Connect with us

SĂNĂTATE

Patru profesori și directorul unui liceu din Târgu Jiu, confirmați cu Covid

Postat acum

on

Inspectoratul Școlar Gorj, prin purtătorul de cuvânt, anunță că la Liceul Tehnologic nr.2 sunt patru profesori confirmați cu coronavirus dar și directorul unității de învățământ. Alți șase funcționari ai liceului, contactul ai profesorilor virusați sunt izolați la domiciliu. Printre cei afectați se afla doi fochiști și secretara unității de învățământ.

Unitatea școlară este in scenariul roșu, toți elevii studiind on-line.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Aparatură de 1,3 milioane de euro achiziționată de Spitalul din Motru

Postat acum

on

De către

Spitalul Municipal din Motru va achiziționa aparatură medicală de peste 1,3 milioane de euro, meritul fiind al conducerii unității medicale. Este vorba despre un contract de achiziție publică ce va avea ca scop consolidarea capacității unității medicale în gestionarea și stoparea crizei sanitare COVID – 19. Contractul este divizat în 32 de loturi. Vor fi cumpărate materiale, substanțe dezinfectante, echipamente și aparatura necesară pentru a combate criza sanitară generată de pandemia de coronavirus. Licitația pentru încredințarea contractului este programată în prima zi a lunii septembrie. Bugetul este asigurat din fonduri europene și este de 6.812.315 lei.

Și alte unități medicale din județul Gorj au apelat la fonduri europene în vederea achiziționării de materiale și echipamente anti-COVID. Printre acestea se află: Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, Spitalul TBC de la Runcu, Spitalul Orășenesc de la Bumbești-Jiu, Spitalul Turceni și Spitalul Rovinari.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Se înmulțesc cazurile Covid în Oltenia

Postat acum

on

De către

După o perioadă în care părea că am scăpat de mult temutul Coronavirus, încep să reapară cazuri noi de pacienți în zona Olteniei. Dacă în Gorj, în ultimele două săptămâni, în majoritatea zilelor nu au fost raportate infectări, în județul vecin, Dolj, azi au fost confirmate patru situații. „În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 4 cazuri noi de COVID-19, la 430 de teste efectuate”, reiese din situația epidemiologică a județului, conform raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Medicii din Gorj deranjați de eticheta de „șpăgari”, după arestare chirurgului Neață

Postat acum

on

De către

Colegiului Medicilor din județul Gorj a reacționat în urma reținerii medicului chirurg de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gheorghe Neață. Organizația precizează că Justiția va fi cea care va da verdictul în această speță, considerând nefiresc: „catalogarea unei întregi categorii profesionale drept șpăgari”.

„Colegiul Medicilor din județul Gorj este Organizația profesională care reprezintă toți medicii cu drept de practică din Gorj și aici vorbim de toți medicii care timp de 1 an și jumătate au dus greul unei pandemii indiferent de locul de muncă: cabinet medicină de familie, ambulatoriu sau spital. Despre acuzațiile care se aduc domnului dr. Neață Gheorghe, Colegiul Medicilor din județul Gorj face precizarea că este o anchetă penală în curs și numai justiția poate să se pronunțe în acest caz, considerând nefiresc catalogarea unei întregi categorii profesionale drept „șpăgari” sau folosirea acestei ocazii de către oricine pentru accentuarea faliei ce pare să despartă categoria medicilor de cea a pacienților. Suntem împreună pentru a asigura servicii medicale de calitate și un viitor medicinii gorjene”, au transmis reprezentanții Colegiului Medicilor Gorj.

Reamintim că, medicul chirurg Claudiu Neață a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. La perchezițiile efectuate la cabinetul medicului din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, procurorii au găsit sume de bani în valoare de 71.000 de lei. Totodată, anchetatorii au mai găsit și alte bunuri, respectiv parfumuri, cafea, băuturi alcoolice și țigări, bunuri la care există suspiciunea că proveneau din infracțiunea de mită.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR