Connect with us

COMUNITATE

ALERTĂ: Patru minori, aflați sub protecția DGASPC într-un apartament din Rovinari, au DISPĂRUT

Postat acum

on

La data de 21 februarie a. c. , polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi de reprezentanții D.G.A.S.P.C. Gorj cu privire la faptul că minorii : Boldizsar Ștefan-Marian de 14 ani, Trăistaru Salih-Sevim de 16 ani , Pîrcălabu Sidonia-Adela de 14 ani, și Păducioiu Andreea-Florentina de 15 ani, toți cu domiciliul în oraşul Rovinari, au plecat voluntar din apartamentul de tip familial cu scopul de a merge la școlile în care învață, însă aceștia nu s-a mai întors până în prezent la domiciliu.

Din verificările efectuate s-au stabilit semalemntele și articolele de îmbrăcăminte cu care minorii erau îmbrăcați , după cum urmează: Boldizsar Ștefan-Marian: Semnalmente: înălțime 1,65-1,70 m, greutate aproximativ 60 kg, ochi căprui, părul tuns scurt vopsit blond, și purta un pantalon deculoare neagră,geacă de culoare bleu marin și adidasi deculoare alba.Trăistaru Salih-Sevim Semnalmente: înălțime 1,70-1,75 m, greutate aproximativ 75 kg, părul șaten închis tuns scurt și purta un pantalon de trening culoare neagră, geacă de culoare neagraă și adidasi de culoare galbenă.Pîrcălabu Sidonia-Adela Semnalmente: înălțime 1,50-1,55 m, greutate aproximativ 55 kg, părul negru lung până peste umeri și purta un pantalon de blue jeans albastri, geacă de culoare gri cu glugă si puf, iar in picioare adidas de culoare neagră.

Păducioiu Andreea-Florentina Semnalmente: înălțime 1,55-1,60 m, greutate aproximativ 60 kg, părul vopsit roșu lung și purta un pantalon de blue jeans culoare închisă, un hanorac cu glugă și adidas culoare roz.

Persoanele care pot oferi informații care pot conduce la identificarea minorilor sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenta 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Blocurile ANL Narciselor: Iarba decupată de Edilitara, ies șerpii la copii

Postat acum

on

De către

Lucrătorii de la Edilitara Public Târgu Jiu s-au făcut că taie iarba, astăzi, în zona blocurilor ANL de pe Narciselor. Zona verde este decupată la propriu de salariații care au muncit parcă cu jumate de normă. Mai precis, angajații Edilitara au tăiat iarba preferențial, în anumite zone câte puțin, în altele deloc.

Locatarii sunt supărați de situație și atrag atenția autorității municipale că în iarba netăiată sunt șerpi de mari dimensiuni care sperie copii.

Mai mult, îi cer primarului Romanescu să vina la fața locului să vadă, cu ochii săi, cum au lucrat salariații respectivi care nu își merită, din păcate, salariu.

Cum răspunde Edilitara:

În vederea unei corecte informări a cetățenilor, referitor la articolul apărut în publicația Gorjexpress ( www.gorjexpress.ro ) din data de 23 mai 2022 („Blocurile ANL Narciselor: Iarba decupată de Edilitara, ies șerpii la copii”), ținând cont de prevederile legale, societatea Edilitara Public S.A a solicitat redacției următorul Drept la replică:

„Acțiunea de tuns și cosit desfășurată conform graficului anunțat la începutul campaniei s-a desfășurat normal. Edilitara Public S.A a efectuat astăzi, prin compartimentele de specialitate, cositul vegetației în zona ANL Narciselor, pe întreg domeniul public al zonei.
În articolul mai sus menționat sunt prezentate imagini cu o porțiune din preajma unui bloc, unde iarba nu a fost tunsă. Acea porțiune de teren este o proprietate privată, iar angajații societății au acționat conform instrucțiunilor, acțiunea fiind desfășurată strict pe domeniul public. Pentru o bună informare a cetățenilor și pentru a nu se ajunge la dezinformare și la afectarea imaginii societății Edilitara Public S.A, vă solicităm să rectificați informațiile prezentate.”

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Un polițist din Târgu Jiu a prins în flagrant un hoț! Agentul era în timpul liber

Postat acum

on

De către

La data de 21 mai a.c., un agent de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, în timp ce se afla la un eveniment privat, organizat la un local public, din municipiul Târgu-Jiu, a surprins în flagrant delict, un bărbat, de 33 de ani, din aceeași localitate, în timp ce își însușea mai multe genți și portofele, aparținând participanților la eveniment.

Ulterior, agentul de poliție a sesizat Poliția Municipiului Târgu-Jiu, bărbatul fiind reținut, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Muncă la negru, într-un supermarket din Plopșoru

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă au depistat, săptămâna trecută, o persoană care muncea fără forme legale de angajare, ca lucrător comercial ,pentru un supermarket din comuna Plopșoru. Angajatorul, cu sediul social în comuna Bâlteni,  a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei. În perioada 16-20 mai 2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 29 de controale și  au aplicat 21 de amenzi,  în cuantum de 106.500 de lei și au dispus 100 măsuri de remediere a deficiențelor constatate. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective  prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR