Connect with us

ACTUALITATE

Penitenciarul din Târgu Jiu, extins

Postat acum

on

Penitenciarul din Târgu Jiu va beneficia de multe spații de detenție. Astfel, pentru acest lucru este necesar un contract de prestări servicii de proiectare pentru realizarea unui proiect tehnic și asigurarea asistenței tehnice în vederea transformării unei magazii în spații de detenție.

Totodată, va fi nevoie și de construirea unei rețele de canalizare, având în vedere că noile spații trebuie să fie prevăzute și cu sistem de alimentare cu apă și cu băi. Conducerea Penitenciarului Târgu Jiu a aprobat suma de 44.000 de lei pentru realizarea proiectului de extindere a camerelor de detenție. De-a lungul timpului Penitenciarul din Târgu Jiu a fost criticat pentru lipsa unor spații de detenție corespunzătoare pentru deținuți. Acest lucru a fost scos în evidență în urma unui control al Avocatului Poporului. Astfel, în 2014 Penitenciarul din Târgu Jiu a fost verificat de către o comisie de specialiști care au scos în evidență o serie de deficiențe.

În momentul de față în Penitenciarul Târgu Jiu sunt încarcerate 276 de persoane. Penitenciarul Târgu Jiu este o unitate de detenție care este destinată pentru condamnați repartizați să execute pedepsele în regim deschis și semideschis.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Polițist rutier de la Novaci, acroșat de un șofer care nu a oprit la semnalul său

Postat acum

on

De către

La data de 20 mai a.c., ora 20.37, un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă.

Totodată, a părăsit locul faptei. Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind sesizat parchetul competent, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

La data de 21 mai 2022, a fost dispusă, de către procuror, măsura reținerii, pentru 24 ore, față de bărbat și, în aceeași zi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 zile.

Cercetările sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.

Polițistul nu a fost spitalizat dar a primit îngrijiri medicale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 3.700 de gorjeni au cerut recalcularea pensiilor. Vezi aici motivul!

Postat acum

on

De către

Aproape 4.000 de gorjeni au cerut să le fie recalculate pensiile, asta după aprobarea Legii 74, de modificare a legii pensiilor. Aceștia speră să obțină venituri mai mari, în urma recalculării. Pe lângă cei care au  solicitat recalculări, au existat și persoane care au depus dosare pentru ieșirea din câmpul muncii. „La nivelul Casei Județene de Pensii Gorj, până în prezent, s-a primit și înregistrat un număr de 4.309 cereri depuse în baza Legii nr.74/2022, din care: 3.753 cereri de recalculare și 556 cereri pentru deschiderea drepturilor de pensie (cazuri noi)”, au transmis reprezentanții Casei Județene de Pensii Gorj.

Majoritatea celor care au depus solicitări la casa de pensii sunt angajați ai Complexului Energetic Oltenia.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Traficul pe Bujorăscu, blocat! Se încearcă repunerea pe roți a TIR-ului răsturnat

Postat acum

on

De către

Drumul care face legătura între Motru și Tg Jiu este blocat la această oră, din cauza unui accident care a avut loc pe pe dealul Bujorăscu.

Șoferul autotrenului a pierdut controlul volanului într-o curbă. Din fericire nu sunt victime, însă coloana de mașini se mărește continuu pe ambele sensuri de circulație.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR