Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Percheziții la membrii unei grupări care acționa în Gorj și Mehedinți

Postat acum

on

Poliţiştii au efectuat, joi, şapte percheziţii domiciliare în municipiul Drobeta Turnu Severin şi comunele Gruia, Gogoşu şi Vlădaia pentru anihilarea unei grupări infracţionale nestructurate care acţiona pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Percheziţile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Gorj şi de la SCCO şi IPJ Mehedinţi. IPJ Gorj anunță că poliţişti din cadrul SCCO Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 23 decembrie 2019, un bărbat ar fi vândut un telefon mobil altui bărbat, în vârstă de 30 de ani, din judeţul Mehedinţi, contra sumei de 250 de euro, formată din cinci bancnote de 50 de euro contrafăcute.În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute şi înşelăciune.”În urma continuării cercetărilor, poliţiştii au mai constatat faptul că în perioada februarie-martie 2020, o grupare nestructurată formată din patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani (din care făcea parte şi bărbatul de 30 de ani) şi o femeie de 41 de ani, toţi din judeţul Mehedinţi, ar fi pregătit şi săvârşit infracţiuni contra patrimoniului, de furt şi furt calificat, pe raza judeţului Mehedinţi. Infracţiunile constau în principal în pătrunderea acestora, mascaţi, în imobile şi spaţii comerciale, cu scopul de a sustrage bunuri şi valori (electrice, băuturi alcoolice, ţigări şi cafea), pe care le consumau sau le ofereau spre vânzare. Prejudiciul estimat este de 10.000 lei”, se precizează în comunicatul IPJ Gorj.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri: 8 telefoane mobile, 2 cartele telefonice, 5.000 lei, 170 euro, 46 de pachete de ţigări şi 7 pachete de cafea, provenite din furturi, o cagulă şi o lanternă, folosite în şi provenite din săvârşirea infracţiunilor.

Infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor consta în faptul că unul dintre membrii grupării, fiind confirmat cu COVID-19, nu a respectat obligaţia de a sta în izolare, în perioada în care au fost săvârşite faptele.

Aceeaşi sursă mai arată că infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere se cercetează sub aspectul că unul dintre membrii grupării ar fi condus un autoturism fără a deţine acest drept, în timpul şi în scopul săvârşirii infracţiunilor.

Poliţiştii SCCO Gorj au pus în executate cinci mandate de aducere, conducându-i la sediul IPJ Gorj pe cei cinci bărbaţi bănuiţi că ar face parte din gruparea infracţională, pentru continuarea cercetărilor.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Afacerea unei tinere din Motru, realizată pe fonduri și bani proprii, luată la puricat la ordinul unui magnat

Postat acum

on

De către

În anul 2019, o motreancă a revenit din Spania acasă și a achiziționat două apartamente, la parterul unui bloc, care funcționau deja cu destinație de spațiu comercial în municipiu. Practic, în spațiul achiziționat de femeia de 30 de ani, funcționase anterior un magazin alimentar, apoi un second hand și în final un magazin care vindea cafea vrac.

Niciodată, locatarii blocului nu s-au arată deranjați de destinația spațiului comercial de la parterul blocului lor. Pentru a-și deschidere locația cu specific mediteranean, motreanca a accesat un start up și și-a investit și banii proprii, economisiți în străinătate, deschizând în această locație o modernă cafenea, unde se pot servi și mici gustări.

Afacerea fost deschisă în 2019, primind autorizație de funcționare de la Primăria Motru, mai exact de la fosta conducere, pentru desfășurarea de activități de alimentație publică.

Din 2019 până recent, proprietara locației nu a avut niciun fel de probleme cu vecinii ori cu autoritățile. De altfel, nici în prezent nu există la Primaria Motru vreo reclamație a vecinilor sau a altor persoane cu privire la funcționarea spațiului, ci, din contra, cetățenii apreciează această investiție cocheta din localitate dar și faptul că aceasta a ales să revină acasă, să investească în localitate și să creeze locuri de muncă și să aducă bani la bugetul local.

În ultima perioadă, afacerea comercială a început să deranjeze un potent om de afaceri din localitate care a asmuțit autoritățile spre această locație, făcând sesizări de genul că terasa ar ocupa domeniul public, că ar funcționa fără autorizație și că se gătește în locație și mirosul ar deranja locatarii, lucru negat de aceștia. De altfel, întreprinzătorul demonstrează că deține autorizație in mod legal și toate avizele necesare funcționării în spațiul respectiv.

Astăzi, la fața locului, a ajuns o echipă a DSV Gorj pregătită să-i ridice proprietarei afacerii autorizația de funcționare. Cum acest lucru nu s-a putut deoarece actele erau în regula s-au căutat variante pentru că deplasarea inspectorilor sa nu fie degeaba. Mai exact, firma din Motru a fost amendată cu 10.000 de lei pentru simplul fapt că în același spațiu se aflau alimente și două produse de igienă.

Tânăra a precizat că nu sta impasibilă in fața tirului de controale la care se așteaptă și va reclama la organele statului pe cei care fac verificări la comanda unor potentați ai zonei care se tem și de cea mai mică concurență.

Astfel de practici au fost și în trecut, și se pare că inspectorii care se dedau la astfel de practici nu au uitat de vechile metehne.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ambulanța la Albeni! Șoferului de pe microbuzul școlar i s-a făcut rău la cosit

Postat acum

on

De către

Titel Gruianu, șofer pe microbuzul școlar la Albeni, pus de primar la cosit, după o ceartă cu acesta în sediul primăriei, primește ajutor medical la această oră, în centrul localității. Angajatului de 60 ani i s-a făcut rău în timp ce presta munci fizice, la cererea edilului local, care astăzi l-a supravegheat pe angajat, în timp ce respectivul lucra la peste 38 de grade Celsius.

Omului, pus sa facă aceste activități încă de luni, i s-a făcut rău în timp ce muncea, și la fața locului a ajuns o ambulanță. Fiul salariatului a anunțat ITM Gorj.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cariera privată care înfunda lacul din Slivilești cu steril, amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, trimiși la lacul din Samarinești de către prefectul de Gorj Corneliu Răducan Morega, au finalizat o primă etapă de control la o exploatare minieră privată care își desfășoară activitate pe suprafața administrativă a localităților Slivilești și Samarinești. Prima parte a verificării s-a lăsat cu o primă amendă pentru privatul care folosea lacul drept groapa in care își aruncă sterilul rezultat din activitatea de explorare.

‘Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deșeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea in cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30. 000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entitățile care au emis avize pentru desfășurarea acestei activități, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activități miniere care are legătură cu suprafața luciului de apă afectat. Verificările vor continua”, a anunțat Garda de Mediu Gorj.

Reamintim că, însuși primarul de Slivilești a tratat cu superficialitate ilegalitatea care se petrecea pe raza comunei sale, considerând că lacul înfundat cu pământ era doar ,,o groapă”. Asta deși lacul este populat, fiind plin de pești, lucru demonstrat de pescarii care frecventează periodic zona.

Prefectul de Gorj a intervenit însă rapid și a trimis acolo comisarii Gărzii de Mediu, reprezentantul Guvernului în teritoriu acționând conform legii în acest incident grav de mediu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR