”, a anunțat senatorul Ion Iordache.

„Cu stupoare constat că, între INP și Primăria Târgu-Jiu, nu există un consens cu privire la statutul de monument clasă A al Ansamblului Monumental Calea Eroilor care include și tronsonul pe care acum se lucrează. Primăria susține că strada nu este monument, încercând să justifice superficialitatea cu care au fost tratate lucrările. Îmi reafirm sprijinul total și necondiționat pentru urgentarea și finalizarea lucrărilor la Calea Eroilor, un obiectiv de o importanță capitală pentru județul Gorj, întrucât șansa includerii Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO trebuie tratată cu maximă responsabilitate și seriozitate!

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fostele bannere electorale, desenate! Copiii din Motru au primit sute de medalii de la primar

Postat acum

on

De către

De 1 iunie, primarul Cosmin Morega le-a oferit aproape 400 de diplome, medalii și zeci de surprize sărbătoriților zilei.

A fost organizată și o sesiune de pictură pe față pentru copiii orașului, un concurs de biciclete, de atletism și de fotbal.

S-a mai organizat un concurs de desene pe asfalt, dar și roata olarului precum și o competiție de grafică dar și multe alte numeroase activități pentru micuți.

Organizarea a fost de nota zece, iar sărbătoriții au fost încântați când au fost lăsați să picteze fostele bannere electorale ale edilului Cosmin Morega și ale candidaților PSD de la județ.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Cinci școli europene la Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Cinci unități de învățământ din județul Gorj au primit, astăzi, prestigiosul titlu de „Școală Europeană”.

Astfel, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Liceul Tehnologic Nr. 2 din Tg-Jiu sunt unitățile care vor avea această titulatură începând cu 1 septembrie al anului școlar viitor.

Aflate într-o companie selectă, aceste unități de învățământ gorjene au oferit exemple de bune practici și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR