Connect with us

EDUCAȚIE

Peste 3.500 de elevi au cerut recuperarea orelor online

Postat acum

on

Peste 3.500 de elevi din județ au cerut să recupereze orele pierdute. Unii dintre ei nu au avut acces la cursurile online, alții au corigențe. La nivel național s-a implementat un program de recuperare a materiei și toți cei care au vrut să se înscrie au avut această posibilitate. În județul Gorj, sunt peste 3.500 de elevi care s-au înscris în programul „Școală după școală” și care deja recuperează orele. „Au început și cursurile, fiind făcute în afara programului de lucru sau în weekend, acolo unde elevii au mai mult de 7 ore la școală în anumite zile, ei sunt reprogramați pentru weekend. Avem un număr de 1. 974 de copii de la învățământul primar și 1. 754 de la gimnazial. Este vorba despre 270 de grupe. Profesorii au semnat și un contract la plata cu ora. Înscrierile pentru acest program pilot se mai pot face. Nu înseamnă că alți elevi nu mai au voie să se înscrie, ba din contră, chiar sunt îndemnați în acest sens”, a spus Dana Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

OFICIAL. Teste pe bază de salivă, pentru elevi

Postat acum

on

De către

În școlile din România se vor face teste rapide, pe bază de salivă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat sâmbătă testele rapide, pe bază de salivă, în unitățile de învățământ din România. Acestea vor fi făcute pentru a monitoriza epidemia de COVID-19 și infectările în rândul copiilor și elevilor. CNSU a decis să fie asigurată o primă cantitate de 70 de milioane de teste non-invazive pentru școli.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Primarul de Turburea insistă să mute preșcolarii din grădinițele comunei într-un spațiu neautorizat

Postat acum

on

De către

Ion Bîrcă, primarul de Turburea, este supărat pe cadrele didactice dar și pe părinți preșcolarilor din comună, pentru simplul motiv că respectivii nu vor să își mute copii din grădinițele aflate în incinta școlilor, în noua instituție, construită la Poiana. Părinții sunt reticenți pentru că preșcolarii ar trebui să facă naveta, iar dascălii știu cu siguranță că spațiu nou, realizat pe fonduri europene, nu este autorizat pentru funcționare, nefiind recepționat. Un singur cadru didactic a cedat însă la presiunile și la amenințările primarului și a mutat preșcolarii săi, astăzi, în noua grădiniță, fără acordul directorului școlii. 

Edilul PSD de la Turburea a tunat și a fulgerat la un post de radio pe motiv că noua sa grădiniță de la Poiana este goală, cadrele didactice nedorind să se mute cu preșcolarii acolo. Dascălii spun, în schimb, că nu au nimic împotriva mutării in noul spațiu, deoarece acesta este modern, dar sunt supărați pe primar că acesta ar spune doar jumătate de adevăr.Mai precis, potrivit cadrelor didactice, Bîrcă ascunde, cu intenție, faptul că noua grădiniță nu are autorizație de funcționare. Pentru această autorizație, mai multe instituții trebuiau să își de-a acordul, lucru care nu s-ar fi întâmplat până în prezent.

Primarul vrea să impună, brusc, noua instituția pe lista rețelei școlare de la nivelul comunei fără să aibă acordul IȘJ Gorj. Cert este că Bîrcă era obligat să facă asta până luna trecută, când au început cursurile, dar nu a făcut nimic de genul, în schimb acum insistă pe acest aspect chiar dacă procedura la care vrea să apeleze este ilegală iar primarul arată că acționează abuziv.

Șocant este că o educatoare s-a mutat miercuri cu copiii în noua grădiniță fără a avea acordul directorului Cristina Motorga. Cea din urmă nici nu a luat măsuri cu cadrul didactic nici măcar atunci când a aflat că preșcolarii și cu educatoarea au părăsit scoala prin decizia proprie și ilegală a salariatei Maria Dragă.

Este lesne de înțeles că acest cadru didactic a cedat presiunilor primarului Bîrcă, chiar daca educatoarea nu este subalterna primarului.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Părinții pot trage cu ochiul în catalogul copiilor lor! Doar la trei școli din Gorj

Postat acum

on

De către

Ministerul Educatiei a anunțat, recent, lista școlilor în care se va folosi Catalogul Electronic. Pe lista se afla și trei școli din Gorj: Colegiul National Tudor Vladimirescu, Liceul de Arte și Școala Gimnazială nr.1 Albeni. Aceste școli, că și alte peste două sute din țară „sunt exceptate de la utilizarea catalogului în format fizic” pentru anul școlar 2021-2022.

În total sunt 248 de unitati-pilot de invatamant care vor implementa, in anul scolar 2021 – 2022, catalogul electronic, in conformitate cu prevederile Ordinului de ministru nr. 5.157/31.08.2021.

Aceste unitati de invatamant sunt exceptate de la utilizarea catalogului in format fizic si vor face obiectul unui proces de monitorizare derulat de Directia Generala Romania Educata din Ministerul Educatiei.

Catalogul electronic va fi accesibil parintilor online, astfel ca acestia vor fi la curent in permanenta cu situatia scolara a copiiilor.

Performantele scolare ale elevilor, incluzand absentele si notele vor fi incarcate pe o platforma online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci si părinții. După o perioadă prealabila de testare a sistemului si instruire a profesorilor, Catalogul Electronic va functiona din anul scolar 2021-2022.

Cadrele didactice primesc o parola pentru a intra in sistemul electronic si pot face modificari doar la materiile la care predau. Acestea nu vor avea acces la rezultatele copiiilor la celelalte discipline, masura care ii poate avantaja pe unii elevi, care se plang de subiectivism la notare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR