Connect with us

SĂNĂTATE

Patru profesori și directorul unui liceu din Târgu Jiu, confirmați cu Covid

Postat acum

pe

Inspectoratul Școlar Gorj, prin purtătorul de cuvânt, anunță că la Liceul Tehnologic nr.2 sunt patru profesori confirmați cu coronavirus dar și directorul unității de învățământ. Alți șase funcționari ai liceului, contactul ai profesorilor virusați sunt izolați la domiciliu. Printre cei afectați se afla doi fochiști și secretara unității de învățământ.

Unitatea școlară este in scenariul roșu, toți elevii studiind on-line.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Vezi câți târgujieni s-au vaccinat cu Moderna

Postat acum

pe

Pe lângă vaccinurile produse de Pfizer BioNtech, la Târgu Jiu au ajuns și serurile de la Moderna. Cele mai multe imunizări s-au efectuat cu dozele de la Pfizer. „In intervalul 01.02-07.02.2021 la punctul de vaccinare din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu au fost vaccinate 788 de persoane cu vaccinul produs de Pfizer si
20 de persoane cu vaccinul produs de compania Moderna. Majoritatea dozelor administrate au fost cele de tip rapel (a doua doza de vaccin). Activitatea punctului de vaccinare al SJU Tg.-Jiu continua conform programarilor atat
pentru rapel cat si pentru campania de imunizare primara. Dorim sa le reamintim celor care se prezinta la rapel ca acesta se efectueaza la 21 de zile de la data primei vaccinari iar intervalul orar este acelasi cu prima prezentare, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean din Târgu Jiu, printr-un comunicat de presă.

Continuă să citești

SĂNĂTATE

Concurs la spital pentru funcția de manager

Postat acum

pe

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu va avea un nou manager, cel târziu în luna aprilie. Consiliul Județean a anunțat deja regulamentul pentru concursul ce va avea loc între 15 și 31 martie, după cum anunță Dorin Tașcău, vicepreședintele CJ Gorj. „Deja avem răspunsurile de la o serie de medici, directori de spitale, conform regulamentului, trebuie să aibă peste trei ani vechime în funcția de director; ceea ce vă pot comunica e că și comisia de concurs și comisia de contestații va fi din afara județului, vor fi medici de la spitale din centre universitare, respectiv profesori de management sanitar”, a declarat  Tașcău. Actualul manager, Dumitru Vienescu, ocupă interimar funcția, până la organizarea concursului.

Continuă să citești

SĂNĂTATE

Secția de Medicina Internă I a SJU Târgu Jiu, închisă

Postat acum

pe

Secţia Medicină Internă I din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu este temporar închisă din cauza depistării unor cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul pacienţilor internaţi, a anunţat, luni, conducerea unităţii.

Până la finalizarea anchetei epidemiologice au fost emise următoarele recomandări: sistarea internărilor în secţia Medicină Internă I şi redirecţionarea internărilor către secţia Medicină Internă II; intensificarea activităţilor de curăţenie şi dezinfecţie, cel puţin de trei ori pe zi, precum şi dezinfecţia terminală de nivel înalt în toate spaţiile secţiei Medicină Internă I; testarea tuturor pacienţilor internaţi pe secţia Medicină Internă I şi a contacţilor direcţi – retestarea la 6-7 zile de la ultimul posibil contact. S-a dispus, de asemenea, testarea personalului medical în cazul apariţiei simptomelor specifice infecţiei SARS-CoV-2, dar şi păstrarea distanţei de minimum doi metri între paturi şi purtarea obligatorie a măştii pentru pacienţii internaţi în acelaşi salon.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Înorat
06:5318:22 EET
Se simt: 0°C
Vânt : 2km/h NNE
Umiditate : 80%
Presiunea aerului: 1031.16mbar
Indexul UV: 0
LuniMarțiMiercuri
12/-3°C
9/1°C
8/-2°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI