Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Omul miliardarilor Ilinca și Sarcină din CS ul CEO, poate fi acuzat de fals în declarații! Lui Ionescu i-a dispărut un bloc din declarația de avere!

Postat acum

on

Legăturile dintre supraveghetorul CEO, Răzvan Alex Ionescu și cei doi miliardari gorjeni Ilie Ilinca și Nicolae Sarcină sunt ostensibile, prin prisma societăților angajatoare ale noului membru în Consiliul de Supraveghere al companiei energetice, respectiv prin intermediul unor persoane apropiate.

Dincolo de orice legătură cu vreun om de afaceri ale cărui firme derulează contracte cu CEO, care l-ar face incompatibil pe Ionescu cu statutul de supraveghetor, acesta este susceptibil de declarații care nu corespund realității, atât prin prisma celor date, în ultimii ani, sub sancțiunea legii penale, din calitatea sa de chiriaș ANL, cât și cea de avere, publicată recent, din care i-a dispărut blocul din cartierul Bicaz.

Mai trebuie spus că, deși a fost prezentat ca un tânăr ”întreprinzător liberal”, Alex Răzvan Ionescu a mai făcut politică, dar nu la PNL, ci la Mișcarea Liberală, un partid din care, s-a vrut ales consilier local la Tg-Jiu.

De profesie, falimentar

Consiliul de Supraveghere al CEO a devenit o sinecură pentru cinci liberali susținuți, în aceste poziții, de cei trei lideri PNL din Mehedinți, Dolj și Gorj, adică Virgil Popescu, ministrul Economiei, și deputații Ionuț Stroe, respectiv Dan Vîlceanu.

Liderul liberal gorjean i-a prezentat pe cei doi supraveghetori gorjeni, Iulian Vasile Popescu și Razvan Alex Ionescu ca fiind tineri ”întreprinzători liberali” în care are mare încredere.

Dacă în privința lui Popescu lucrurile sunt clare, iar activitatea sa de businessman se rezumă, începând cu anul 2004, la administrarea firmei Softtehnica SRL, o societate care derulează afaceri de 5,6 milioane de lei, în domeniul realizării de software, cu 28 de angajați și cu un profit de 607.000 lei, potrivit ANAF, în ceea ce îl privește pe Ionescu, există mai multe controverse.

Acesta și-a început activitatea profesională, ca inginer de instalații la Rovimcon SA, o firmă de construcții, radiată, în urmă cu mai bine de patru ani. Ulterior, a fost administrator la Doionescu Invest SRL, timp de șapte luni, radiată și ea, în 2010. Mai apoi, a avut, timp de un an și jumătate, calitatea de administrator al Sitorar SRL, societate aflată în faliment, ai cărei asociați au fost omul de afaceri Ilie Ilinca și un anume Köpetzy Jenö-Eugen. A urmat, apoi, altă firmă a miliardarului Ilinca, Luzan Com SRL, la care Răzvan Alex Ionescu a fost director tehnic, vreme de aproape șase ani, până în noiembrie 2013. În paralel, acesta și-a condus și propria afacere, Siralmi Services SRL, care fabrica, printre altele, fose septice din fibră de sticlă. Afacerea a generat pierderi, în ultimii doi ani, iar cifra de afaceri a societății este una infimă. Singurul business care i-a produs un profit de 36.000 de lei, în 2018, potrivit datelor ANAF, este cel al unei agenții de turism deținută de firma Twinas Group SRL, la care Ionescu este administrator și unic asociat.

Culmea este că din business, Ionescu nu a înregistrat niciun venit, adică s-a întreținut din salariul de director de grădiniță al soției, în jur de 5.800 de lei, lunar. Dar, acesta e doar un mic amănunt.

Primul fals

Potrivit declarației de avere, publicată, recent, din calitatea de supraveghetor al CEO, Răzvan Alex Ionescu a cumpărat de la Edilitara Public SA, garsoniera de tip ANL, din Bdul. ”Ecaterina Teodoroiu”, Bl.3A, în 2016, și mai are de plătit 68.000 de lei, până în 2031.

Până la momentul cumpărării, Ionescu a fost chiriaș în acea garsonieră ANL, iar anual, la reînnoirea contractului, Edilitara Public SA și Fondul Locativ i-au solicitat declarații notariale, sub sancțiunea legii penale, prin care confirma faptul că nu mai deține o altă proprietate pe raza municipiului Tg-Jiu, în caz contrar, acesta își pierdea calitatea de chiriaș în blocul respectiv și, implicit, posibilitatea de a cumpăra locuința.

Cu toate acestea, conform declarației sale de avere, Ionescu deținea, încă din 2003, un teren intravilan de 1008 mp, în Tg-Jiu, iar începând cu luna septembrie 2008, a solicitat certificat de urbanism în vederea obținerii autorizației de construire a unei locuințe cu piscină, foișor și racorduri tehnico-edilitare pe strada Bicaz. Practic, de la momentul dobândirii garsonierei și până la momentul cumpărării acesteia, Ionescu a dat declarații false cum că nu deține proprietăți pe raza municipiului.

Mai apoi, în august 2017, acesta a obținut autorizație de la Primăria Tg-Jiu pentru construirea unui bloc cu două etaje pe strada Frații Buzești din cartierul Bicaz și împrejmuirea parțială a terenului.

De altfel, după ce blocul a fost edificat, cel puțin două dintre apartamente au fost vândute, în vara anului trecut, și apar în declarația de avere a lui Răzvan Ionescu.

Al doilea fals

Faptul că doar două apartamente din acel bloc au fost declarate de Ionescu ca fiind în proprietatea sa, întrețin speculațiile conform cărora acesta nu a fost decât un interpus al afaceriștilor Ilinca și Sarcină, ambii investitori imobiliari.

Mai exact, cu toate că a obținut avizele și autorizările pe numele său, blocul, ”Satya Eco Apartments”, așa cum a fost denumit, nu apare în declarația de avere.

 

În zona respectivă, familia miliardarului Nicolae Sarcină a construit locuințe colective, iar Ionescu face parte din cercul de apropiați ai omului de afaceri, după cum susțin unele surse. Mai trebuie spus că, timp de câțiva ani, sora acestuia a condus trustul media al lui Nicolae Sarcină.

Politică

Răzvan Alex Ionescu nu e chiar străin de politică și cu toate că a fost prezentat de liderul liberal Dan Vîlceanu ca un tânăr întreprinzător, fără alte lămuriri cu privire la implicarea sa politică, trebuie amintit faptul că, la alegerile locale din iunie 2016, a fost un adversar al PNL Tg-Jiu.

Ionescu a candidat, la acea vreme, pentru un loc în Consiliul Local Tg-Jiu pe listele organizației locale a Partidului Mișcarea Liberală condusă de Nicu State.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Vaccinare la chiuvetă: Opt persoane, trimise în judecată în dosarul de la Ionești

Postat acum

on

De către

Opt persoane au fost trimise în judecată într-un dosar de luare de mită, întocmit de anchetatori la Ionești. Este vorba despre mită încasată pentru vaccinări fictive anti Covid practicate la un cabinet medical din Ionești, în 2021.

Dosarul se afla la judecată la Tribunalul Gorj încă din februarie anul trecut dar procesul efectiv a început recent. De altfel, la termenul de ieri s-a stabilit o nouă amânare pentru 20 decembrie.

Cap de afiș în dosar este asistenta medicală Uță Florentina care elibera adeverinţe false de vaccinare anti-COVID pe care le vindea cu sume cuprinse între 500 şi 1.500 de lei.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Prefectul verifică deszăpezirea făcută manual la Mătăsari

Postat acum

on

De către

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, s-a sesizat astăzi în cazul deszăpezirii făcute rudimentar pe drumurile comunale din Mătăsari. Asta, după ce un filmuleț care a devenit viral pe rețelele de socializare arată că un salariat al firmei Consiliului Local Mătăsari execută manual, în spatele unui utilaj, o așa-zisa deszăpezire, pe un drum plin de zăpadă.

Omul aruncă sare cu nisip cu pumnul în spatele utilajului, procedura fiind ieșită din comun pentru 2023. Daca mai punem la socoteală că firma CL Mătăsari execută lucrările de deszăpezire pentru suma de 1.500.000 de lei pentru cinci ani realizam că vorbim nu doar de o bătaie de joc ci de o delapidare a banilor publici.

Siguranță șoferilor este grav pusă în pericol, spune prefectul Popescu.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un polițist cu reacție întârziată! A ”cercetat” două luni…o zgârietură!

Postat acum

on

De către

În vremea regimului comunist au ajuns în structurile statului și persoane fără prea multă școală sau fără o minimă pregătire în domeniu, doar la recomandarea vreunui șef de partid sau de CAP. În mediul cazon, dar mai ales pentru milițieni, exista expresia că a fost făcut ”la apelul bocancilor”.

Acea expresie e la fel de actuală, după mai bine de trei decenii de la Revoluție, când în Poliția Română intră tot felul de specimene, școlite pe la universitățile de apartament, sub pretextul așa ziselor ”angajări din sursă externă” și transformate în polițiști după un stagiu ”intensiv” la școlile de profil ale MAI. În acest fel, o recunosc chiar cei din sistem, se deprofesionalizează, constant Poliția Română.

Un incident minor care a avut loc pe 4 octombrie, în Tg-Jiu, în parcarea Prefecturii Gorj, de pe strada Crișan, relevă, fără echivoc, că logica unui polițist din cadrul Biroului Poliției Rutiere Tg-Jiu , făcut ”la apelul bocancilor”, bate orice banc cu polițiști, ba chiar și seria ”Academia de poliție”, cea mai spumoasă comedie despre polițiști.

Concret: în acea parcare super aglomerată pe parcursul fiecărei zile, o șoferiță și-a abandonat mașina, parcată neregulamentar, în fața șirului de autoturisme parcate pe locurile marcate, blocând practic calea de rulare din acea parcare. Un tânăr din Tg-Jiu căreia șoferița îi blocase autoturismul soției a sunat-o pe femeie de mai multe ori pentru a-i solicita să-și mute mașina din acel loc, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După două ore de așteptare, tânărul s-a urcat la volanul autoturismului soției și a reușit, totuși, să-și facă loc printre acea mașină și cele parcate regulamentar, însă a zgâriat, aproape insesizabil, acel autoturism și, implicit, pe al său. Inițial, proprietara mașinii a fost de acord că a parcat neregulamentar, că vina îi aparține și ei în egală măsură și fiecare să-și repare stricăciunile minore, adică un polish auto și zgârietura era ”reparată”. Ulterior, s-a răzgândit și a căzut la înțelegere cu tânărul târgujian ca acesta să suporte o parte din cheltuiala cu ”reparația” mașinii și a acceptat că 100 de lei sunt suficienți.

A doua zi însă, femeia l-a sunat pe tânăr și l-a anunțat că-i returnează banii și va merge la poliție.

Intră în scenă agentul ”000”

 ”Cazul” a fost preluat de agentul Florin Ungureanu de la Biroul Poliției Rutiere Tg-Jiu care a investigat ”zgârietura”, a solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale Instituției Prefectului Județul Gorj pentru a constata în mod direct cum s-a produs ”coliziunea”. Cum Prefectura Gorj i-a răspuns polițistului că acele camere de supraveghere montate pe sediul instituției nu sunt funcționale, ”ancheta” s-a blocat. Cel mai probabil, agentului Ungureanu i-a trecut prin cap să ceară chiar și o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă, în urma zgârieturii, autoturismul a sângerat sau i-a fost pusă viața în pericol. Dar n-a făcut-o. A mai așteptat ceva vreme. După aproape două luni de investigații aprofundate, agentul Ungureanu a făcut o psihanaliză și a ajuns la concluzia că tânărul este unicul vinovat pentru acel incident, așa că, marți, 28 noiembrie a.c., a întocmit un proces-verbal prin care l-a sancționat pe acesta cu 8 puncte amendă, adică cu 1.160 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. (?!)

Motivul: ”În ziua de 05.10.2023 (incidentul a avut loc pe 4 octombrie – n.r.)…nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a acroșat autoturismul VW Golf (…) care se afla parcat/oprit neregulamentar (!!!) Totodată acesta nu s-a prezentat în termen de 24 de ore la sediul Poliției Mun. Tg-Jiu pentru declararea evenimentului rutier”.

Adică agentul Ungureanu a pitrocit o ”mega-anchetă”, timp de aproape două luni, pentru o zgârietură, ca să ajungă la o inepție. Potrivit logicii agentului Ungureanu, care interpretează legea într-un mod cel puțin bizar, orice șofer care încearcă să se strecoare pe lângă autoturismele parcate neregulamentar și atinge vreunul, riscă să rămână fără permisul de conducere, plus amendă de aproape 1.200 de lei, iar cel care parchează neregulamentar e protejat în fața legii! În acest context, Ungureanu e adeptul ”Legii junglei” – adică scapă cine poate!

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!