Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Ordonanța austerității a anulat Festivalul Național de Umor „Ion Cănăvoiu”!

Postat acum

on

0 Shares

Echipa de organizare a Festivalului Național de Umor „Ion Cănăvoiu” anunță miercuri anularea evenimentului programat inițial pentru perioada 10 – 12 noiembrie. Această decizie dificilă a fost luată din motive independente de organizator, în urma adoptării, de cărte Guvern, unei ordonanțe care impune reducerea cheltuielilor bugetare pe final de an.

Conform unui comunicat, organizatorii susțin că au depus eforturi considerabile pentru a oferi un eveniment de calitate și pentru a aduce valoare comunității. „Cu toate acestea, din păcate, ne-am văzut nevoiți să luăm această decizie dureroasă din cauza noii Ordonanțe care a pus restricții financiare semnificative asupra bugetului instituției organizatoare. În ciuda acestui obstacol neașteptat, echipa de organizare dorește să mulțumească partenerilor noștri, voluntarilor, participanților și tuturor celor care ne-au sprijinit pe parcursul acestui proces. Apreciem în continuare angajamentul vostru și încrederea pe care ați arătat-o evenimentului nostru. Echipa de organizare a fost extrem de dedicată organizării acestui festival, și am sperat până în ultimul moment  ca vom găsi o cale de a duce la bun sfârșit acest proiect, însă suntem dezamăgiți să fim nevoiți să luăm această măsură. Este important să subliniem că această anulare nu este rezultatul lipsei noastre de angajament sau de pregătire.

Precizăm că singura acțiune din cadrul Festivalului pe care o mai organizăm este vineri, 10 noiembrie 2023, de la ora 12:00, la sediul instituției, sala ”Florin Isuf” și anume Salonul Național de Caricatură ”Aurelian Iulius Șuță – ȘAI”. Activitatea include: vernisarea Salonului de Caricatură – expoziția de caricaturi va aduce laolaltă opere remarcabile create de artiști talentați, oferind o privire amuzantă și perspicace asupra lumii noastre; Lansarea albumului ”Puiu Manu – 95!”, autor Dodo Niță – ocazie specială de a descoperi și aprecia munca unui autor de excepție în domeniul caricaturii; Lansarea revistelor ”Ceașca de Cafea”, ”Hazul”, ”HoHoTe”; Lansarea albumului Salonului Național de Caricatură – o compilație a lucrărilor participante ce ilustrează creativitatea colectivă a artiștilor din întreaga țară; Lansarea albumului grafic de Grigore Haidău ”Toamna Gorjeană” – sau cum vede un grafician lumea.

Ne cerem scuze sincer pentru orice inconveniență pe care această anulare a Festivalului Național de Umor „Ion Cănăvoiu” o poate crea. Vom reveni în curând cu mai multe informații cu privire la următorii pași și modul în care vom continua să colaborăm pentru a oferi experiențe de neuitat comunității noastre.”, potrivit organizatorilor.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

CULTURĂ-MEDIA

Weber: Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, inclus in Patrimoniul UNESCO

Postat acum

on

De către

Moment istoric pentru județul Gorj, anunță deputatul Mihai Weber.

Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu, care aparține sculptorului universal Constantin Brâncuși, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO!

„Pentru mine este o bucurie imensă și un obiectiv atins. În calitate de președinte al Comisiei UNESCO din Parlamentul României, în perioada in care am deținut această funcție, am contribuit la realizarea acestui deziderat, care a presupus numeroase demersuri administrative și diplomatice, susținute de o echipă implicată, formată din autorități centrale, locale și experți în patrimoniu. Includerea operelor titanului de la Hobița în UNESCO reprezintă o recunoaștere a tezaurului lăsat nouă de Constantin Brâncuși și o oportunitate de dezvoltare fără precedent a Municipiului Târgu Jiu și, implicit, a GORJULUI”, a precizat parlamentarul PSD.

Vestea a fost împărtășită, cu bucurie, și de Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu. “Este o reușită obținută cu eforturi mari, depuse de Primăria Municipiului Târgu Jiu, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și să nu uităm contribuția domnului Mihai Weber care, în perioada în care a fost președintele Comisiei UNESCO din Parlamentul României, a susținut demersurile necesare în acest sens.”, a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Inedit: Teatru de păpuși și în terasa Muzeului Brâncuși

Postat acum

on

De către

De Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” , Teatrul de Păpuși „Pinocchio” al Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși” a pus în scenă piesa „Povestea Scufiței Roșii” care s-a bucurat de mare succes în rândul copiilor, dar și al adulților care au trecut pragul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Expoziția de marionete, cu păpuși aparținând teatrului „Pinocchio” a fost, de asemenea, foarte apreciată de toți vizitatorii instituției de cultură

„Mulțumim actorilor teatrului de păpuși și managerului Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși” – Alexandru Bratu pentru sprijin și buna colaborare!”, a transmis directorul instituției, Denisa Șuță.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Piesa „A douăsprezecea noapte”, în această seară la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu

Postat acum

on

De către

Iubitorii de teatru sunt invitați, în această seară, la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, unde este pus în scenă un spectacol de succes în regia lui Andrei Șerban. De altfel, regizorul va fi prezent în sală pe durata spectacolului.

𝐀 douăsprezecea noapte, 𝑑𝑒 𝑊𝑖𝑙𝑙𝑖𝑎𝑚 𝑆ℎ𝑎𝑘𝑒𝑠𝑝𝑒𝑎𝑟𝑒, se joacă astăzi de la ora 19.00, fiind o producție a Teatrului de Stat Constanța.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!