Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Percheziții la membrii unei grupări care acționa în Gorj și Mehedinți

Postat acum

on

Poliţiştii au efectuat, joi, şapte percheziţii domiciliare în municipiul Drobeta Turnu Severin şi comunele Gruia, Gogoşu şi Vlădaia pentru anihilarea unei grupări infracţionale nestructurate care acţiona pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Percheziţile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Gorj şi de la SCCO şi IPJ Mehedinţi. IPJ Gorj anunță că poliţişti din cadrul SCCO Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 23 decembrie 2019, un bărbat ar fi vândut un telefon mobil altui bărbat, în vârstă de 30 de ani, din judeţul Mehedinţi, contra sumei de 250 de euro, formată din cinci bancnote de 50 de euro contrafăcute.În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute şi înşelăciune.”În urma continuării cercetărilor, poliţiştii au mai constatat faptul că în perioada februarie-martie 2020, o grupare nestructurată formată din patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani (din care făcea parte şi bărbatul de 30 de ani) şi o femeie de 41 de ani, toţi din judeţul Mehedinţi, ar fi pregătit şi săvârşit infracţiuni contra patrimoniului, de furt şi furt calificat, pe raza judeţului Mehedinţi. Infracţiunile constau în principal în pătrunderea acestora, mascaţi, în imobile şi spaţii comerciale, cu scopul de a sustrage bunuri şi valori (electrice, băuturi alcoolice, ţigări şi cafea), pe care le consumau sau le ofereau spre vânzare. Prejudiciul estimat este de 10.000 lei”, se precizează în comunicatul IPJ Gorj.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri: 8 telefoane mobile, 2 cartele telefonice, 5.000 lei, 170 euro, 46 de pachete de ţigări şi 7 pachete de cafea, provenite din furturi, o cagulă şi o lanternă, folosite în şi provenite din săvârşirea infracţiunilor.

Infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor consta în faptul că unul dintre membrii grupării, fiind confirmat cu COVID-19, nu a respectat obligaţia de a sta în izolare, în perioada în care au fost săvârşite faptele.

Aceeaşi sursă mai arată că infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere se cercetează sub aspectul că unul dintre membrii grupării ar fi condus un autoturism fără a deţine acest drept, în timpul şi în scopul săvârşirii infracţiunilor.

Poliţiştii SCCO Gorj au pus în executate cinci mandate de aducere, conducându-i la sediul IPJ Gorj pe cei cinci bărbaţi bănuiţi că ar face parte din gruparea infracţională, pentru continuarea cercetărilor.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: A căzut din picioare pe trotuar și a făcut infarct. Asta, chiar lângă Spitalul Tudor Vladimirescu

Postat acum

on

De către

Un bărbat a căzut din picioare pe trotuar lângă BRD, sediul situat în vecinătatea Spitalului Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Evenimentul a fost anunțat de martori pe 112. Persoana care a căzut din picioare a făcut stop cardio respirator și este acum în UPU.

Video aici.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dosarul „Greilor”, în faza de urmărire penală la DIICOT Gorj

Postat acum

on

De către

Dosarul nr.44 D/P/2020, care îi are „clienți” pe membrii asociați de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu dar și conducerea administrativă a aceluiași club sportiv, se află în faza de urmărire penală la DIICOT Gorj.

În acest dosar sunt cercetați Florin Cârciumaru- în calitate de fost primar și fost reprezentat al CL Târgu Jiu, Marin Condescu- în calitate de reprezentant în asociatie al USMO și fost președinte al clubului sportiv, Ion Călinoiu-membru AGA din partea CJ Gorj, fost președinte al acestui organism, Viorel David de la SC ARTEGO SA, în calitate de fost reprezentant în asociere al acestei societăți și  reprezentanții (aici intră mai mulți) de la CEO care au făcut parte din AGA.

Pe lângă aceștia, mai sunt cercetați și cei care au făcut parte din Consiliul Director al Clubului și partea administrativă dar și Marin Golea, în calitate de administrator special pe perioada de insolvență.

Faptele reținute sunt: constituirea de grup infracțional organizat, delapidare și fapte care au produs consecințe deosebit de grave.

DIICOT Gorj comunică faptul că dosarul se află în faza de urmărire penală, audierile greilor din dosar având loc în ultima perioadă.

Acest caz este monitorizat de structurile centrale ale statului de la București și de Președinția României.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Gorjeni, MURIȚI liniștiți! Are cine să vă scoată vinovați!

Postat acum

on

De către

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu are în derulare concursul pentru ocuparea postului de director de îngrijiri, adică șeful asistenților medicali, o funcție extrem de importantă în Comitetul Director.

Două persoane, ale căror nume au fost anonimizate, cel mai probabil pentru a nu se face de râs, s-au înscris în cursă. Cei doi ”secreți” sunt Alexandru Marian Mischie, cel care a obținut nota 1,45, la concursul din luna iulie și Lavinia Dobrescu, cea care a susținut, în urmă cu un an, că un pacient, căruia îi administrase un tratament în secția Psihiatrie, nu purta curea la pantaloni, iar câteva minute mai târziu bărbatul s-a spânzurat…cu cureaua de la pantaloni.

Claudiu Matei

Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu reia concursul pentru ocuparea postului de director de îngrijiri, după ce, în urmă cu trei luni, niciunul dintre candidate nu a reușit să obțină nota 6 la proba scrisă, care-I conferea dreptul să treacă în etapele următoare.

După ce s-a bâlbâit de două ori în elaborarea bibliografiei, în sensul că a fost nevoie de două erate prin care unitatea medicală să recunoască faptul că a introdus în subiectele de concurs un ordin al Ministerului Sănătății din 2016, abrogat în acest an sau, în mod eronat, un act normativ al Guvernului, le-a anonimizat numele celor doi pretendenți și aceștia vor susține, luni, 11 octombrie a.c., proba scrisă.

Alexandru Marian Mischie, asistent medical principal în cadrul Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie, și-a încercat norocul și la concursul din luna iulie, numai că fost notat cu 1,45 și declarat ”respins”.

Cea de-a doua candidată este Lavinia (Pomagă) Dobrescu, fostă vânzătoare la un lanț de magazine din Gorj și, mai apoi, asistent medical la un liceu din Tg-Jiu.

Lavinia Dobrescu este asistent medical la secția de Psihiatrie a SJU Tg-Jiu de câțiva ani, iar în luna octombrie a anului trecut, era de serviciu când un bărbat, în vârstă de 35 de ani, s-a spânzurat în secție.

În ancheta disciplinară care a urmat, Lavinia Dobrescu a avut un rol determinant, după cum au consemnat membrii comisiei.

”Medicul psihiatru de gardă, d-na dr. L.L.M a indicat tratamentul cu Diazepam 1 fiolă, tratament administrat de către d-na as.D.L (Dobrescu Lavinia – n.r.) prin injecție intramusculară și care menționează că pacientul nu purta curea la pantaloni. Pacientul B.C.L a fost monitorizat pe perioada izolării, succesiv la 15 minute (…) Pe perioada internării pacientului B.C.L, atât medicul de gardă cât și personalul mediu sanitar și auxiliar au avut de intervenit și la alte cazuri similare care s-au internat în secția Psihiatrie” și, evident, personalul medical a respectat toate procedurile și nu există niciun vinovat.

Cum s-a ajuns aici? Nimic mai simplu: comisia a luat de bună mențiunea asistentei Dobrescu, cea care a declarat că pacientul nu purta curea, în momentul în care i-a făcut injecția, cu toate că, acesta a fost găsit spânzurat chiar cu o curea, informația fiind confirmată și de către IPJ Gorj.
Inițial, a doua zi după moartea bărbatului, SJU comunicase că, ” Spre finalul celor două ore de monitorizare inițială, atunci când personalul de gardă se ocupa de unul dintre pacienții aduși într-o stare mai gravă, acesta a profitat de neatenția lor de scurtă durată, fiind găsit spânzurat în salon în jurul orei 17:30”.

De remarcat contradicția în termeni a SJU: deci, personalul a avut de intervenit la cazuri similare sau la un pacient aflat în stare gravă? Și mai e o nuanță: dacă a fost monitorizat din 15 în 15 minute, cum se menționează în raportul comisiei de disciplină, scurta durată de neatenție a personalului putea fi și de 14 minute, suficiente pentru bărbatul de 35 de ani să se spânzure și să moară.

Numele Laviniei Dobrescu apare și în schimbul de ture din 30 martie a.c., din secția Psihiatrie, finalizat cu pontaje fictive. Asistenta care se vrea director de îngrijiri  nu a semnat nici condica de prezență, nici condica de triaj și nu a scris absolut nimic în documentele medicale din secție, mai exact, nu și-a asumat actul medical pentru care se afla în secție.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR