Connect with us

ACTUALITATE

Parlamentarii PSD, amendament pentru salariații CE Oltenia

Postat acum

on

Parlamentarii PSD Gorj se țin de promisiune. Astfel, în urma discuțiilor purtate săptămâna trecută cu reprezentanții minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, referitor la proiectul privind reducerea vârstei de pensionare, reprezentanții PSD Gorj din Parlamentul României au depus deja amendament pentru modificările la Proiectul de Lege pentru completarea alin. (1) al art. 30 și pentru modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2020 privind sistemul unitar de pensii publice.

”Având în vedere starea de incertitudine în care se află Complexul Energetic Oltenia, noi, cei de la PSD, am tratat cu maximă urgență și responsabilitate problema oamenilor din această companie. Angajații ne-au cerut sprijinul, iar în urma discuțiilor cu liderii de sindicat, am identificat soluțiile la problemele oamenilor, în primul rând de ordin social. Cu toții sunt îngrijorați de faptul că nici până acum nu se cunoaște care va fi forma finală a Planului de restructurare, aflat în analiză la Comisia Europeană, iar din informațiile pe care aceștia le au, reiese că această companie va fi mutilată. Având în vedere că reprezentanții Guvernului tratează cu iresponsabilitate soarta acestei societăți, care poate asigura până la 30% din necesarul de energie de la nivel național, am considerat că trebuie să intervenim de urgență pentru angajații CE Oltenia, care riscă să
rămână fără locurile de muncă într-un interval scurt de timp. Alături de domnii Rujan și Manta, am elaborat amendamentul care vizează modificările la Legea 263/2020, datorită căruia angajații din CE Oltenia , care se încadrează la condiții grele de muncă, se pot pensiona mai devreme”, a declarat deputatul Mihai
Weber, președintele PSD Gorj.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Veşti bune pentru salariaţi: Angajaţii vor avea parte de o minivacanţă de trei zile

Postat acum

on

De către

În luna iunie, românii care lucrează la stat sau la privat vor avea parte de o zi liberă în timpul săptămânii şi un wekend prelungit de 3 zile, ca urmare a faptului că urmează Ziua Copilului şi Rusaliile – duminică şi luni. Astfel, ziua de 01 iunie (marţi) va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii zilei copilului. De asemnea, tot în luna iunie, se sărbătoresc şi Rusaliile în data de 20 şi 21 iunie, respectiv dumină şi luni. Deşi data de 20 iunie cade într-o zi de dumină, ziua de 21 cade într-o zi de luni şi astfel le aduce salariaţilor un weekend prelungit de 3 zile.

Zilele libere care urmează în 2021 sunt:

15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Administratorul unui bar din Scoarța și-a lovit clientul cu parul în cap

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Scoarța, Gorj, a decedat după ce a fost lovit în cap cu un corp contondent.

Se pare că, în timp ce se afla la un bar din localitate, a izbucnit un conflict verbal între victimă și administratorul localului, iar cel din urmă, în vârstă de 48 de ani, nu s-ar mai fi stăpânit și a lovit victima cu un par în cap. Echipajele medicale chemate la fața locului nu au mai putut face nimic și au constatat decesul.

Decesul a fost confirmat de autorități. Oficial, bărbatul de 48 de ani a fost arestat pentru 30 de zile.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Vrei să mergi în Italia? Uite ce se întâmplă de la jumătatea lunii mai!

Postat acum

on

De către

Românii care vor să meargă în Italia, în această vară, o pot face, cu condiția să fie vaccinați. De la 15 mai, Guvernul Italian a anunțat că relaxează restricțiile și condițiile de intrare în țară. Restricţiile privind sosirile din statele UE expiră la jumătatea lunii în curs, iar premierul țării  declarat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID”, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie. Italia încearcă să îşi revină după o recesiune dură, cauzată de pandemie, iar turismul este unul din domeniile afectate. Autoritățile vor să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19. Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE, raportat la numărul populaţiei.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR