Connect with us

SPORT

Performanță pentru echipa de handbal masculin a CSM Târgu Jiu

Postat acum

on

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu a cucerit medaliile de bronz la Turneul Final Juniori 3 Speranță. Echipa pregătită de Vali Popescu s-a impus în finala mică, în fața formației gazdă, CS Seini, scor 38-35. Competiția s-a desfășurat la Seini, în județul Maramureș, în perioada 24-28 mai. Mario Stancu a fost desemnat cel mai bun pivot al turneului. ”Vreau să-i felicit pe jucătorii mei. Au făcut un turneu foarte bun. Sunt foarte mulțumit de locul 3, ținând cont că o mare parte din băieții noștri sunt cu un an sau chiar doi ani mai mici decât această categorie de vârstă”, a declarat la finalul turneului, antrenorul Vali Popescu.

După medaliile de argint cucerite de handbalistele senioare la Final 4 Cupei României, veștile bune continuă la secția de handbal a CSM Târgu Jiu, care își numără medaliile și își trece în cont o nouă performanță. În nordul țării, la Seini, în Maramueș, juniorii 3 de la CSM Târgu Jiu au făcut turneu de excepție, de unde s-au întors cu medaliile de bronz. Felicitări tinerilor handbaliști de la CSM Târgu Jiu și antrenorului Vali Popescu!

Final de sezon în forță pentru tinerii handbaliști gorjeni antrenați de Vali Popescu, care au cucerit medaliile de bronz la Turneul Final 3 Speranță. Performanța este una foarte importantă, ținând cont că echipa lui Vali Popescu a reușit să câștige în acest campionat în fața unor echipe cu tradiție în handbalul românesc la nivel juvenil, dar și având în vedere faptul că o mare parte dintre jucătorii pregătiți de Vali Popescu sunt cu un an sau doi mai mici decât majoritatea jucătorilor prezenți la turneu. Dar, având la dispoziție o generație de băieți ambițioși, talentați și dornici de performanță, Vali Popescu a construit o echipă competitivă la nivel național. Dovadă stă locul 3 ocupat la Turneul Final Juniori 3 Speranță din această săptămână.

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A, serie din care au mai făcut parte CSS Călărași, CSM Reșița și CS Brazi. În primul meci al turneului, CSM Târgu Jiu a remizat cu CSS Călărași, scor 34-34. Gorjenii au început mai greu turneul și au cedat prima repriză cu echipa din Călărași, scor 14-19. Repriza secundă le-a aparținut elevilor lui Vali Popescu, care au revenit pe tabelă și-au fost la un pas să câștige meciul. S-a terminat egal, 34-34, într-un meci în care David Honcioiu a reușit să înscrie 14 goluri. În meciul doi, gorjenii au cedat în fața prahovenilor de la Brazi, scor 20-34, echipă care a terminat pe primul loc în Grupa A. În meciul decisiv, pentru calificarea în semifinale, gorjenii s-au grupat exemplar, și la capătul unui meci pe care l-au controlat de la un capăt la celălalt, au trecut de CSM Reșița, scor 27-21. CSM Târgu Jiu a terminat astfel Grupa A pe locul 2 și s-a calificat în semifinalele competiției.

În careul de ași, CSM Târgu Jiu a dat peste viitoarea campioană la juniori 3, ACS Avatar Brașov. La capătul unui meci spectaculos, gorjenii au cedat în fața echipei din Ardeal, scor 31-39.

În ultima zi a turneului, tinerii handbaliști pregătiți de Vali Popescu au jucat în finala mică, cu medaliile de bronz pe masă. Au avut în față echipa gazdă a turneului, CS Seini. Prima repriză a meciului a fost una echilibrată, terminată la egalitate, scor 17-17. În partea a doua, gorjenii au fost cei care au controlat jocul și s-au impus în final cu 38-35, cucerind medaliile de bronz.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene în finala mică a fost Mario Stancu, care a înscris 14 goluri. Prestațiile sale la acest turneu nu au trecut neobservate. Mario Stancu a fost desemnat cel mai bun pivot al Turneului Final 3 Speranță.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SPORT

Amelian Istrătescu de la CSM, medaliat cu bronz la Campionatul Național de lupte libere U15

Postat acum

on

Vești bune de la Târgu Mureș, acolo unde luptătorii de la CSM Târgu Jiu, pregătiți de Mădălin Gorjanu, au avut evoluții foarte bune în cadrul Finalelor Campionatului Național Individual de lupte libere U15 și U20. Amelian Istrătescu a reușit să câștige medalia de bronz la U15, la categoria 85 de Kg! O evoluție foarte bună a avut și Octavian Mitoi, care a ocupat locul 5, la categoria 75 de Kg, în întrecerea sportivilor U20. ”Sunt foarte mulțumit de cei doi sportivi și sunt sigur că vor continua seria de rezultate bune și foarte bune pentru CSM Târgu Jiu”, a declarat antrenorul Mădălin Gorjanu, după turneul de la Târgu Mureș. Timp de trei zile, între 21 și 24 septembrie, orașul Târgu Mureș a găzduit cei mai buni luptători din țară la categoriile de vârstă U20 și U15, în cadrul Finalelor Campionatului Național Individual de Lupte Libere. Printre sportivii care au intrat pe saltea au fost și Octavian Mitoi și Amelian Istrătescu.
Mitoi a intrat în luptă la categoria 75 de kilograme, dar a pierdut finala pentru bronz, după un meci foarte disputat, la o diferență de doar două puncte, contra unui sportiv foarte bun, de la CSS Târgu Mureș, care prinde podiumul în fiecare an. Inițial, Istrătescu trebuia să participe la categoria 75 de kilograme, dar eforturile sale de a se încadra în categoria de greutate nu au dat rezultatele scontate, astfel că, în ultimul moment, s-a luat decizia de a participa la categoria de 85 de kilograme.
Amelian s-a descurcat foarte bine, deși concurența la această categorie a fost una mult mai mare. Amelian a avut însă o evoluție foarte bună și a reușit să urce pe podium. Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte a CSM Târgu Jiu: ”Amelian nu s-a simțit prea bine în încercarea de a slăbi pentru a intra în categoria 75 de kilograme și, în ultima zi, am decis să intre la 85 de kilograme. Știam că la această categorie va fi extrem de greu, dar el a reușit un rezultat foarte bun, arătând că nu întâmplător este medaliat la Cupa României. Dezamăgirea din semifinala de la Costinești l-a ambiționat și a muncit mai mult iar, la Târgu Mureș, s-a văzut rezultatul. Sunt foarte mulțumit de cei doi sportivi și sunt sigur ca vor continua seria de rezultate bune și foarte bune pentru CSM Târgu Jiu”.

Continuă să citeşti

SPORT

Performanță pentru un cunoscut gorjean

Postat acum

on

Un cunoscut gorjean a fost promovat în premieră în eșalonul secund al campionatului național de fotbal. Este vorba despre Daniel Băloi, din cadrul AJF Gorj și fost oficial al Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pe vremuri. Daniel Băloi a fost delegat de joc FRF, la meciul dintre Campionii FC Argeș- FC Unirea Dej.
„Un vis devenit realitate: delegat de joc FRF, la un meci din Liga 2, Campionii FC Argeș- FC Unirea Dej, alături de Fevronia Ion, observator arbitri și de brigada condusă de Lucian Rusandu!”, potrivit lui Daniel Băloi.

Continuă să citeşti

SPORT

CSM Târgu Jiu: Luptătorii Istrătescu și Mitoi, la finalele Campionatului Național Individual de Lupte Libere

Postat acum

on

De către

Luptătorii gorjenii încep toamna în forță, anunță CSM Târgu Jiu! Sportivii pregătiți de Mădălin Gorjanu vor participa în această săptămână la Finalele Campionatului Național Individual de lupte libere U15 și U20. Octavian Mitoi va intra pe saltea la U20, la categoria 74 de Kg, iar Amelian Istrătescu, la U15, la categoria 75 de Kg. ”Am încredere mare că cei doi sportivi vor merge să lupte din nou pentru medalii, așa cum au făcut și la precedentele competiții”, a declarat antrenorul Mădălin Gorjanu. Competiția se va desfășura în perioada 21-24 septembrie, la Târgu Mureș.

Timp de trei zile, orașul Târgu Mureș va găzdui cei mai buni luptători din țară la categoriile de vârstă U20 și U15. Turneul din Ardeal se anunță unul extrem de puternic, pentru că la startul competiției se vor alinia sute de luptători din întreaga țără. Printre aceștia se numără și cei doi sportivi medaliați cu bronz la Cupa României din acest an, Octavian Mitoi și Amelian Istrătescu.

La Cupei României destinată sportivilor sub 20 de ani, desfășurată în luna mai, la Constanța, tânărul luptător Octavian Mitoi, sportiv pregătit de Mădălin Gorjanu, a urcat pe podium la categoria 74 de Kg. El a cucerit medalia de bronz, deși a trebuit să lupte împotriva unor sportivi cu un an sau chiar doi ani mai mari decât el. Situația stă la fel și în cazul turneului de la Târgu Mureș, Octavian fiind unul dintre cei mai mici sportivi, ca vârstă, care intră la categoria U20. Chiar și în aceste condiții, Octavian Mitoi merge în Ardeal cu gândul la o nouă medalie. Mădălin Gorjanu are încredere în sportivul său că va reuși să intre lupta pentru o nouă medalie.

La U15, CSM Târgu Jiu va fi reprezentat de Amelian Istrătescu, care va intra pe saltea la categoria 75 de Kg. Talentatul sportiv gorjean este medaliat cu bronz la categoria lui de greutate, la Cupa României, competiție desfășurată în primăvara acestui an, la Piatra Neamț. Sportivul pregătit de Mădălin Gorjanu merge la Târgu Mureș cu gândul la o nouă medalie. Amelian are însă de tras tare până la cântarul oficial. Mădălin Gorjanu este convins că elevul său va fi apt pentru competiția de la Târgu Mureș.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR