Connect with us

ACTUALITATE

Parlamentarii PSD, amendament pentru salariații CE Oltenia

Postat acum

pe

Parlamentarii PSD Gorj se țin de promisiune. Astfel, în urma discuțiilor purtate săptămâna trecută cu reprezentanții minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, referitor la proiectul privind reducerea vârstei de pensionare, reprezentanții PSD Gorj din Parlamentul României au depus deja amendament pentru modificările la Proiectul de Lege pentru completarea alin. (1) al art. 30 și pentru modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2020 privind sistemul unitar de pensii publice.

”Având în vedere starea de incertitudine în care se află Complexul Energetic Oltenia, noi, cei de la PSD, am tratat cu maximă urgență și responsabilitate problema oamenilor din această companie. Angajații ne-au cerut sprijinul, iar în urma discuțiilor cu liderii de sindicat, am identificat soluțiile la problemele oamenilor, în primul rând de ordin social. Cu toții sunt îngrijorați de faptul că nici până acum nu se cunoaște care va fi forma finală a Planului de restructurare, aflat în analiză la Comisia Europeană, iar din informațiile pe care aceștia le au, reiese că această companie va fi mutilată. Având în vedere că reprezentanții Guvernului tratează cu iresponsabilitate soarta acestei societăți, care poate asigura până la 30% din necesarul de energie de la nivel național, am considerat că trebuie să intervenim de urgență pentru angajații CE Oltenia, care riscă să
rămână fără locurile de muncă într-un interval scurt de timp. Alături de domnii Rujan și Manta, am elaborat amendamentul care vizează modificările la Legea 263/2020, datorită căruia angajații din CE Oltenia , care se încadrează la condiții grele de muncă, se pot pensiona mai devreme”, a declarat deputatul Mihai
Weber, președintele PSD Gorj.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se apropie valul 3 al pandemiei de COVID-19. Medicii avertizează!

Postat acum

pe

Semnal de alarmă din partea medicilor! Aceștia avertizează că al treilea al pandemiei de COVID-19 va fi diferi, iar tinerii vor fi cei mai expuși îmbolnăvirii, pentru că nu sunt vaccinați.

„Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.

Anticipez că va fi o accelerare a tarnsmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat medicul Radu Țincu pentru Digi 24.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Școala on-line și după pandemie. Vezi AICI ce spune ministrul Educației

Postat acum

pe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că şcoala nu va mai fi ca înainte de pandemie, urmând ca ponderea învăţământului online să crească. Totuși, Câmpeanu spune că doar acolo unde se potriveşte acest sistem de predare.

„Componenta online trebuie introdusă după terminarea pandemiei cu multă înţelepciune şi acolo unde se potriveşte. Pandemia ne-a obligat să o introducem şi unde se potriveşte, şi unde nu. Partea de digitalizare a educaţiei presupune nu numai investiţia în echipamente şi conectivitate. Investiţia în softuri presupune şi investiţia în formarea resursei umane. Este cu totul şi cu totul altceva să predai online faţă de predarea clasică. Eu m-am pregătit pentru învăţământul la distanţă, noţiune care seamănă, dar nu se suprapune cu învăţământul online, încă de acum 20 de ani.

Am şi certificări în acest sens, certificări care mă îndreptăţeau să cred că sunt priceput în acest domeniu. Însă în vara anului trecut am format 40 de grupe cu toate cadrele didactice din universitatea pe care am condus-o pentru predarea online, module de 16 ore cu fiecare grupă. Am intrat şi eu într-o astfel de grupă ocazie cu care am văzut, eu care mă credeam priceput, cât de puţin priceput eram de la alcătuirea conţinutului şi până la evaluare, o evaluare care să fie relevantă, care să fie specifică modului de predare online”, a declarat ministrul Educației.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Cowboy de Târgu Jiu, călare prin oraș! Nu l-a oprit nimeni

Postat acum

pe

Un tânăr, plictisit de ziua caldă de sâmbătă, a decis să își scoată bidiviu prin oraș. Respectivul a încălecat pe cal și a dat o tura prin municipiu, fiind văzut, de participanții la trafic, în cartierul 9 Mai. Nimeni nu l-a oprit pe respectivul călăreț, măcar să îl întrebe ce caută pe străzi, hipodromul pentru iubitorii de călărie nefiind prin zona respectivă.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Fair
07:0418:14 EET
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h N
Umiditate : 64%
Presiunea aerului: 1027.43mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
13/1°C
15/0°C
15/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI