Connect with us

COMUNITATE

Parlamentarii PNL Gorj, la plantat în zona Narciselor

Postat acum

on

Senatorul Ion Iordache, alaturi de deputații Dan Vîlceanu și Gigi Pecingină, participa astăzi la o campanie de plantare de arbori in zona Narciselor, din municipiul Târgu Jiu. Acțiunea a fost inițiată de tinerii liberali din organizația gorjeană.

,,Am participat astăzi, alături de colegi, la o acțiune de reîmpădurire a zonei Narciselor din Târgu Jiu. Știți despre mine că iubesc natura, pădurea, așa că acțiunea de astăzi a fost una în care m-am implicat cu tot sufletul. Pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare, trebuie să conservăm aceste resurse ale Gorjului și să avem grijă să plantăm măcar cât tăiem. Mulțumesc organizației de tineret a Partidului Național Liberal pentru inițiativă și pentru invitație”, a transmis senatorul Iordache cu mențiunea că ,,pădurea este viață”.Și alți colegi din PNL Gorj au plantat in zona Drăgoieni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Video: Liderii AUR Gorj, alături de locatarii blocului din Bălești, somați cu evacuarea

Postat acum

on

De către

Președintele AUR Gorj, Nicu Fîciu, dar și liderul organizației municipale AUR Târgu Jiu, avocatul Gelu Fumureanu, au discutat astăzi cu locatarii blocului din Bălești, care au fost amenințați săptămâna trecută cu evacuarea de firma de reciclare aflată în vecinătatea imobilului.

La întâlnire a fost prezent și consilierul local Florin Papuc care i-a cerut avocatului AUR sfaturi juridice legate de apărarea drepturilor acestor proprietari, locatarii blocului având acte de proprietate pe bloc și pe terenul de sub imobil și cadastru făcut pe spatiile locative.

Consilierul a cerut conducerii Gărzii Naționale de Mediu suspendarea activității depozitului care îi poluează pe locatarii imobilului, o parte suferinzi. De altfel unul dintre locatari este bolnav de cancer, un altul are un handicap locomotor iar o locatara este nevăzătoare. În bloc locuiesc numeroși copii.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Foto: Ansamblul Nedeia din Novaci a făcut senzație în Poiana Muierii

Postat acum

on

De către

Ansamblul Folcloric ,,Nedeia” al Casei de Cultură Novaci a reprezentat astăzi comunitatea păstorească novăceană la evenimentul din Poiana Muierii, (Munții Șureanu, Masivul Parâng), locul în care, marți, sute de ani ciobanii jieni, novăceni, poienari, vâlceni si sugăjeni s-au întâlnit, au petrecut, de Sf. Ilie, și-au spus unii altora bucuriile sau necazurile, s-au certat sau si-au ales iubite și tovarășe de viață.

Ansamblul novacean a avut o reprezentație de excepție la Nedeia din Poiana Muierii. Grupul de tineri din Novaci, conduși de prof.Elena Basarabă și de coregraful Dragoș Medrega, au demonstrat încât o dată că, tradițiile novacene se păstrează cu sfințenie în localitate.

La nedeia din Poiana Muierii, astăzi, au fost prezenți, de altfel, și primarii localităților Petrila (jud. Hunedoara), Novaci( jud. Gorj), Poiana Sibiului (Sibiu), Voineasa(jud. Vâlcea) și Sugag (jud. Alba).

Ciobanii participanți de-a lungul sutelor de ani la aceasta nedeie erau din aceste localități. Gazde au fost și acum momârlanii petrileni cu stâna în Poiana Muierii. Au participat la nedeie câteva sute de oameni care au servit tocană momârlănească din carne de oaie cu mamaliguța caldă.

Nedeia de la Poiana Muierii este cel mai important eveniment păstoresc, autentic, care amintește novăcenilor de anii in care comunitatea ciobanilor din Parâng era o forță, care nu avea granițe chiar dacă granicerii pazeau „la doi pași” lăsătorile(cărările) munților. Părinții, bunicii și străbunicii ungurenilor din Novaci, vorbesc si astăzi despre intâmplări petrecute la această nedeie, despre scandaluri, despre înfiriparea unor relații de dragoste, despre familii renumite în creșterea oilor etc.

În numele acelor timpuri, pentru sufletul înaintașilor, novăcenii au mers și în acest an să spună o rugăciune la capela ridicată de locuitorii din Cimpa, în frunte cu preotul satului, la Vârf, în Poiana Muierii.

A plouat dar ospitalitatea jienilor cu puzderia de oameni simpli veniți din Valea Jiului, Novaci și Sugag conform datinii străbune, i-a înseninat și bucurat pe cei prezenți.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Protest pentru lipsa apei la Baia de Fier: „Donez apometru! Și eu vreau apă”

Postat acum

on

De către

Un cetățean din Baia de Fier a inițiat un protest lângă pancarta care anunță o investiție de amploare pentru rețeaua de apă în localitate. Omul arată astfel că nu are apă și anunță că își donează apometrul deoarece nu are ce face cu el.

„În 2021 încă ne confruntam cu situația inadmisibila de a nu avea apa potabilă în comuna Baia de Fier. Atunci când plouă apa este mizerabila, iar când nu plouă nu curge apa sau curge cu o presiune foarte mica.
Având în vedere faptul ca vorbim despre o situație generalalizata, consider ca autoritățile publice trebuie sa explice cetățenilor care sunt planurile pentru rezolvarea acestei situații și timpul estimat.
Se vehiculează anumite planuri de externalizare a acestui serviciu către Aparegio Gorj SA și consider ca este o măsură greșită care nu poate fi luata fără consimțământul cetățenilor,drept pentru care solicit Dl-lui Primar Dumitru Turbaceanu organizarea unei adunări cetățenești în care sa fie dezbătut acest subiect. În speranța ca se dorește rezolvarea acestei situații,de neacceptat pentru o stațiune turistica, va salut și va stau la dispoziție pentru sprijin necondiționat”, a transmis protestatarul.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR