Connect with us

SPORT

Performanță pentru echipa de handbal masculin a CSM Târgu Jiu

Postat acum

on

0 Shares

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu a cucerit medaliile de bronz la Turneul Final Juniori 3 Speranță. Echipa pregătită de Vali Popescu s-a impus în finala mică, în fața formației gazdă, CS Seini, scor 38-35. Competiția s-a desfășurat la Seini, în județul Maramureș, în perioada 24-28 mai. Mario Stancu a fost desemnat cel mai bun pivot al turneului. ”Vreau să-i felicit pe jucătorii mei. Au făcut un turneu foarte bun. Sunt foarte mulțumit de locul 3, ținând cont că o mare parte din băieții noștri sunt cu un an sau chiar doi ani mai mici decât această categorie de vârstă”, a declarat la finalul turneului, antrenorul Vali Popescu.

După medaliile de argint cucerite de handbalistele senioare la Final 4 Cupei României, veștile bune continuă la secția de handbal a CSM Târgu Jiu, care își numără medaliile și își trece în cont o nouă performanță. În nordul țării, la Seini, în Maramueș, juniorii 3 de la CSM Târgu Jiu au făcut turneu de excepție, de unde s-au întors cu medaliile de bronz. Felicitări tinerilor handbaliști de la CSM Târgu Jiu și antrenorului Vali Popescu!

Final de sezon în forță pentru tinerii handbaliști gorjeni antrenați de Vali Popescu, care au cucerit medaliile de bronz la Turneul Final 3 Speranță. Performanța este una foarte importantă, ținând cont că echipa lui Vali Popescu a reușit să câștige în acest campionat în fața unor echipe cu tradiție în handbalul românesc la nivel juvenil, dar și având în vedere faptul că o mare parte dintre jucătorii pregătiți de Vali Popescu sunt cu un an sau doi mai mici decât majoritatea jucătorilor prezenți la turneu. Dar, având la dispoziție o generație de băieți ambițioși, talentați și dornici de performanță, Vali Popescu a construit o echipă competitivă la nivel național. Dovadă stă locul 3 ocupat la Turneul Final Juniori 3 Speranță din această săptămână.

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A, serie din care au mai făcut parte CSS Călărași, CSM Reșița și CS Brazi. În primul meci al turneului, CSM Târgu Jiu a remizat cu CSS Călărași, scor 34-34. Gorjenii au început mai greu turneul și au cedat prima repriză cu echipa din Călărași, scor 14-19. Repriza secundă le-a aparținut elevilor lui Vali Popescu, care au revenit pe tabelă și-au fost la un pas să câștige meciul. S-a terminat egal, 34-34, într-un meci în care David Honcioiu a reușit să înscrie 14 goluri. În meciul doi, gorjenii au cedat în fața prahovenilor de la Brazi, scor 20-34, echipă care a terminat pe primul loc în Grupa A. În meciul decisiv, pentru calificarea în semifinale, gorjenii s-au grupat exemplar, și la capătul unui meci pe care l-au controlat de la un capăt la celălalt, au trecut de CSM Reșița, scor 27-21. CSM Târgu Jiu a terminat astfel Grupa A pe locul 2 și s-a calificat în semifinalele competiției.

În careul de ași, CSM Târgu Jiu a dat peste viitoarea campioană la juniori 3, ACS Avatar Brașov. La capătul unui meci spectaculos, gorjenii au cedat în fața echipei din Ardeal, scor 31-39.

În ultima zi a turneului, tinerii handbaliști pregătiți de Vali Popescu au jucat în finala mică, cu medaliile de bronz pe masă. Au avut în față echipa gazdă a turneului, CS Seini. Prima repriză a meciului a fost una echilibrată, terminată la egalitate, scor 17-17. În partea a doua, gorjenii au fost cei care au controlat jocul și s-au impus în final cu 38-35, cucerind medaliile de bronz.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene în finala mică a fost Mario Stancu, care a înscris 14 goluri. Prestațiile sale la acest turneu nu au trecut neobservate. Mario Stancu a fost desemnat cel mai bun pivot al Turneului Final 3 Speranță.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Echipa CS Vulturii Fărcășești, premiată de AJF Gorj

Postat acum

on

De către

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Gorj a premiat, astăzi, echipa campioană a Ligii a 4 a, CS Vulturii Fărcășești. La festivitatea de premiere a participat și susținătorul numărul unu al echipei, primarul localității Constantin Drăgoescu.

,,Multă baftă în meciurile de baraj și ne dorim cu toții o nouă promovare în Liga a 3 a”, au transmis reprezentanții AJF Gorj.

Continuă să citeşti

SPORT

Adrian Zorlescu: Sportul gorjean necesită un sprijin constant!

Postat acum

on

De către

Adrian Zorlescu candidatul AUR la Președinția Consiliului Județean Gorj a asistat la meciurile de handbal ale fetelor sale. A tras ușor următoarea concluzie: „sportul, la nivelul județului Gorj, necesită un sprijin constant și investiții semnificative pentru a asigura copiilor noștri oportunitatea de a participa la cât mai multe competiții de acest gen. Aceste evenimente nu doar că dezvoltă abilitățile fizice și mentale ale tinerilor, dar și întăresc spiritul de echipă și comunitate”.

Politicianul a menționat că copiii săi îl fac mândru, subliniind că este necesar că sportul la nivel județean sa fie susținut.

„Sunt profund mândru de fetele mele și de efortul lor pe teren. Performanțele lor sunt o dovadă clară a muncii și dedicării de care dau dovadă. În calitate de părinte și susținător al sportului, îmi reafirm angajamentul de a fi alături de ele și de a le sprijini în continuare. Îmi doresc ca prin inițiativele și eforturile noastre comune să putem crea și extinde oportunitățile sportive în județul Gorj. Este esențial să investim în infrastructura sportivă și să organizăm evenimente care să le permită tinerilor noștri să-și exploreze și să-și valorifice potențialul. Viitorul sportului în Gorj depinde de sprijinul și implicarea noastră.

 

 

Continuă să citeşti

SPORT

Festivalul Regional de Dans și Arte Marțiale „Măiastra” – Un eveniment de succes la Târgu-Jiu

Postat acum

on

De către

Municipiul Târgu-Jiu a fost, la finalul săptămânii trecute, gazda primei ediții a Festivalului Regional de Dans și Arte Marțiale „Măiastra”.

Organizat de Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, festivalul a reunit un număr impresionant de participanți, peste 500, multe echipe de dans și de karate din toată țara, oferind un adevărat spectacol de mișcare și voie bună. Dintre aceștia, peste 200 de copii și juniori, practicanți de karate kyokushin de la Palatul Copiilor și cluburi sportive, s-au întrecut pe tatami în probele de kata și kumite.

Evenimentul a fost marcat de prezența unor oficialități locale de seamă, inclusiv primarul Municipiului Târgu-Jiu, care a subliniat importanța susținerii activităților culturale și sportive în comunitate. De asemenea, au fost prezenți inspectori școlari și profesori de la palatele și cluburile copiilor, precum și antrenori sau instructori de karate kyokushin, care au asistat cu mândrie la evoluțiile elevilor lor.

Festivalul „Măiastra” a fost mai mult decât o competiție, a fost o sărbătoare a talentului și a pasiunii, un prilej de a aduce împreună copii și tineri, într-o atmosferă de camaraderie și respect. Acest eveniment a demonstrat încă o dată că prin colaborare și dedicare, putem oferi tinerilor noștri oportunități valoroase de dezvoltare și afirmare.

„Mulțumim pentru invitația la festival, mulțumim tuturor participanților, organizatorilor si susținătorilor, care au făcut posibilă această minunată manifestare. Așteptăm cu nerăbdare edițiile viitoare ale Festivalului „Măiastra” și continuarea tradiției de excelență în dans și arte marțiale”, a transmis Dorin Dumitru, reprezentantul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de karate din municipiu.

Continuă să citeşti